mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pulai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pulai. Papar semua catatan

Jumaat, 28 Februari 2014

My home at Pulai Perdana

My home at Pulai Perdana. Amik beberapa snapshot semasa gi amik kunci dari penyewa lepas sebelum diserah pada penyewa baru. Lama jugak tak jengah. Dah dekat dekat dua tahun dah pun.

Khamis, 12 Disember 2013

Hentian sebelah simpang pulai arah selatan

Hentian sebelah simpang pulai arah selatan. cam biasa la. nasi ayam, laksa.

Kebakaran di Sri Pulai Perdana

Kecoh jap gak kelmarin. Kes rumah terbakar. Dengar kawan atas kawan. Call penyewa. Call jiran. Semua kata takde. Hari ni baru dapat gambo. Rumah type C. Moga selamat hendaknya pemiliknya.


Sent from Samsung Mobile

Ahad, 25 Ogos 2013

Edisi jengjalan : Ziarah Syawal Pulai


Edisi jengjalan : Ziarah Syawal Pulai. Semalam, habis ja kenduri atuk lang kat Damai Daya, bermula la misi kami untuk jengjalan rumah kengkawan lama. Kebetulan beberapa orang buat open house, yang lain tu; kami yang tolong openkan rumah mereka. Ekekeke. Dah nama pun ziarah raya kan. Jalan ja memana. Yang penting jangan lupa call dulu. Read on...

Isnin, 12 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling


Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling. Hari Rabu, hari last sebelum raya. Penuh orang kat baling. Beli persiapan terakhir. Kami pun turut sama. Biasa la. Hari Rabu memang hari ke pekan baling. Read on...

Rabu, 7 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 2 : Billion Baling


Back to nature 2013 - Day 2 : Billion Baling. Sebelah petang keluar ke pekan. Ingatkan nak merayap ke banyak tempat, termasuk la Param kan. Tapi disebabkan hujan yang agak lebat dan jem yang leh tahan turuk... gi billion ajer la kan... tu pun nak parking.. ya rabbi... Read on

Jumaat, 9 Disember 2011

Masjid Titi Teduri



Jemaat tadi semayang kat semejid ni. Memang malas nak bawak kamera/gajet amik gambo. Seperti diramal, banyak pulak snap yang aku terlepas. Masjid pun dah ditambah besar lagi. Wing kanan pulak tengah naik.

Takpala. Memang tadak rejeki nak amik gambo. Search kat tenet, kebanyakan yang kuar pun memang gambo aku. Tapi ada jugak gambo pembinaan. Rupanya ada blog sendiri yang dibangunkan. Tapi tahun lepas last hapdet. So, tak tau dah apa perkembangan terkini. Klik link Blog Masjid titi teduri untuk view.

Ps : len kali memang tak akan tinggal lagi la tab, rugi banyak shot terlepas.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway