mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Kampung Baru Pasir Gogok - going there and back. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kampung Baru Pasir Gogok - going there and back. Papar semua catatan

Isnin, 18 Ogos 2014

Kampung Baru Pasir Gogok - going there and back


Kampung Baru Pasir Gogok - going there and back. Hmmm. Boleh tahan la nak sampai ke kampung ni. Dengan GPS aku kasi arah punya la best. Kisah bermula sebaik sahaja sesi YB Timbalan Menteri selesai. Terus aku gerak ke kereta dan bergerak. Tengok GPS. Around dua jam lebih jugak ni. Huh. Kena pederas ni. Sekali sampai kat pulada boleh jam pulak. Polis buat pemeriksaan. Layan ajer la. Jalan lagi. Leh tahan jauhnya. Sekali GPS kasi arah masuk ke satu jalan kecik. Kubur Awam? Perghhh... Ikut ajer la. Lam hati. Betul tak betul ajer ler kan. Sib baik sampai. Tapi jalan memang kecik abis ler.

Masjid depan sekolah. Tapi tak ramai orang. Rasanya kawasan ni memang dah tak ramai orang. Ye lah. Sekolah pun SKM jer. Setel mesyuarat petangnya kami amik kesempatan duduk jap kat gerai kat depan sekolah tu. Rasanya tu jer satu satunya gerai yang ada kat situ. Tapi. Memang best dia nyer goreng pisang. Jarang dapat sebest tu. Lanyak jer ler.

Apa yang paling best semasa aku kat sini adalah... jeng jeng jeng... telefon aku roaming ajer dopopatjam. Kena bayo lebih sahih kena la DIGI ngan aku. Dok kat Malaysia, tapi roaming. Tak boleh blah tul. Last last aku boh airplane mode jer. Tu pun dan selepas hampir 2 jam aku ter'roaming' kat sini.