mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label khatam quran. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label khatam quran. Papar semua catatan

Isnin, 21 Julai 2014

Seharian melayan pelabelan


Seharian melayan pelabelan. Perghhh. Hari ni memang menarik. Satu demi satu query diteliti. Tiba masa untuk semak pada tapak. Turun ke dua sekolah dengan bilangan mismatch terbanyak. OK. Nampak cam a bit OK. Perlu sedikit penambaikan lagi. Sesambil tu beronline sesama team yang lain. Banyak lagi yang diperolehi. Perbetul lagi. Sekarang ni tak sabar nak nunggu data baru untuk buat sampling baru. Yihuuu... Sesambil tu layankan kalender yang baru aku jumpa tersorok lam printer tak dihargai. Huhuhu. Pastu nengokkan bunga telur yang bakal diberi untuk majlis khatam quran esoknya.

Ahad, 29 Ogos 2010

Sumbangan Anak Yatim PPD Johor Bahru - Khatam Quran

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 26 Ogos 2010
Masa : 6.00 petang
Tempat : Bilik Mesyuarat PPDJB
Mood : Bersandar

Habis jer tazkirah, Ustaz Zaidi lak amik turn untuk majlis khatam Quran. Aku dah tutup dah LCD tadi. Sekali ustaz Norzaidi kata dia nak bukak quran software biar semua dapat nengok. Takpe.. pasang balik jer LCD tuh.. Pastu gi sambung dok kat luar balik.. Aku dok bebetul bawah speaker kat depan pintu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah mula dah majlis khatam quran

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Betulkan microphone

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sedap suara ustaz zaidi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ustaz norzaidi jaga software quran

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua orang dah boleh nampak apa yang dibaca

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alhamdulillah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tamat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepas ni nak baca doa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Antara yang lain kat luar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pegawai dan staf PPD

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tekun dan khusyuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Doa dibaca oleh ustaz norzaidi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pelajar-pelajar turut mengaminkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Seronok nengok bebudak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abang PA pun join sama

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 5 Februari 2010

The colourful faces of SKTTA - Spiritual

©2010mknaceunlimitedSeperti pada kebiasaannya, setiap pagi Jumaat, akan adanya aktiviti keagamaan; seperti yang tertanda dalam jadual waktu dengan huruf besar Q. Pagi ini aku memang dah merancang untuk mendokumentasikan semua aktiviti kerohanian yang berlangsung di sekolah. Kalau setakat Yasin di dewan tu dah selalu sangat. Kali ni aku memang nak ronda satu sekolah..

Dan nampaknya memang banyak aktiviti-aktiviti lain yang berlangsung. Antaranya yasin dan solat hajat untuk Tahun 6 di surau sekolah, yasin untuk pelajar tahap 2 di dewan bestari, bacaan quran untuk pelajar tahun 5 di bilik JQAF, kelas fardhu ain untuk pelajar tahap 1 di bilik tayang, moral tahap 2 di bilik SAL dan moral tahap 1 di perpustakaan..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Operasi aku bermula kat surau sekolah, sebab; aku parking kat sebelah surau. Lepas amik jer kamera terus aku ke tingkap surau. Surau ni pakai tingkap daun tu ha. So, selak jer dan terus tembak.

©2010mknaceunlimited
Bacaan Yasin di surau..

©2010mknaceunlimited
Comei-comei bebudak tahun 6 tahun ni..

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited
Ustaz Sajuli yang memimpin acara di surau

©2010mknaceunlimited
Seterusnya ke Bilik Tayang, kelas fardhu ain pelajar Tahap 1.

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited
Ustazah Chom mengepalai kelas fardhu ain di Bilik Tayang

©2010mknaceunlimited
Syafiqah...

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited
Guru-guru di Dewan Bestari...

©2010mknaceunlimited
Ustaz Shahir yang mengepalai acara di Dewan Bestari...

©2010mknaceunlimited
Pendidikan Khas la pulak kan...

©2010mknaceunlimited
Pergghh.. Ada jugak tu impian nak baca.. Alhamdulillah...

©2010mknaceunlimited
Cikgu Rozilah yang mengetuai acara di Bilik Pendidikan Khas..

©2010mknaceunlimited
Barisan guru-guru pendidikan khas...

©2010mknaceunlimited
Seterusnya, bilik JQAF..

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited
Ustazah Salmah yang mengetuai acara di bilik JQAF..

©2010mknaceunlimited
Puan Teng yang mengetuai Moral tahap dua di bilik SAL..

©2010mknaceunlimited

©2010mknaceunlimited
Sukati tul muka bebudak ni..

©2010mknaceunlimited
Moral Tahap 1 di perpustakaan.. diketuai oleh Puan Lim.. Tak sempat lak nak amik gambo dia..

©2010mknaceunlimited

Ahad, 20 Disember 2009

Khatam Quran | Jannah & Hazlan

Jannah & Hazlan
Khatam Quran | Baling | 9.00 malam


Posted by Picasauploaded via picassa

Ahad, 11 Oktober 2009

Khatam Quran | Sue & Tarmizi



Sue & Tarmizi
10 Oktober 2009 | 8.00 petang | Lima Kedai



Photo montage


Sabtu, 12 September 2009

Majlis Khatam Quran dan berbuka puasa SKTTA 2009



Majlis ni dibuat di sekolah pada sebelah petang. Tumpuan pada bebudak tahap 2; tahun 4 sampai 6 sahaja. Tapi tak kisah kalau yang lain pun nak datang. Semua dialu-alukan.



Betulla kata tajul, budak aku ni boleh tahan gak dia punya aksi depan kamera. Pantang hulur, ada jer yang dibuatnya.



Haa.. kena briefing semula sebelum majlis sebenar bermula. Biasa la.



Masa ni si Hazim sibuk nak ambik gambo. Kamera ada buat tukun kat rumah. Tu la. Apa nak jadi. Habis kamera aku dibantai. Pastu lupa lak nak tukau setting. Aku nyer manual. Hancus gambo aku ni. Huhuhuhu..



Masih lagi kat tangan dia. Tapi dah cakap kena tukau setting. Haaa.. baru nampak muka sikit. Hehehehe



Lepas jemput AJK PIBG masuk, majlis pun mula. Dimulakan dengan doa oleh Hazim jr. Hehehe.. (Kes aku nolak baca doa)



Lepas jer bacaan doa dan al-Quran solo, YDP bagi sedikit ucapan. Tak panjang sangat, tak pendek sangat. Ngam-ngam.



Pastu baru acara bermula.. OK ler. Masa ni dengar sangat si Roslan pun sama kes ngan aku. Aku dulu pun 'R' out jugak. Tapi cikgu aku memang dok pedo 'R' aku hari-hari masa aku darjah 4, Alhamdulillah OK. Tapi bila bercakap memang kena pikior sikit. Tu yang cam tergagap and cam control tu. Bila main belasah jer cakap kekadang pasti terlepas gak 'R' aku tu.



Gambo last aku ambik hari ni. Pastu terus balik. Sian gak takde sapa kat rumah kan. Sempat beli kopok lekor untuk iqa gan inaz sama nasi ambeng untuk mama. Susah gak kan selera orang ngidam ni. Ngam-ngam sampai rumah terus buka.


Foto montaj