mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Pertama. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pertama. Papar semua catatan

Rabu, 31 Disember 2014

Lawatan pertama Fiqri ke klinik kesihatan


Lawatan pertama Fiqri ke klinik kesihatan. Semalam. Kena gak pergi klinik kesihatan. Nurse datang. Check. Ada tanda jaundice. So. Pasti la kena gi klinik untuk check darah. Alhamdulillah. Bacaan masih berada di tahap yang OK. Tapi masih banyak kena buat supaya bacaan kembali normal. Apa pun. Kena repeat esok jam 11.00 pagi. Hope for the best.

Rabu, 15 Oktober 2014

Pengalaman pertama terasa penat buat kerja


Pengalaman pertama terasa penat buat kerja. Memang tak pernah lagi alami perasaan sebegini. Hari ini baru diizinkan Tuhan untuk aku terasa. Dah makan ubat. Badan mula terasa berat. Mata pun leh tahan nak pejam ja. Tapi, tangan masih kat keyboard. Lawan lagi tu kesan ubat. Sentiasa berkira ja. Lagi 6, lagi 5, lagi 3. Masa ni aku dah terasa tak terdaya lagi dah nak angkat tangan tu. Sengal sengal dah rasa. Lawan lagi. Setel. Terus emel. Terus tertidur. Bangun. Check semula. Rupanya masih draf. Adoiiilaaa.. Terus send semula. Dan pastikan semua OK. Memang pengalaman terbaeekkk!!!! Tapi aku tahu. Badan aku akan dapat melawan efek tu bila dia dah semakin OK. Kira OK dah la sikit kan aku ni.

Rabu, 2 Januari 2013

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis

Hari ni hari first untuk sesi persekolahan tahun 2013 bagi negeri Johor. Hari ni jugak merupakan hari first adik inaz bersekolah untuk tahun 1 di SK dan Sekolah Agama. Yang risau cuma bagi sekolah agama sebab it's a bit tricky untuk seorang budak tahun 1, alone; bergerak dari sekolah sesi pagi ke sesi persekolahan yang lain. Alhamdulillah, setakat aku tulis entry ni semua berjalan lancar.

So, pagi ni aku hantar dulu dedua masuk ke dalam sekolah. Pasti adik dah masuk barisan semua. Aku terus tinggalkan. Sebelum tu pesan kat iqa supaya nengok nengokkan adik dia. Ok. Off to Pasir Gudang untuk pemantauan sekolah. Chiaooo...

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
posing kenangan hari first dulu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
mama pun nak jugak

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
aik... tak ketinggalan jugak tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
adik dah masuk dalam kumpulan dah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
antara parent yang hadir pagi tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
tahap 2 kat belakang, pesan kakak dia sebelum keluar tinggalkan sekolah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
bangunan pentadbiran sk taman nusa perintis

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
ok.. babai sktnp

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
berderet keter kat luar tu...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free