mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label air tebu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label air tebu. Papar semua catatan

Sabtu, 29 November 2014

Jalan-jalan cari makan : Kari Kepala Ikan Hajjah Rahmah


Jalan-jalan cari makan : Kari Kepala Ikan Hajjah Rahmah. Selalu gak bila gi melaka aku singgah bukit katil ni. Nak melantak kari kepala ikan kat sini ler. Leh tahan orangnya. Selain tu. Air tebu juga menjadi the must have kat sini. Terbaeekkk!!!! lah...

Rabu, 3 Februari 2010

Air Tebu Flat Lima Kedai

©2010mknaceunlimitedAkhirnya aku dapat gak berenti kat gerai depan flat lima kedai ni. Selalunya memacam aral yang menyebabkan aku tak pernah dapat nak berenti kat sini. Keter belakang lajulah, tapi yang selalunya aku terlupa; dah terlepas baru teringat. Kali ni dari jauh aku dah slow, lantak la keter belakang aku; memang tarak keter pun. Hahaha..

Kat sini yang aku perasan dia juai air tebu dengan cendol. Iqa pun nak turun sekali. Bawak jer ler.

Air tebu baper kak?
Singgit doposen jer. Nak baper dik?
Bagi satu jer la. Pastu bagi cendol satu.

Sekali tengok dia tuang. Alamak. Mana cukup ni. Sekali aku teguk jer dah habis. Aku minum kat kantin pun sekali hadap dua gelas beso. Kak.. tambah lagi satu la. Cendol nak tak. Cendol pun nak jugak. Cendol dia Singgit lima posen. Kira OK ler.

Tapi yang bestnyer. Jarang dapat minum tebu yang ada rasa hampas ni. Pure gila.. Pergghhh.. Iqa jer cakap tak sedap. Pasal dia dah selalu minum tebu taruk air gula. Hahaha.. Sian generasi baruku ini.. nanti aku nak kasi dia batang tebu lak suruh gigit.

©2010mknaceunlimited
Iqa tak suka sangat rasa air tebu ni. Cam ada sampah lak tu. Kelakar dengar. Air teh pun dia tak suka sangat pasal ada sampah katanya. Kan ker hampas teh tu. Hahaha..

©2010mknaceunlimited
Aku tolong iklankan la. Bukannya apa, sekarang ni kan musim gawat. Kepada sesapa yang masih mencari kerja tu, pi la cuba nasib kat sini pulak. Baru nak bukak tu. Sebelah Jusco Bukit Indah jer.. Kalau tak nampak sangat nombor pon tu, klik jer gambo untuk tengok bersi beso