mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label photography. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label photography. Papar semua catatan

Sabtu, 16 Julai 2016

Old Potrait Enhancement


Old Potrait Enhancement. Lama terbiar. Pastu. Alang alang masih ada 4 potret yang masih belum dicuci. Dari gambo raya. Terus tukar gambo baby. Bagi kelainan. Daripada 4. Hanya iqa yang ada background. Yang lain cuma plain blue skrin. So. Bukak balik satu persatu dari frame. Scan. Edit. Tambah waterfall untuk semua. Hutang 4 potret. Done!

Jumaat, 2 Oktober 2015

Altek Cubic First Shot Testing


Altek Cubic First Shot Testing. Setting standard. 30mm. Auto flash. Zoom 90mm. Nanti kita explore lagi. Tunggu... Wajib la pakai monopod kalau nak ambil wefie.

Rabu, 1 Julai 2015

Painting with light series - Senai Desaru Expressway


Painting with light series - Senai Desaru Expressway. Balik sebelah malam. Boring gak dok lam van ni. Rasanya semua dah terlelap kecuali aku ngan driver la. Bukak cermin tingkap. Mulalah main kamera. Lama tak main motion cenggini. Cuma tak berani nak rendahkan lagi shutter. Habih gegor gambo nanti. Apapun... layannn...

Ahad, 7 Jun 2015

Majlis Tambatan Janji Norhayati dan Azman


Majlis Tambatan Janji Norhayati dan Azman. Selesai sudah majlisnya. Tahniah pada kedua mempelai. Semoga kekal bahagia hingga ke syurga.

Ahad, 17 Mei 2015

Fiqri Potraiture PNS first attempt


Fiqri Potraiture PNS first attempt. Aiyoo. Miss my D70s. Sekarang baru terasa. Susah jugak nak amik gambo baby pakai PNS ni. Pasal nak layan kaki sakit aku just pakai Apature mode. Serba tak kena la pulak rasanya. Ngan flash over. Sebab aku pun tak biasa sangat pakai flash ngan samsung smart camera ni. Jadi jarang aku explore. Ngan Fiqri pun agak bad mood hari tu. Takpa. Next time kita try lagi. Kali ni pakai full manual mode nyer.

Ahad, 19 April 2015

Water motion project on rainy day


Water motion project on rainy day. Letrik kaput. Nothing to do. Lepak luar. Layan picas air ni best jugak. Yang tak best. Angin kuat sikit. Stand tak berapa kukuh, in fact pakai kotak kadbod yang terbuai buai je pun. Next kita cari yang lebih mantop sebagai tapak.

Isnin, 10 November 2014

Framing the light as my new habit


Framing the light as my new habit. Bulan susah nak jumpa sejak kebelakangan ni. Kebetulan lampu jalan baru diperbaiki. Sooooo... Dah jadi habit baru la pulak. Tiap tiap hari sejak dibetulkan ituhari. Ada lapang lepas maghrib aku snap. Kekadang dah dekat isya' baru dapat snap. yang penting. Snap. Ekekeke..

Sabtu, 18 Oktober 2014

Hairstyle at Pusat Kerinting Rambut & Persolekan Super Style, Gelang Patah


Hairstyle at Pusat Kerinting Rambut & Persolekan Super Style, Gelang Patah. Sesaja lepak sini jap hari ni. Sementara senggang. Awal sikit ja. Pastu terus pack dengan pelanggan.

Ziqri in homework mode


Ziqri in homework mode. Layan ziqri jap masa dia buat homework. Lomo.

Selasa, 7 Oktober 2014

Projek skodeng ayam bermula kembali


Projek skodeng ayam bermula kembali. Lama aku tak ngambik gambo ayam. Sejak model kesayangan aku mati masa kes selsema burung ituhari, langsung hilang mood aku nak ngambik gambo derang ni. Tadi tengok ramai la pulak melepak kat luar tu. Langsung aku keluarkan kamera. acu. Terus pakat lari. Aiyooo.. ni yang rindu abis ngan model kesayangan dulu tu. Takpa. Slow slow kita bina hubungan balik. Layan la dulu gambo lari lari ayam ni semua. i'll be back

Sabtu, 4 Oktober 2014

A little bit of Nusajaya sunrise sky


A little bit of Nusajaya sunrise sky. Sesambil drive ke tempat kerja. Layan keindahan alam. Terutama langit pagi.

Ahad, 10 Ogos 2014

Our 2014 family portraiture photography - in square


Our 2014 family portraiture photography - in square. Mulanya kisah si adik inaz nak gambo potrait. Nak buat tugasan sekolah dia. Alang-alang terus amik 2014 punya picas kan. Pastu cam best la pulak kalau amik lam square. Maka, terjadilah kisah ini.

Sabtu, 14 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Baling Town walkabout : fourth day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Baling Town walkabout : fourth day full report. Cari jajan sikit. Harga disini a bit murah dan senang aku dapat. Ronda bahagian depan aje. Memang nak cari jajan ja pun. Sesambil tu lepak nunggu mama depan post opis lama.

ni ler old town baling. nostaljik beb

Jumaat, 13 Jun 2014

FLORIA Putrajaya 2014 Photography Competition


FLORIA Putrajaya 2014 Photography Competition. Apa lagi beb. Sesapa yang tinggal di kawasan Putrajaya dan berhampiran dengannya, masuk ajer lah. Rugi biar kamera tu berabuk ja. Betul tak. Ada dua kategori dipertandingkan. Bawah 17 tahun dan terbuka. Hadiah boleh tahan jugak tu. Apa pun layari web rasmi untuk info lanjut. http://floriaputrajaya.com.my/

Info pertandingan :




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Cemerlang bulan nisfu Syaaban

Cemerlang bulan nisfu Syaaban. Lawa tahap gaban bulan malam ni. Kaki sakit tak kaki sakit. lepak aku kat luar rumah jap malam semalam. Akhirnya. Dapat jugak gambo bulan idaman hati. Dengan manual mode nya. Dengan tripod gorilla nya. Ehehehe.. Layan ajer la

the moon last night. meme terbaeekkk!!!!

Isnin, 19 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014. So. Entry ni adalah yang terakhir untuk siri perayaan hari guru kebangsaan. This is the grand finale of the series. Memang hebat. Marbeles. 1 jam ja majlis berlangsung. Penuh dengan pengisian. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2014
majlis pelancaran oleh TPM

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku. Sekali lagi aku terkena. Kali ni lagi best. Masa aku sibuk nak cari angle paling best untuk ambik gambar tun tadi. Henpon aku terjatuh. Kabel tertarik. Hancus kabel tu. Balik bilik. Aku hanya ada 1 kabel pengecas untuk tiga gadjet. What to do. So. Cas yang penting dulu. Henpon. Camera. Belasah dulu gambo KLCC cam biasa. Pastu sentiasa nengok. dan tukat gadjet seterusnya untuk di cas. Pengalaman. Pengalaman.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Sampai habis bateri gadjet aku
KLCC. Again.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi. Memang lain daripada yang biasa. Sangat kreatif. Dari segi penganjuran, pengurusan dan persembahan. Memang tabik lah. Diuruskan sepenuhnya oleh YDP YDP PIBG sekolah sekolah Kuala Lumpur. Memang terbaeekkk!!!! Salute.

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Jamuan Makan Malam Negeri Erti Budi
persembahan finale dari semua YDP YDP sekolah sekolah Kuala Lumpur

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan. Sebelah petangnya. Ada forum pendidikan. Menarik. Isunya bebas. Apa sahaja berkaitan pendidikan. E e sistem yang banyak. PPPM. Kompetensi. Memacam lah. Memang terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Forum Pendidikan
3 ahli panel yang memang marbeles in their own field

Ahad, 18 Mei 2014

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru. Pameran kat sini agak strict. Tanya urusetia katanya memang pengurusan PWTC agak strict. So. Hanya dari jam 10 pagi - 5 petang ja dibuka. So. Ambil peluang ni untuk explore. Tapi aku lebih banyak ke booth booth under KPM. Banyak perkara yang aku nak tahu dari mulut pemiliknya sendiri. Terbaeekkk!!!!

Perayaan Hari Guru Kebangsaan kali ke-43 : Pameran Festival Hari Guru
our team