mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pi day. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pi day. Papar semua catatan

Jumaat, 2 April 2010

Google's Header : 205th Birthday of Hans Christian Andersen

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dulu masa aku umur 5 tahun aku sangat suka dengan nama Hans Christian Andersen nih. Dia penulis cerita kanak-kanak yang best. Aku baca yang dah ditranslate la. Mana aku reti BI lagi masa tu. Masa aku darjah 4 baru aku baca direct english citer-citer dia ni. Sangat menarik. Cerita anak itik yang hodoh, citer budak penjual mancis, baju baru maharaja, dan yang paling aku suka thumbelina. Sangat suka masa tu. Sampai sekarang giliran iqa lak baca citer-citer dia. Cuma macam sekarang orang lebih kenal karya dia dari penulis.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 Mac 2010

Google's Header : 2010 Pi Day

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Sapa sini bebudak sekolah menengah atas yang masih tak simbol ni. Pi, atau nilainya 3.1415926535... atau nilai yang lebih tepatnya 22/7.. meh sini. nak kena rembat ajer bontotnya nih. Hari ni merupakan hari Pi sedunia yang disambut oleh semua pengamal matematik di seluruh dunia.. Google mengambil inisiatif ini untuk mengabadikan hari ini dalam headernya..

Selamat hari pi..








Enjoice...Sharing is power!!!