mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ulu pulai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ulu pulai. Papar semua catatan

Sabtu, 17 September 2016

Frame Gambar @Ulu Pulai


Frame Gambar @Ulu Pulai. Baru hari ni berkesempatan. Hantar 5 keping gambar untuk diframe. Yang besar, gambar raya famili. 2 kaki x 3 kaki. Dia ambik RM150 for frame sederhana putih dengan kemasan silver. Yang 4 lagi pun gambar baby kebudaks makeover. 11 inch x 16 inch each. Dia amik RM45 for frame sederhana coklat dengan kemasan hitam. Lagi 3 hari siap.

Rabu, 22 Oktober 2014

Nasi Kerabu Ulu Pulai


Nasi Kerabu Ulu Pulai. Aku pun tak tahu ler camner si iqa ni kemaruk tul makan nasi kerabu. Pantang sebut. Pantang lalu. Mesti singgah punya. Layankan ajer ler

Small gathering makan makan cik mis ulu pulai


Small gathering makan makan cik mis ulu pulai. Petang tadi cik mis buat makan makan. Last minute call punya. Memang ad hoc punya beb. Makan makan sikit. Doa selamat sikit.

Ahad, 1 September 2013

Beraya sakan di hari merdeka


Beraya sakan di hari merdeka. Sakan sungguh no berjalan beraya semalam. Dari lepas zohor sampai ke malam. Bermula dari rumah aku selepas zohor langsung ke paya mengkuang, pastu ke ulu pulai, pastu ke pulai indah and lastly ke indahpura. Seharian jalan tu. Paginya aku memang drop abis. Nak angkat kepala pun tokleh. Mama tunggu sampai aku a bit recovered, then we all terus jalan jalan beraya. Read on...

Sabtu, 17 Ogos 2013

Persiapan lebaran


Persiapan lebaran. 28 Julai ituhari, baru la dapat kami bergerak ke serata tempat untuk melengkapkan persiapan aidilfitri tahun ni. Banyak tempat kami jelajah. Dari bukit indah untuk cari kasut iqa dan adik inaz, sampai la ke ulu pulai cari kuih raya... read on...

Isnin, 13 September 2010

Raya area Johor

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 13 September 2010
Masa : 5.00 petang
Tempat : Merata skudai
Mood : Jom beraya selagi dapat beb, esok dah start kije

Petang ni kalau ikut aku nak sental sikit keter aku tuh. Cam kotor dah pun ada. Sekali mama kata toksah la lagi. Petang ni kan nak kuar beraya lagi. Ye la.. Esok aku dah kije, hari ni la pun kalau nak kuar beraya. So pakat pakat siap la. Sib baik sempat srika baju tadi. Nanti balik sure dah malam kan. So plan la nak pi mana dulu. Memula nak gi orkid dulu, last kali baru gi rumah cik mis. Aku cadang gi rumah cik mis dulu, pasal tak sesuai sangat untuk ziqri jalan memalam, tetambah area tu hutan sikit. So bergerak la kitaorang..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rumah memula kitaorang pergi rumah cik mis.. iqa ngan inaz dah meluru ke kolam ikan depan rumah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak tak ikannya iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah main sangkar burung la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom masuk dalam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cik munah jer ader, yang lain semua jalan beraya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi mama berposing bersama ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom kita gi rumah busu la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mohon maaf zahir dan batin

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi bebudak ni main dart kat luar.. patut senyap jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. jarum dart terapung tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kawasan belakang rumah cik mis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Busu tadak, teruih pi rumah cik wi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada orang tak ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nenek wi pun baru balik kije

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nenek wi siap goreng mihun lagi tu.. susah susah jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada jer benda yang dimain si iqa nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri bersama pak long boboi nya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz pulak merajuk, sekarang ni pantang kena tegur mesti nak merajuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sedap mihunnya iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz makan mihun sama mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak mihunnya abang izam.. kasi perabis sumer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waa... ni versi hapgred lagi ni.. siap peluk lagi lepas salam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gi rumah makcik chumpu la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. beransur pulang la. Satu lagi aku nak ngelak bebudak ni nengok citer momok the movie tuh.. kang ngigau susah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. siap lompat lompat tuh

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 7 Jun 2009

Persandingan - Hasnah & Anuar


Photobucket
Hasnah & Anuar
6 Jun 2009 | 3.00 petang | Ulu Pulai





Chiaoooo...
__________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com

Sabtu, 6 Jun 2009

Nikah - Hasnah & Anuar


Photobucket
Hasnah & Anuar
5 Jun 2009 | 9.30 pagi | Masjid Ulu Pulai, Pontian





Chiaoooo...
__________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com