mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Apple TV. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Apple TV. Papar semua catatan

Sabtu, 28 November 2015

Permanent Place For Apple TV

Permanent Place For Apple TV. Pagi tadi letak kat sini. Cam suka pulak kebudaks ni. Hmmm...

Permanent Place For Apple TV


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 14 Julai 2015

My set for wireless casting


My set for wireless casting. Ada dua set sebenarnya dan 1 set connector. Yang pertamanya adalah apple tv. Yang keduanya adalah anycast. Both have pro and cons. Apple tv lebih stabil, tetapi ianya memerlukan sambungan wifi dengan internet yang mantap. Sebab device yang bersambung akan rely on the apple tv semata-mata. Tu yang aku sembat jadi despereta jap kat satu sekolah yang memang ke laut capaian internetnya. Anycast pula lebih mudah dan dapat bersambung dengan pelbagai os dan device. Dan ianya tidak memerlukan wifi or internet sebab ianya sendiri akan jadi AP untuk membolehkan user bersambung dengannya. Yang slack adalah ianya takde software khusus untuk device yang menggunakan windows 8 ke bawah. Windows 8.1 of course boleh menerusi setting wireless display. Ianya lebih kepada sambungan device to device.

ps : satu pun aku tak beli kat low yat. ekekeke

Khamis, 29 Januari 2015

My Apple TV set


My Apple TV set. Asyik dok minjam ja. Kekadang malu pun ada. Beli ajer lah. 25 Januari terus lepak ATR. Beli. Tapi. Kena la beli HDMI to VGA jugak. Sebab. Peralatan kita tak semua sambung HDMI ajer. Banyak lagi yang berVGA ajer. Terutama LCD projector. Kalau ikut sejarah. First guna masa GM1M first launching. Sampai ke la KPPM ingat tu. Walau masa tu sewa jer. Terus memakai la hendaknyer ekkk..