mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sk. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sk. Papar semua catatan

Sabtu, 27 Julai 2013

Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis


Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis. Baru dapat bernafas sikit. Asyik outstation ja, sampai nak tulis blog pun tarak masa dah. Ni semua aktiviti Jun ja nih. Paginya ke sekolah iqa dan adik inaz. Pastu merayap satu Johor. Read on...

Isnin, 31 Disember 2012

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis

Pagi ni ke SK Taman Nusa Perintis untuk Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013. Tapi, sebelum tu; gerak ke Jabatan dulu untuk amik pengesahan pada borang pendaftaran. Nak buat cemana, 2 hari tokleh bangun, lepas balik dari KL tu. Memula ingatkan nak setelkan hari jemaat lepas. Dah kepala pun dah weng, lain jadinya. Terus cuti. Sabtu malam baru clear kepala. Hmmmm...

So, berbalik pada program ini hari. Setel semua, terus ke sekolah. Kereta dah punya banyak dah. Terus masuk. Berbaris. Siap ada kaunter laki pompuan tu. Bagus, bagus. Yang bestnya, kaunter pompuan sikit la pulak. Maybe aku sampai dah agak lewat. 8.30 pagi. Bebetul time mula. So, tak lama si inaz baris. Terus kena berbaris nak amik ujian. Tinggal parent ja terus mendaftar.

Pastu ada taklimat pada semua parent. OK. Lepak lepak layan taklimat. Setel taklimat, setel ujian. Bagus gak. Takde la terjengok jengok nengokkan anak amik ujian kan. So, ready untuk taklimat sekolah agama la pulak esok. Amacam...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Seronok la pulak nengokkan skirting meja berkibo. Terus guna fotodanz untuk hasilkan gambo ni. Caiyok!!!!

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Apasal la adik leh kesat mata dia pulak masa aku amik gambo nih.. kan dah jadi cam nangih la pulak kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
punya la ramai umat manusia berbaris... sib baik ada dua line, n kebetulan line pompuan dah pendek noo... maybe ramai yang datang awal..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
adik inaz tengah blank jap. cikgu dah panggil semua kebudak kuar gi berbaris tempat lain... nak gi ke taknak nih.. parent yang lain pun menghadapi masalah yang sama.. kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
boria beb... temankan adik dia datang mendaftar. sib baik tak sebaya... kalau tak mesti orang cakap kembar cam anak aku nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
cikgu tengah nunggu budak untuk digerakkan ke bilik peperiksaan.. bila la kebudak ni nak dilepaskan parent memasing ntah...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
semua kebudak dah clear... kan dah tinggal parent ja..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Ni dia semua kebudak tahun 1 2013 sk taman nusa perintis...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
diberi nametag, dibariskan, digerakkan ke kelas untuk ambil ujian

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
parent semua kena masuk dewan layan taklimat.. hem membuka bicara

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
disambung ngan penyelaras kssr... layannn...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
ok... dah leh balik... layan poster jason jap... hmmm... selamat tahun baru 2013... esok maaa...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
gi ke tesco... banyak barang nak beli sebelum sekolah mula..layan sky view apartment yang dah siap ni... tinggal nak masuk penghuni ja nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
jom kita gi belanja. beli tepon, beli ding dong bell, beli lampu... dan banyak lagi ler...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
setel membeli... simpan barang, masuk semula nak gi makan tengahari

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
tudia mata dia... sedap sangat ker air tu.. ntah la

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
makanan tengahari, hari ini... memang ok ler makan chicken chop kat chicken king nih...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 22 November 2012

Lawatan Khidmat Bantu

Petang semalam, gerak ke dua sekolah. Kebetulan, pagi tadi call; so, attend aje la kan. 1st is sjkt ladang rini. Sekolah ni dah berpindah lokasi ke tapak baru, sebelah smk taman mutiara rini 2. So, attend, take coordinate, cerita apa yang perlu dilakukan. Setel. Next is sk taman tun aminah 2. Pasal 1Bestarinet. Dah masuk schedule dah pun. Just kena wait a little bit. Pastu, dah alang alang kan. Strooling around. Jengjalan tengok projek 1Bris yang tergendala.

kerani dan gb sjkt ladang rini

bangunan baru sjkt ladang rini

lokasi pun baru bagi sjkt ladang rini

pandangan hadapan sjkt ladang rini

next target sk taman tun aminah 2

makmal dan laluan ke padang

bangunan utama

sekali pandang cam kubur la pulak

ni kalau dah leh jalan semula kejap aje ni

hehehe memang cam kubur kan

kerosakan yang tak dibetulkan

tapau makanan sebelum pulang...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 13 November 2012

Jelajah GIS SKM SK Pendas Laut

Habis meeting, terus gerak ke pendas laut. Nak buat testing pembacaan koordinat guna garmin untuk dibandingkan dengan google maps. Alhamdulillah. Test pembacaan dia dua sekolah. Dedua sama dengan google maps. So, kita akan buat pemverifikasian guna google maps sepenuhnya.

ps : jangan tak caya ini kat jb yer...









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 November 2012

konvokesyen prasekolah adik inaz

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
dapat akademik terbaik

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
bersama rakan rakan pra sayang

Adik wak balik gambo dia convo hari senin lepas. Aku apa lagi. Scan, terus haplod la. Kekeke... Tahun depan dah tahun 1 si adik inaz ni.. Terbaeekkk!!!! Yang atas tu gambo dia dapat akademik terbaik..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 15 September 2012

Moh memantau Batu Pahat

Awal aku sampai pagi tu. Berkumpulnya jam 10 kat PPD Batu Pahat. Pasal datang terawal sangat, pi makan nasi lemak kat bandar. Pelik jugak si tukang kira. Makan bertiga, lebih kurang RM3.50 sorang termasuk air, sekali total RM8.50. Huh... Bior betul dik...

Setel kat situ, singgah pasar karat on the way balik. Just sekali lalu jer. Tak beli apa pun. Just nak tengok sight ajer la. Ni adalah team dari rengit. Rupanya sebelah pagi diaorang ke pekan batu pahat. Tengahari baru balik semula ke port. Orang leh tahan gak ramainya. Cuma barang-barang kecik dibawaknya.

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pasar karat batu pahat
antara barang yang dijual di sini

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pasar karat batu pahat
tapak dia sebelah tokong cina arah ke sk bandar

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pasar karat batu pahat
deretan pengunjung cum pembeli

Kul 10 pagi semua berkumpul di PPD Batu Pahat. Sedikit perbincangan antara semua yang terlibat sebelum ke SMK Tinggi Batu Pahat. Tengok tapak cadangan baru di sebelah PPD, then terus ke sekolah. Kat sekolah sekali lagi tengok tempat yang dicadangkan oleh sekolah. Dah dapat kata persetujuan, baru kontraktor dipanggil untuk ukur tapak dan tengok signal. Alhamdulillah semua ok.

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pemantauan smk tinggi batu pahat
perbincangan dengan pentadbir sekolah

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pemantauan smk tinggi batu pahat
bersama pengetua dan pentadbir yang lain

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : pemantauan smk tinggi batu pahat
sekolah menengah kebangsaan tinggi batu pahat - bangunan warisan

Kebetulan dapat call pulak dari SK Bandar. Ada team ytl turun untuk semak coverage. Sahih la pasal nak cari tapak baru sebab smk tinggi takde tempat strategik pada awalnya kan. So, terus ke sana. Kensel SK Bandar sebab kita dah dapat tapak baru di smk tinggi batu pahat. So, kes tutup, and menara akan dibina di smk tinggi di tempat yang dipersetujui bersama dengan pihak sekolah tadi.

mknace unlimited™ | Moh memantau Batu Pahat : the ytl team
team ytl



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free