mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label rentas desa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label rentas desa. Papar semua catatan

Sabtu, 31 Januari 2015

Latihan Rentas Desa SK Taman Nusa Perintis


Latihan Rentas Desa SK Taman Nusa Perintis. Subuh subuh dah ngantor iqa ke sekolah. Latihan rentas desa. Balik. Atuk dia yang ngambik. Aku ada program lain di opis

Ahad, 13 Februari 2011

Larian Perdana Mahkota 2011 : SMK Taman Mutiara Rini 2



Semalam mama jadik ketua AJK Dokumentasi kat sekolah dia. Blank kejap tak tau nak buat apa. So, aku cadang dia amik bideo ja. Kan senang. Aku boleh tolong editkan. Selesai masalah. Dokumentasi bideo nih paling aku suka buat dulu. Pasal memang semua orang suka. Apa yang kita dokumentasi tu jelas dan semua orang senang paham.

So, malam semalam, aku habiskan masa sikit untuk edit bideo mama; lepas kelas taekwando iqa abis lam jam 10 malam tu kan. Dan cam biasa, mesti aku kasik full HD nyer. Sekali masa render... perghhh punya la lama dia punya masa.. Ye lah.. Ni la bideo paling lama aku buat.. hampir 15 minit durasi dia (ehem.. tq youtube pasal dah naikkan durasi bideo). Lam kul baper pagi baru setel render bideo. Saiz.. 2 Gb beb..

So, langkah seterusnya adalah.. haplod ke youtube. Aku start haplod lam kul 5 pagi. Tempoh masa siap around 800 minit. Perghhh.. mau petang baru setel. Sekali borak borak ngan mama, dia setuju aku haplod bersi 480p ja. Apalagi.. senang kije beb.. Convert, haplod semula. Hah.. 49 minit ja masa haplod dia. Bereeehhh!!!!

ps : now.. kepalaku sangat pening maaa.. kalau tak pasal senin kena meeting kat jabatan, mau aku amik mc nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 10 Februari 2011

Larian Perdana Mahkota 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Larian satu Johor tu beb
Tahun 2011 ni merupakan tahun yang agak sibuk untuk Pendidikan Johor khususnya. Tahun ni Tunku Mahkota Johor akan mula menjalankan kembara tahunannya ke arah pendidikan pula. Acara larian ni menjadi acara pertama yang melibatkan kembara TMJ.

Hari Sabtu ni, semua sekolah-sekolah akan melakukan acara Larian Perdana Mahkota. Kebanyakannya ditrek mengikut sekolah masing masing. Kami di JB seperti biasa jadi tuan rumah, tempat main event, bertempat di Dataran Bandaraya. Satu Johor akan dapat tengok live dan bermula bersama-sama melalui talian video conferencing yang akan disediakan nanti.

Apa pun.. hope for the best Sabtu ini!!!

Enjoice...Sharing is power!!!