mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ahad. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ahad. Papar semua catatan

Isnin, 19 Oktober 2015

Sepagi Dengan Perbincangan

Sepagi Dengan Perbincangan

Sepagi Dengan Perbincangan. Hmmm. Pagi Ahad tu, selain dengan lawatan delegasi dari JPN Perak; masa terluang tak dipersiakan. Ada ruang, terus buat perbincangan. Dari awal sampai la ke lunch. Masa perlu dicari. Jangan biar berlalu pergi.

Ahad, 29 Disember 2013

Sarap pagi ahad

Sarap pagi ahad. Nasi lemak kita wehhhh...

Ahad, 22 Disember 2013

Tidur tidur petang Ahad

Tidur tidur petang Ahad. Minggu minggu akhir yang kita dapat tidur tengahari di petang ahad. Tahun depan tokleh lagi. Kuikuikui. Air pun takde. Meme boring tul.


Sent from Samsung Mobile

Ahad, 30 Januari 2011

Ahad yang tenang

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sepanjang hari dilimpahi rahmat Tuhan
Hari ni, sepanjang hari hujan turun membasahi bumi. Sejuk jangan cerita la. Dah berapa hari dah asyik berkot aje sepanjang hari. Dah tak tahan dah nak dok lam pejabat yang memang on air cond 24 jam. Mana taknya, bilik aku cam dulu la jugak, sekali ngan server. Ada bagus, ada tak bagus. Time musim hujan ni, tahan sejuk aje la.

Pagi ahad ni gi klinik gigi. Nenek Johor nak cabut gigi. Iqa ngan adik ikut sekali. Dah berperang. Memang pantang dedua ni bersama. Masuk ja doktor tak sampai lagi. Kuar beli makan dulu dan balik rumah. Masa ni dapat mesej dari kampung. Che Su dah meninggal. Innalillah...

Lam kul 10.30 kuar balik gi klinik. Tunggu jap pastu terus masuk. Kena lam RM50. OK la tu kan. Sambung hujan lagi. Dah bertambah lebat. Camner la keadaan di Tenang ketika ni kan.

Cerita pasal tenang nih, memang sedih la pulak aku nengokkan. Banyak sangat propaganda kuar. Segala pekong semua keluar. Apa nak jadi. Kalau dulu semua menolak untuk jadi pemimpin. La ni.. semua nak; yang tak best, kempen memburukkan lawan la pulak yang menjadi-jadi. Si A kutuk B, si B kutuk A. Pelik kan dunia nih. Tapi yang nak bukak cerita pun study la bebetul sebelum bukak cerita tuh. Kekadang tak betul pun. Kan sendiri dah malu. Apa pun all the best la pada kedua calon. Tak kisah la sapa yang menang. Yang penting, tanggungjawab yang dah tersandang di bahu tu, tolong tolong la buat kan.

Enjoice...Sharing is power!!!