mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jahit langsir. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jahit langsir. Papar semua catatan

Ahad, 30 Ogos 2009

Iqa's Second Day Puasa Penuh



Yayyy!! Berjaya gak Iqa puasa penuh lagi satu hari. Walaupun hari ni memang melepek habis Iqa. Sampai kul 6.45pm dah menangis lagi. Camner ni. Last-last bawak dia naik motor, ronda satu kampung. Sayang tu. Lagi beberapa minit jer kan.

Memula OK lagi. Pergi pasar Ramadhan, pergi kedai besi, pergi kedai buku. BTW aku dah tak gi pasar Ramadhan kat Nusa Perintis. Beli kat sebelah bus station jer. Sekali balik rumah terus melepek. Pegang jer biskut yang dibeli tadi.



Ajak dia kuar jap. Lepek jer kat pintu.



Bawak dia gi kat PC. Kengkonon nak ajak lawan CS ler. Melepek dia kat meja ABC Syafinaz.



Last-last bawak ronda-ronda kampung jer ler. Adik dia yang lebih-lebih. Nak aiskrim ler, nak jajan ler. Bagi warning makan lepas semua orang berbuka jer. Masa balik mama masih menjahit langsir.



Dah siap yang kaler ungu. Tengok ler. Cun tak?



Tapi masa amik gambo ni ada sesuatu yang tak best. Rupaya adik dah berjaya membuat projek baru kat dinding ni. Bila masa la dia conteng dinding ni. Hishhh..


Rabu, 26 Ogos 2009

Mari menjahit langsir



Banyak gak yang tanya, apasal cepat sangat mengecat rumah? Ni tambah satu lagi. Meh kita jahir langsir raya la pulak. Mama dari pagi sibuk dok menjahit langsir. Mana leh jadi kan. Asik dok ngecat dinding jer. Langsir pun kena la jugak jalan kan. Kenapa cepat sangat kitaorang buat preparation raya ni. Sapa leh jawab. Cepat, cepat... Jawapan simple jer..

Sebab sekarang ni cuti sekolah la. Pas ni mana ada masa dah nak wat preparation. Kalau boleh pun lepas balik sekolah jer ler kan. Tengok bahagian sisi ni dah siap dah. Tinggal nak tarik masking tape jer. Kengkonon semua blok angin tu nak cat putih. Last-last, dalam jer warna putih. OK gak kan.



Adik sibuk gak ngan Iqa. Ke hulu ke hilir. Tapi yang diaorang buat adalah, selain dok memantau progress; mereka juga berjaya menambahkan kerja-kerja pembersihan selepas itu. Betul tak dik?



ps : Bila masa aku nak baca untuk PTK esok ni, LOL?


Foto Montaj