mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Mydin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Mydin. Papar semua catatan

Jumaat, 14 Ogos 2015

Refund from Mydin Nusajaya

Refund from Mydin Nusajaya


Beli punya beli. Sekali semak resit... jeng jeng jeng... mana datang barang sampai 5 per item nih. Paling banyak aku amik 4 unit jer. Sekali check dia dah termasukkan yang kelima untuk susu ziqri. Terus amik plastik tu dan resit. Tawakkal ajer ler terus ke kaunter perkhidmatan. Bla bla bla. Dia mintak no fon aku, no ic dan nama. Ingatkan dia nak semak dulu cctv ke apa pastu call aku nanti. Sekali terus dia keluarkan balik duit refund. Alhamdulillah. Syukur.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 11 Julai 2015

Shopping Raya 2015


Shopping Raya 2015. Ini cerita lama sebenarnya. Cerita hari Sabtu, 27 Jun yang lepas. Tetiba jer Mydin penuh orang. Pelik juga. Sekali jumpa Kila. Hmmm... Jadi volunteer. Program shopping raya untuk anak-anak yatim. Patut la penuh Mydin pagi tu. Tahniah!

Jumaat, 23 Januari 2015

Sesi belanja bulanan di Mydin Anjung Nusajaya


Sesi belanja bulanan di Mydin Anjung Nusajaya. Hmmm... Semua dapat kecuali... Susu 123. Harga dah melambung sampai RM29. Tak jadi beli la. Tunggu tawaran.

Sabtu, 10 Januari 2015

Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor


Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor. Alang alang atuk dan nenek kedah dah ada. Bawak depa jenjalan. Sekitar kawasan nusajaya ja pun. Amik cuti, walau memula pikir nak tak nak. So. Jenjalan la kami Khamis tu. Ngan kota iskandar, ngan puteri harbour. Merata la. Tapi. sebelah pagi aje. Just cuci cuci mata aje. Yok layan...

Sabtu, 4 Oktober 2014

A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya


A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya. Boleh tahan orang semalam. Sampai hampir clear troli kat luar. Rasanya, hari ni lagi sesak lagi menyesakkan gamaknya. Kot.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Persiapan lebaran


Persiapan lebaran. 28 Julai ituhari, baru la dapat kami bergerak ke serata tempat untuk melengkapkan persiapan aidilfitri tahun ni. Banyak tempat kami jelajah. Dari bukit indah untuk cari kasut iqa dan adik inaz, sampai la ke ulu pulai cari kuih raya... read on...

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...

Jumaat, 26 Oktober 2012

Belanja Bulanan at Mydin Nusajaya








Ni Entry bulan lepas sebenornyer... Sibuk sampai tak sempat nak hapdet.. Kekeke

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 16 Ogos 2012

Operasi cari pelita raya

mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
dapat jugak pelita ni, dengan harga yang ok la kan
Petang ahad lepas, diulang; ahad lepas (nampak nao bila kije aku memang tak sempat nak nulih blog dah, hahahaha), kitaorang gi merayau carik pelita raya. Memula singgah kat mydin, pasal aku rasa mesti murah kan kat pembekal barang kedai 1 mesia nih. Sekali nengokkan.. seketui RM5. Pergghhh... Ini janji terburai dompet nih...

Pastu terus ler buat keputusan gi nengokkan kedai dua hinggit dulu. Berapa dia taruk, sebat ajer la pasal aku dah malas nak mengulang ke medin ni lagi. Bukannya dekat weeiii... Siap kena pusing roundabout satu pusingan penuh lagi, padahal dekat jer.. Berenti jap kat luar pasal ucu nak bayo zakat fitrah.

So.. sampau kedai 2N. Tarak. Singgah kedai RM2.. Sib baik ada. Habis aku selongkar. Dapat 5 ketui. Kira ok la kan. Sekali masa bayo, ucu gi amik lagi satu. Apahei la pulak. Ucu pun cerita. Chaiiittt.. Ada ka patut satu RM2, 3 RM5.. apa nih... Dah kena amik 6 nak kasik cukup RM10.. Kuikuikui.. Sib baik ada kedai nih..

Pastu singgah KFC pasal duit dah save kan. Hahahaha... Terus beli pakej yang dapat flask tu..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
memula carik kat mydin nusajaya

mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
sempat bayo zakat fitrah si ucu nih

mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
sib baik ada kedai nih
mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
duit lebih leh beli kfc.. yihaaa


mknace unlimited™ | Operasi cari pelita raya
sempat membeli kfc n dapat flask, terus ambik dua, kang bergaduh pulak

Isnin, 2 Julai 2012

Mydin Nusajaya di hari minggu

mknace unlimited™ | Mydin Nusajaya di hari minggu
mydin nusajaya
Semalam gi belanja bulan kat Mydin. Just a short time belanja la. Beli barang-barang yang patut saja. Tempat pun dekat jer.. Memang laluan aku balik kerja. Kalau ada yang ter'short' bebiler leh singgah masa balik kije..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Mydin Nusajaya di hari minggu
kehebatan ziqri... sleep only when got sleepy..
anywhere.. anytime
mknace unlimited™ | Mydin Nusajaya di hari minggu
orang toksah citer ler.. ramaaaaiii...
mknace unlimited™ | Mydin Nusajaya di hari minggu
hari ni sesaja ngetest bun nih.. leh tahan gak.. cam paparoti, cuma variant dia lebih banyak
mknace unlimited™ | Mydin Nusajaya di hari minggu
pakej pun ada..

Sabtu, 26 Mei 2012

Pertandingan mewarna dan melukis - keputusan

Tahniah pada semua yang berjaya. Iqa dapat tempat pertama. Puteri dapat kelima. Adik inaz takde rezeki kali ni. Takpe dik. Nanti kita cuba lagi.

Posted via Blogger X8




Pertandingan mewarna dan melukis - finale

Part ni jer yang spoil. Boleh la pulak buat majlis last kat main enterence. Kalau bagi hadiah takpe la jugak. Ini siap ada game, ada cabutan bertuah bagai. Dah la setiap satu diferent personel pulak tu. Dah membebel orang orang yang baru datang nak membeli belah... aiyoo..

Posted via Blogger X8



Pertandingan mewarna dan melukis - half

Tinggal lagi sejam, rombongan cik kiah dah mula serbu masuk. Mama pun turut sama. Tapi just nak amik foto. Ish ish ish. Kan aku dah kata...

Posted via Blogger X8








Pertandingan mewarna dan melukis - started

Best. First time parent diasingkan. Memang terbaeekkk!!!! Kalau tak, atuk, nenek, mak, ayah semua pakat jadi penasihat tak bertauliah sebelah anak dia. Tapi aku rasa mesti nanti tak terkawal jugak ni...

Posted via Blogger X8