mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label balik kampung. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label balik kampung. Papar semua catatan

Sabtu, 3 Disember 2011

Getting ready for Baling



Ni la sesuku bahagian barang yang nak bawak balik esok. Yang lain insyaAllah sedang diuruskan. Lepas subuh esok terus gerak pulang ke Baling. Here we come...

^_^ Terbaeekkk!!!! 
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 14 Disember 2010

Just because it's time to go

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarLepas ja habis majlis kenduri Asyraf, kami semua pakat berkemas untuk balik. Mak dengan abah terkejut jugak. Padahal memang dah bagitau awal-awal lagi yang kami akan bertolak balik lepas kenduri asyraf habis. Maybe banyak yang terlepas pandang dek kerana kesibukan kenduri tu kan. So, duk tak duk lam kul 8 jugak kami baru bertolak. Dan memang betul cam asri kata, kereta malam ni agak pack la. Nampak sangat ramai warga kota yang pulang ke kampung sama cam kami semua ni.

Sampai ke Bangi lam kul 1 pagi dah lajak dekat dengan 2 pagi dah pun. Malas la pulak nak keluarkan bantal dan toto yang si inaz dah 'siram' tu. Biar la dulu. Masuk ja borak lebih kurang sambil makan beger, tu ja yang ada masa aku berenti kat r&r yang sebelum bangi tu. Pastu terus tak sedar diri.

Pagi tu lok leh lok leh lam kul 10 pagi baru betul betul semua full of energy. Siap diri semua, makan, sempat lak tu sidai dulu bantal bantal dan segala yang kena siram semalam; kul 12 terus jalan balik ke gelang patah. Sempat la pulak singgah di r&r pagoh, kalau ikut plan aku nak pecut ja terus sampai ke gelang patah. Makan kat situ lebih kurang, beli buah; dan adik inaz tetiba nak buah derian la pulak.. Cuma kalau beli mau pengsan lam kereta dek bau dia.. Janji ngan inaz nanti cari kat gelang patah.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la antara mangsa mangsa keadaan. Sib baik cuaca cerah lagi panas, sempat jugak dijemur untuk menghilangkan bau bau yang agak kurang menyenangkan itu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dengan kucing busyuk kesayangan iqa pun kena. Ini memberi kesimpulan bahawa, inaz memang kena pakai pampers jika bergerak lam keter terutama waktu malam.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak kat kolam ni dulu di r&r pagoh. kolam yang menenteramkan jiwa ni letaknya dekat ngan tandas. Leh enjoy kat sini masa menunggu rerakan yang menunaikan hajat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alhamdulillah.. dapat tempat yang agak best untuk makan.. ramai jugak orang kat sini. Abang dan kakak kakak askar pun ada jugak petang ni.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni makanan yang nenek pilih untuk menjamu selera petang ni. Inaz pun nak makan dengan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni mama punya pilihan. Tau berapa harga kedua dua makanan nih.. RM9.90.. hahaha selamat pulang ke Johor..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus adik inaz nih. Siap baca doa dulu sebelum makan bersuap ngan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri cam biasa.. lepak ngan aku dulu sementara orang lain makan. Lepas tu baru turn aku lak makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start dah si inaz memanjat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun sama naik.. Siap skodeng orang sebelah lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa mesti makan benda yang lain dari orang lain.. Mee bandung dia makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan la iqa.. pastu mama pulak ngendeng mee bandung dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku makan mihun sup ja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
First time aku minum livita sepanjang aku drive selama nih.. tak best pun.. lagi ngantuk ada la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom jengjalan ke kedai buah pulak.. cam best la pulak bila ingat balik r&r simpang pulai segala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama nak beli mangga.. adik dok ngendeng nak beli manggis tapi mama tak nak pasal adik bukan makan pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dia gi pegang derian la pulak. Pun tak beli jugak.. tunggu balik gelang patah ya dik

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 8 Disember 2010

Asyraf : Bergumbira di Baling

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 Disember 2010
Masa : 6.25 petang
Tempat : Rumah di Baling
Mood : Sukanya mereka

Dah sampai Baling dah.. Bebudak ni pun dah start bermain bersama dengan baik dah.. dengan baik tu.. biasanya jap ja.. pastu perang dunia ketiga pun meletus la.. Harap harap kekal sampai bebila cenggini. Harap harap la kan.. InsyaAllah.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom main sesama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baguih dok ada aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mana la pulak si ziqri ni dapat pensel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haa.. main kapal terbang tu takpa ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start makan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik nak gi mana la pulak tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua pakat nengok atuk k

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main elok elok ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pandai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adam macam biasa.. dengan ultraman dia ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dengan masak masak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa toksah citer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi sesudah salin kulit

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka ati aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk k ... captured

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Kebudak kerol part 3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 Disember 2010
Masa : Tengahari nak bawak ke petang
Tempat : Rumah den
Mood : Aduhaii!!

Tengok la kebudak ni semua. Ni baru kisah nak gi kenduri tu. Dah siap melawa mengalahkan orang tua. Siap nak lipstik la, eye shadow la. Dah tu.. lengkap ngan aksesori lagi tu. Payung la. Beg duit la.. Memacam la dedua nih. Ziqri yang tak tau apa apa pun terbabit secara tak langsung bila kakak kakak dia ni dah tarik masuk nak amik gambar sekali. Kan dah sedih dia. Huhuhuhu.. saya tak bersalah..

Bila ajak borak, tak lain.. Bila nak balik kedah. Baper hari lagi nak balik rumah atuk kedah.. Hihihi.. dah tak sesabo dah nak balik kampung. Mana taknya.. sepupu lain semua dah bising.. Asik dok berbalas call jer dari semalam.. Sib baik aku nyer phone pakai yang free ke talian tetap..



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sibuk berposing sakan ngan aksesori segala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya tak nak terlibat kata ziqri

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 12 September 2010

Selamat tiba ke bumi Gelang Patah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 September 2010
Masa : 9.45 malam
Tempat : Rumah den
Mood : Penat.. nak tido

Alhamdulillah.. Dah selamat tiba ke bumi gelang patah ni. Penat hari ni. Dengan jem nyer.. dengan berenti nyer.. Sampai dah masuk johor, traffic pun dah mula slow down.. Huhuhuhu.. Dah.. Aku nak tido. Penat. Kalau nengok info dari GPS aku.. Total travelling time jer lagi 5 minit cukup 10 jam dimana masa rehat jer dekat dekat dua jam. Pergghhh.. Total travelling km dah 740.5km.. Waaaa... sangat jauh rupanya aku travel cuti nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 8 September 2010

Dah sampai rumah nenek kedah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 September 2010
Masa : 3.20 petang
Tempat : Rumah nenek Kedah
Mood : Sukahati

Alhamdulillah.. Dah selamat sampai ke kampung. Siap cuci keter lagi. Hahaha.. Tu pun pasal car wash tu dekat dengan rumah jer.. Adik paling suka hati. Bilik pun dah tambah besar. Melompat-lompat suka dia. Lanskap pun dah cantik-cantik. Nampak naw dah lama tak balik. Hehehe..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai pun.. Siap terserempak ngan mak yang kat depan kilang lepas BKE tadi. Tengok garaj pun dah tambah besar, ada dangau lagi kat ujung.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. iqa nak main congkak la kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Paksu lepak jer.. Sekarang dah kerja kat kl tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri ngan atuk kedah.. Ziqri paling terer.. Kakak-kakak dia dulu, tiga hari baru nak dekat ngan orang lain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik paling hujung pun dah tambah, sampai ke atas.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukahati tul si ziqri ngan atuk dan nenek dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ngan inaz dah tak heran kat dunia dah.. apa yang boleh main, diaorang belasah jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun nak main buai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Berehat jap kat dangau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz pun join atuk ngan ziqri jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa.. aku gi nengok dulu kawasan rak-rak buku dan majalah aku.. iqa pun nak cari buku doraemon kat sini.

Enjoice...Sharing is power!!!