mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label daftar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label daftar. Papar semua catatan

Isnin, 15 Mac 2010

Daftar kelahiran baby ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarKalau ikut plan sebenar, hari ni aku akan membuat pendaftaran baby zikri kat pejabat pendaftaran pontian. Tapi bila mama call sekolah dia, kerani yang bertanggungjawab, esok baru ada; so, aku terpaksa posponed urusan ni keesokan harinya; tu pun jika dan sekiranya jika kerani tu ada la. Bukan apa, kalau tak ada hari-hari aku berulang ke puteri. Aku tak heran sangat nak ke puteri tu, yang tensen.. jem yang perlu aku lalui untuk ke sana..

Jadi plan pagi ni sudah tukar la. Memula aku ke klinik kerajaan gelang patah. Buat laporan pasal baby yang dah lahir ni. OK.. hari ni jugak dia akan ke rumah aku. So, tanya la dia.. nak aku tinggalkan buku merah ni untuk dia tak. Katanya takyah. Aku cakap aku akan kuar, taktau bila nak sampai rumah.. Takpe dia kata. Last-last mama call aku cakap dia mintak kat mama benda tu.. Adooohaii.. aku dah cakap dah tadi, kalau nak aku kasi.. dia kata takyah.. last-last.. Pening kepala aku..

Pastu aku ajak bebudak ni makan roti canai dulu kat nusa perintis. Aku mintak roti tampal, adik mintak roti telur, iqa makan roti kosong.. sekali adik taknak makan roti telur tu.. aku dah agak.. tapi saja jer layan.. last last aku makan roti telur, adik makan roti tampal..

Next.. pergi Tesco & Cytech amik printer...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang terjelir tu apasal ntah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Klinik kesihatan gelang patah.. morning mode..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak punya tak dapat lagi nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik nak yang macam abah punya la.. adik taknak yang ni.. sapa suruh order kalau tak nak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap dah roti kosong.. yippeee...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah abah.. jom jalan bah..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 4 Januari 2010

Pendaftaran Pelajar SKTTA 2010

 
Hari ni sesi pendaftaran pelajar SKTTA telah dibuat kat sekolah. Semua guru terlibat. Iqa pun masuk mendaftar gak hari ni. Kalau ikut memang tak nak bawak pasal Cikgu Fazilah kata tak bawak pun takpe. Tapi aku bawak jugak, pasal pastu leh gi bawak daftar sekolah agama.

Sesampai jer kat sekolah dah ramai parent. Huh.. Tak sangka la.. Ingatkan kita dah awai dah sampai sekolah. Rupanya.. dah nak last-last kopek dah camtu. Terus pi daftar iqa dulu. Dapat nombor 8. Haaa.. kira ok lagi la tu kan. Pastu terus suruh iqa dok kat dalam dewan pasal aku nak gi menyibuk pasang lcd untuk taklimat nanti.

Pas semua dah settle kat dewan. Semua parent bergerak ke pendaftaran pelajar tahun 1 kat kelas depa la. Aku terus kemaskan apa yang patut tadi. Pastu gi kelas jap untuk tengok apa yang boleh aku buat. Tanya cikgu Fazilah, camner ngan Iqa. Tak kisah la. Hantar semua hari Isnin jer la. Kira ok ler tu kan.

Pastu aku terus mintak kebenaran nak kuar ngan GB. Terus gi kuar mendaftar iqa kek sekolah agamo.. Apa nak buat ni.. Aku blank kejap kat sekolah agama. Hahahaha.. cari nama kat list, memang dah sure pun tarak; pasai, mana pernah aku pi dok daftar iqa. Nak tanya sapa lak ni. Semua kelas lebih kurang jer. Pastu aku terus jer masuk. Alamak, semua kaunter penuh la pulak. Aku aim jer kaunter 1 ni. Ustazah ni habis jer cakap aku nak gi serbu tanya dia.

Baru jer nak sibuk gi tanya, ada lak suara panggil nama aku. Kak Yah la pulak. Aku tanya jer la kat dia. Ropernyer pejabat sebelah ni jer. Lehh.. Sekali tanya, aku kena gi Pejabat pendidikan agama la pulak. Mana aku tau. staf tu cakap kat larkin. Larkin mana? Tau stesen bas. tau. Tau balai polis. tau. sebelah balai tu ada sekolah agama. OKeeyyy.. Belakang sekolah tu la pejabat pendidikan tu. OK. Aku cuba. Kena gi sini isi borang lewat daftar. siap kena sahkan kat situ jugak.

Terus aku wak keter gi sana. Sekali sampai. Macam sardin daa.. ingatkan aku sorang jer yang hampeh.. hahahaha.. last-last aku lak yang jadi pro kat sana. mana taknyer.. aku sorang jer pakai nametag kat luar tu. semua pakat dok tanya aku. kebetulan akunyer borang pun dah siap submit pun kan. Sementara tunggu tu apa salah tolong menolonh sesama islam.. cewahh. ayat tak ingat tu.. hahahaha. apapapun memang ini merupakan pengalaman bermakna untuk aku..

Enjoice..


Posted by Picasa