mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 2 hari. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 2 hari. Papar semua catatan

Selasa, 14 Oktober 2014

Perintah berkurung 2 hari


Perintah berkurung 2 hari. Ikutkan. Pagi ni lepas hantar kebudaks ke sekolah, aku akan terus drive ke IAB, Genting. Ada bengkel GIS kat sana sampai jemaat. Tu pun kira gamble. Sebab. aku sendiri tak yakin kerana badan aku masih lum dapat rest sepatutnya lagi. Dan. Semalam. Kaki aku dah rasa lain macam. Amik la minyak panas. Kasi taruk sikit. Nak jadi cerita lam jam 2 aku dah terjaga. Habis. Masak. Aku terpaksa menahan sakit yang tak terhingga kat kaki kanan aku. Ubat spare yang aku simpan pun dah habis. Ubat tu memang aku makan nak menahan sakit supaya aku dapat kerja dari hari jemaat lepas sampai ahad. Dah lama pun aku stop sebab aku nak cuba tak bergantung pada ubat. Sekali. Sebab ada program MB. aku terpaksa lawan jugak. Makan balik ubat tu.

Tapi pagi ni. Terus luluh semangat tu. Kaki aku memang dah sakit sangat. Maybe sebab aku sapu minyak panas semalam kot. Cuba drive. Dapat. Tapi slow slow la kan. Sampai klinik. Tak bukak lagi. Tunggu ja kat seat kereta. Nak balik. Satu kerja pulak nak drive ke sini balik. Dapat jumpa doktor. Doktor pun nasihat lah aku. Cam biasa. Tak reti nak rehat ke. Jangan over sangat kerja. Jangan gerak banyak banyak. Dapat MC dua hari. Dia tak bagi ubat sapu dah sebab cerita aku semalam tu. Kes yang sama masa aku kat sabah tahun lepas. Makin aku sapu, gosok, picit kawasan tu. Makin sakit aku kena. Yang pasti, jamin aku boring punya. Tak kemana mana. Terbaring ja. Tidur ja. Lalok ja. Boring tul cenggini. Harap esok dah hilang sakit tu. Seriously wishing for it. Bosan asyik baring ja cenggini. Zabil pun call tadi. Ingatkan aku dah sampai. Rupanya masih baring kat katil.