mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hutan bandar mbjbt. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hutan bandar mbjbt. Papar semua catatan

Ahad, 24 April 2011

Minggu 3 April semakin mengganas

Klik untuk gambar yang lebih besar
Starting point dengan pidato SM..
Kalau baca tajuk memang hebat. Tapi apa yang mengganas? AF9? Makin merudum ada la. Sib baik berjaya dikeluarkan bebudak yang memang tak menyerlah pun. Kalau ikutkan, satu akademi boleh kita bako je.. Kebetulan sama la pulak minggu 3 tu.. Sebenarnya aktiviti aku ni yang makin pack. Tiap-tiap hari dah mula merayap.

Mula-mula minggu lagi dah sibuk. Ni la bendernya. Tapi ni bukan yang main eventnya untuk hari senin tu. Apa pun layan ajer la event pidato bebudak sekolah menengah daerah Johor Bahru ni. Tengok semua picas di sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni baru main event untuk hari senin tu, majlis perasmian pembukaan kejohanan padang dan balapan mssj di stadium larkin oleh Tunku Temenggong. Memang happenning. Nak tengok lebih picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari selasa pulak ada pertandingan forum remaja sekolah menengah peringkat daerah. Dan banyak preparation kena buat untuk meeting fokus esok harinya. Pergi jap sekolah tasek utara 2. Sempat kasi nama gdm untuk kursus tot kat btpn. Nak tengok picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Balik ja sebelah petang tu, amik iqa; bawak ke pasar malam. Cam biasa, singgah kedai buku. Leh la pulak jumpa buku ni. Biasa la bila dah tak laku, dia akan turunkan harga. Ni kalau dah satu set RM3.60; aku rembat ja. Biasa la. Dah biasa beli buku buku lama cenggini kat Chowrasta. Teringat balik time mamak tu offer aku satu set komik, lam 10 buku cenggini lam RM30. Masalah aku masa tu kad atm aku rosak, duit yang ada nak pakai untuk tambang teksi ke lapangan terbang ja.. ampess tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung pulak ngan mesyuarat fokus pada hari rabunya, kat pkg bandar pontian. Punya la lama tunggu, pintu berkunci kan. Rupanya pintu yang ditunggu tu pintu belakang daa.. mender daa.. tensen tensen. Yang paling hangat perbincangan pasal pendidikan khas la apa lagi.. Pastu ada buat sikit majlis untuk Hisyammudin yang dah jadi pppd pembangunan. Klik sini untuk nengokkan picas hari tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari khamis bermula ngan satu taklimat kat sk taman suria. Tapi sekeping picas pun aku tak snap. Memang kebetulan yang memang aku tak sangka. Habis slot aku, terus aku pantau GDM kat sini. Terang apa yang patut ada and tentang tugas dia. Cam aku kata, sekeping gambo pun aku tak ambik. Sebelah petangnya bermula la upacara penutup MSSJ. Boleh la. Yang tak best JB dapat nombor dua lagi.. Cisss... Klik sini untuk picas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari jemaat dah jadi a bit cacamarba for me. Ada bengkel pemurnian video kat pkg gelang patah dan lawatan kerja. Sib baik tempat sama. So, gi jengah jap kat pkg tengok progress diaorang.. sebelah petangnya dok lagi bersama pengarah untuk nengok video yang dihasilkan. Not bad la. Cuma kena brush up sikit lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lam pada tu terkejar kejar jugak aku untuk ke lawatan kerja dari timbalan pengarah bahagian teknik vokasional. Dua sekolah telah tercalon untuk naik taraf jadi SMV. So, printout maklumat sekolah and submit jugak ke BTV. Join the lawatan. And maybe kita ada harapan yang cerah. Klik sini untuk picas.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru dapat rilek sikit. Tu pun ada appointment untuk servis livina ni pagi sabtunya. Orang punya la sesak kat servis center. Pergghhh.. Leh terlelap nunggu tu. Dan memang aku pun dah terlalu penat gamaknya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi tu jugak sementara nunggu waktu appointment tu, sempat aku tinjau kawasan kat hutan bandar mbjbt lagi tu. Nampaknya ada playground baru untuk kebudak aku nih.. tak sabar nak tunggu siap..

Kesimpulannya.. dah start masuk blog secara mingguan la pulak.. Makin melampau sibuknya.. Tapi yang best.. Part masuk FB boleh pulak setiap hari.. Kekeke..


Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 16 Mac 2011

Jengjalan Tebrau City

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tajuk lain, gambonya lain..
Kalau nengokkan tajuk, tebrau city; kalau nengokkan gambo hutan bandar mbjbt.. Tapi tu gambo sebelum dan selepas.. Biasa la.. sejalan kan. Memula pepagi gi tebrau city dulu, pasal nak cari minyak wangi untuk mama. Dedulu aku kasik minyak wangi estee lauder sebagai hantaran kahwin untuk mama.. n sampai ke la dia pakai minyak wangi tu. Tapi tu cerita dulu la. Kat KL memang senang nak cari estee lauder, kat JB.. bercinta la nak cari. Antara tempat yang ada kat HP or Jusco Tebrau City. Tempat lain susah sikit nak cari. n lagi satu memang aku tak survey kat City Square, pasal dah bukan zaman aku melilau tak tentu hala lagi la ni.

So, pepagi tu pakat kuar la kami ke Jusco Tebrau. Leh tahan la bercinta nak sampai. Jem. Pasalnya.. memula ada keter rosak kat jalan bertentangan. Tula kehebatan rakyat malaysia yang tercinta nih. Keduanya.. ada la pulak memember dok potong dahan pokok reput kat jalan sebelah jugak.. Aduhaii.. Nak buat cemana, rakyat kita la jugak kan..

Sekali dah sampai sana. Mama nak try Channel la pulak. OK.. bagus jugak.. Cari jenama yang senang cari. Ni aku nengok merata ada juai.. Harga lebih kurang sama gak ngan intuition estee lauder tuh.. Belasah ajer la..

Dah tu makan kat arena. Nasi ayam aperkebender ntah.. Mama silap order yang double taste ayam tuh.. ayam black pepper + ayam madu.. dah sepinggan RM8 tak silap aku.. Dah la ayam banyak tak kira, dah nama pun dabel kan. Meratah ayam je kije tengahari tu..

Kuar dari jusco leh masuk salah simpang la pulak. Tapi bagus la jugak. Baru la aku jumpa HQ mee too nih.. aku mati mati ingatkan HQ dia kat jusco.. rupanya ada bangunan sendiri daa.. Masa balik, siap singgah ke Hutan bandar. Tu yang kuar gambo kat atas tuh. Melangut jap kat situ. Baru balik.

Browse untuk tengok 7 kepin gambo lagi>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jem tak tentu pasal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni penyebab pertama, bukan keter ni nyer salah.. orang yang nengok yang sengal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nasi ayam dabel ayam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la HQ mee too

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
babai jusco

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
meh posing dulu


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 26 Februari 2011

Kebudak Kerol @ Hutan Bandar MBJBT

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ziqri pun main ikut suka hati dia ja, tak ikut dah apa orang suruh buat
Pagi ni memang aku dah plan supaya leh bawak kebudak ni semua pi main kat hutan bandar. Lama sangat dah asik dok terperap ja kat rumah. Sian depa. Bagi la pulak hirup udara segaq kat hutan bandar nih.

So lepas anto mama gi sekolah dia, kami makan roti canai dulu kat medan selera. Ngan ziqri sekali pun tibai. Dah setel kat sini baru la kami pakat gi hutan bandar nih. Semuanya suka hati. Lepas main pakat berjalan la pulak. Dah penat berjalan, sambung main balik. Syiok woo..

Nak tengok lebih just browse for more>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mana la nak pi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
panjat dik, panjat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka ati bebenor le tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni perkara biasa bebudak ni sebelum turun gelongsor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak tau pasaipa dia minat sangat ngan batu nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dia ingat bola kot

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai terduduk tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak main kereta ka tak mau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sekali kakak dia yang main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pakat main gelongsor la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak mau lepas dia batu batu pun dia kutip

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penerangan pasal panda oleh iqa.. ni la daun yang panda suka makan tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap buat 360 tu.. beriadah sambil belajar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ooo.. ni la rebung nak jadi buluh


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 Februari 2011

Jom ronda-ronda : Hutan Bandar MBJBT

Klik untuk gambar yang lebih besar
Semalam puas kami tawaf satu kawasan nih...
Cuti raya cina ni langsung tak jalan lagi. Nak jalan cemana, dengan hujannya, dengan standby banjirnya. Semalam baru nampak matahari sikit. Alhamdulillah. Boleh la gi merayap jap. Mama tanya jadi ke nak gi wet world. Aku kata toksah lagi la. Tengah tak leh dengo lagi ayat berkaitan air buat seketika nih. Lagi pun hujan pun masih ada di sesetengah kawasan kan.

Jadi petang ni pakat kuar gi hutan bandar jer la. Cuma kali ni memang satu kawasan aku jelajah bersama seluruh ahlil famili. Hihihihi.. ni baru bebetul namanya biar menyeluk pekasam nih.

Makan cam biasa bila buat vote for sure la pakat nak gi kfc. Belasah ajer la. KFC Gelang Patah ajer la. Dah cakap awal awal taknak mainan. Sekali dia kali bekas air la pulak. Beli ajer la. Suka ati la si iqa tu. Dan malam semalam jugak aku try apa fish donut tu. Tak besh sangat. Tapi tak kisah la. Janji bebudak suka ati>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing dulu sambil lepak amik tenaga

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bat man ni jugak jadi pilihan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang paling best.. maybe dia yang paling muda antara semua agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ramai bebudak suka main kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak lagi amik tenaga kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu dua beradik tu buat apa kat belakang tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada kolam rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz cam biasa la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama pun nak jugak amik gambo ngan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri ngan bapak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak sini la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
amik bunga la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cute tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun kena jugak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz jangan kasi dia posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sekali dia posing...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makin banyak dia nak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
betul tak aku cakap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap lompat lompat la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiyooo.. semua nak lompat lompat ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
gi tengah tu la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tapi rasanya dia dah seal bangunan nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira gi jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing dulu maa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu.. camna leh terlepas tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni aku amik sekali untuk panoramio aku nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak buat 360

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la walau tak cukup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
janji amik jugak.. kira ni 180 je la nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama la pulak lindung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama ngan ziqri ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak tepi tasik aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun suka tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap tepuk tangan tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
langit memang penuh ngan lelayang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai depan balik, nak main pun siap beratur tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
beratur lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dan lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah.. jom balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan kat kfc

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang ada donut ikan tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cam biasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada setengah orang cakap aye to' jagut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la.. janji makan ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka nya adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
malam ni makan ni ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap passing passing sos tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bersama bekas air dia

Enjoice...Sharing is power!!!