mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label medan selera. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label medan selera. Papar semua catatan

Jumaat, 27 November 2015

Yee Mee @Hot Plate, Medan Selera Anjung Nusajaya

Yee Mee @Hot Plate, Medan Selera Anjung Nusajaya

Yee Mee @Hot Plate, Medan Selera Anjung Nusajaya. Kebetulan. Berbuka di sini hari ni. Baru sedar kewujudan Hot Plate nih. Nice. Leh tahan. A bit pedas untuk kebudaks. Untuk aku. Just nice.

Sabtu, 24 Januari 2015

Roti Tampal Seri Chandan Medan Selera Perumahan Rakyat Iskandar


Roti Tampal Seri Chandan Medan Selera Perumahan Rakyat Iskandar. Memula ingat nak makan kat tempat biasa di Tun Aminah. Tapi dok ngenang berpusing pusing; kebetulan lalu pulak sebelah Perumahan Rakyat Iskandar. Terus masuk ke kawasan. Parking full. Bukan yang ke medan selera. Tapi, kenderaan penghuni. Biasa la. Balik ke roti tampal. Nice jugak la. Borak borak. Dulu dia niaga kat Arenna GP.

Sabtu, 29 November 2014

Jalan jalan cari makan : Ikan Bakar Medan Selera Ayer Keroh


Jalan jalan cari makan : Ikan Bakar Medan Selera Ayer Keroh. Mulanya ingatkan nak makan di umbai. Tapi cuaca malam tu agak tak best. Hujan lebat di seluruh melaka. Jadi. Just makan kat medan selera ayer keroh ajer la. Sampai situ. Gerai pun tak berapa banyak yang bukak. Just pilih yang tengah. Aku pun tak ingat nama dia apa dah. Lepak. Terus ngoder. Pasal yang kebudaks sibuk nak tiga rasa dan mama nak ikan bakar. Jadi. Pilih siakap yang sederhana. Bahagian kepala bakar dan bahagian ekor tiga rasa. Masing masing dapat rasa. Alhamdulillah. Leh tahan jugak la kat sini.

Jumaat, 24 Oktober 2014

Aeon Bukit Indah Shopping DIY stuff and minum minum


Aeon Bukit Indah Shopping DIY stuff and minum minum. Mama ajak lepak sini jap. Layan baju kebudaks dan bakal si comel. Sesambil tu layan transformer jap. Pastu cam biasa. Ke daiso. Carik barang yang best ikut mata aku. Dapat la beg kamera cenonet sama protector film untuk projek petang ni

Sabtu, 21 Disember 2013

Lunch @ tesco bukit indah

Lunch @ tesco bukit indah. Nak makan chicken chop king

Isnin, 16 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Eating out at Medan Selera Bandar Penawar


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Eating out at Medan Selera Bandar Penawar. Pasal lambat lagi nak ke jam 3pm. Aku bawak semua ronda ronda dulu. Kengkonon nak jalan sampai hujung jalan desaru. Hampeh. Hujung sekali tutup, ada guard gitu. Kena patah balik. Dah la ada constuction. Comot habih keta nooo... Last last gi melantak la dulu kat Medan Selera Bandar Penawar. Read on...

Sabtu, 7 September 2013

Yong Tau Fu Taiping


Yong Tau Fu Taiping. Ni memang laaaaaaaaagi lama. Tahun lepas punya. Tapi dah hujung tahun la. Aku baru transfer masa aku dok kemas dslr aku ituhari. So, tu yang baru masukkan nih. Yong Tau Fu ni aku memang suka. Tapi kalau soh aku bawak gi memang tak jumpa la. Biasanya aku follow orang ja. Ikut Taman Tasik Taiping, Zoo Taiping tu, pastu sampai Balai Bomba Taiping. Kat situla letaknya medan selera yang ada Yong Tau Fu Sepesel nih. Bukan 1, bukan 2; malah hampir semua kat situ juai bender yang sama. Memang best, dan lagi satu; dari kecik kot. Kalau singgah taiping mesti makan kat sini. Layannnn...

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...

Ahad, 18 November 2012

Medan Selera Larkin Bomba

Berenti lunch kat sini. Lunch jam 4. Hujan lebat mencurah. Makan kacang pol. Makan chicken chop. Memang best.







Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 29 Januari 2012

Gerai Selera Nusa


Gerai ni antara yang best kat sini. Memang marbeles. Yang tak marbeles, masa yang korang buang kat sini. Mana taknya. Masak satu persatu. Paling bodo setengah jam la korang kena tunggu untuk dapat makanan. Tak caya cuba try test. Kekekeke


Cam biasa, mama ngan mee goreng mamak tak letak daging, iqa ngan mee bandung, aku chicken chop

Ahad, 25 Disember 2011

Chicken Chop Bomba Larkin



Masa balik singgah kat bomba larkin. Makan kat medan selera. Macam biasa, kacang pool dengan chicken chop. Kebetulan sirloin steak ada, terus order. Steak 16, chicken chop 11. Kira ok la tu.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 19 Disember 2011

Makan besar



Agak lama kami tak makan besar kat luar sebegini. Sejak aku duduk kat ppd, rasanya semua tapau bawak balik rumah je. Alang alang singgah makan kat bestmart, apa salahnya makan besar terus. Boleh tahan jugak makanan kat medan selera ni.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Ahad, 23 Oktober 2011

Jom makan di tepian rambah

Pas dah puas jengjalan di tepi pantai, main di taman kebudak, baru kita makan dulu. Kami makan di gerai tengah, jamilah nama tokei dia. Leh tahan gak la. Aku makan nasi goreng ayam tabur sama air limau ais. Mama makan mihun soto sama teh ais. Inaz nak hundred plus, share makan mihun soto mama sama ziqri. Iqa cam biasa mee bandung sama sirap bandung. Nenek makan mee soto sama teh ais. Harga leh tahan la. Baru rm22. Kira ok la. Yang bestnya, dok sibuk perati satu keluarga besar makan depan kitaorang, sekali anak murid mama daa... Terkejut mama masa dia tegur. Apa pun.. Memang terbaeekkk!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahad, 5 Disember 2010

Melantak di Medan Selera Melayu Bestmart

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 1.00 petang
Tempat : Bestmart
Mood : Lapo loo

Nak makan tengahari kat Jusco.. Malas la.. Apa yang best kat situ.. Tarak la beb.. Baik pakat makan kat medan selera melayu kat Bestmart. Banyak sikit pilihan. So, terus gerak ke sana.

Cam biasa, iqa mesti order ice blended mango, adik ngan ais kosong, aku limau ais dan mama mintak cendol. Perghhh.. Iqa leh tak suka la pulak ice blended dia.. Penuh ngan rasa mangga harum manis tu.. Ada ka tak suka.. Ni la masalah bila dah biasa makan yang penuh ais taruk cordial ja tuh.. yang real tak nak la pulak. Semua yang kami minum tu harga dia baru RM6.00.. Iqa siap tambah beli ais krim kon lagi hahaha..

Pastu bab makan.. Aku order nasi ayam black pepper, iqa nasi ayam sambal dan mama makan nasi campur ja.. tu pun syer ngan adik.. Yang best kat sini habis jumpa kengkawan lama dari SMKTBI dan SMKTMR2.. Ye lah.. ni la kawasan biasa kitaorang lepak lepak dulu kan.. Nak tengok detail makanan kami klik cerita penuh >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jumpa dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yerk nak makan hari ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nampak nasi ayam ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak pilihan sebenarnya kat sini tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri suka sengsangat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak duduk diam bujang sorang nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nu banyak lagi pilihan nu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada char kuey teow sama mee rebus haji wahid jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah cendol mama dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama kata best.. aku dah kena perabis dua air .. dah takleh masuk dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama sama adik makan nasi campur ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ni semua dia nak rasa.. belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mango blended dah sampai.. perghhh.. mantop

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nasik ayam pun dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni nasi ayam black pepper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pulak nasi ayam sambal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dok merengek ja.. rupanya nak pakai kusi baby nihh.. adik.. adik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom cecepat belasah makan.. pasni kita serbu bestmart la pulak

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 Jun 2010

Kacang Pool Bomba Larkin



Petang jumaat lepas, memandangkan cuti hari wesak; kuar jugak gi makan-makan kat luar. Target kali ni medan selera sebelah balai bomba larkin. Sebabnya, disitu ada kacang pool dengan ABC spesel.

Boleh tahan la rasa kacang pool kat sini. Maybe pasal kuah dia punya rasa kari yang tinggi. Pastu di letak bawang merah sama daging cincang. Mama yang tak makan daging pun belasah jer. Tapi iqa macam biasa.. tetap cari meehun sup dia la apa lagi..

Enjoice...Sharing is power!!!