mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pendaftaran. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pendaftaran. Papar semua catatan

Isnin, 3 Julai 2017

Pendaftaran SEKOLAH AGAMA KERAJAAN NEGERI JOHOR DARJAH 1 bagi sesi 2018


Pendaftaran SEKOLAH AGAMA KERAJAAN NEGERI JOHOR DARJAH 1 bagi sesi 2018 telah dibuka bermula daripada 1 Julai hingga 31 Oktober 2017. Pendaftaran boleh dibuat di Sekolah Agama pilihan masing-masing.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Khamis, 5 November 2015

Bengkel Retreat JPN Johor 2015 & Penyediaan Program 2016 - Pendaftaran


Bengkel Retreat JPN Johor 2015 & Penyediaan Program 2016 - Pendaftaran. Check in ke BTPN Johor. Jam 2 dah nak mula. Dapat tingkat 4. Waduhhh.. Just naik simpan barang dan turun. Sesi mula jam 2.30 pm.

Jumaat, 14 Ogos 2015

Pendaftaran Kediaman Mampu Milik 1 Malaysia (KMM1M) @Mydin Nusajaya


Pendaftaran Kediaman Mampu Milik 1 Malaysia (KMM1M) @Mydin Nusajaya. Hmmm... Sampai kat mydin tadi tengok leh tahan 1 booth ni dengan pengunjung. Ada pameran dan pendaftaran untuk Kediaman Mampu Milik 1 Malaysia (KMM1M) oleh Koperasi Hartanah Malaysia Berhad. Hajat hati nak tanya tapi orang punya la ramai. Brosur pun takde. Tak menang tangan kot dia punya petugas. Balik buat search jap. http://www.kohama.my/. Kalau minat gi ler sana. Pendaftaran juga boleh dibuat secara online di url di atas.

Syarat Syarat Permohonan

Maklumat yang diberikan mestilah benar . Tindakan mahkamah boleh diambil terhadap pemohon sekiranya maklumat yang diberikan didapati palsu.

Pemohon dan suami / isteri hanya dibenarkan mengemukakan satu borang sahaja.

Hanya pemohon yang layak sahaja akan didaftarkan. Syarat- syarat kelayakan adalah seperti berikut :
Warganegara Malaysia
Berumur 21 tahun ke atas pada tarikh permohonan
Pendapatan tidak melebihi RM 6, 000.00 untuk rumah mampu milik RM 200,000 (suami dan isteri)
Pendapatan tidak melebihi RM 8, 000 .00 untuk rumah mampu milik RM 300,000 (suami dan isteri)
Pendapatan tidak melebihi RM 10, 000.00 untuk rumah mampu milik RM 400,000 (suami dan isteri)

Borang permohonan yang telah diisi dengan lengkap hendaklah dikembalikan ke pejabat KOHAMA / Pejabat Cawangan.

  • Salinan kad pengenalan pemohon dan suami/isteri
  • Salinan sijil nikah / Pendaftaran perkahwinan / Akaun sumpah perkahwinan pemohon
  • Sekiranya duda / janda , sertakan salinan Surat Daftar Cerai (sekiranya bercerai) atau salinan Sijil Kematian (sekiranya isteri /suami telah meninggal)
  • Salinan kad pengenalan dan sijil kelahiran anak / tanggungan
  • Sekiranya bekerja dengan kerajaan / swasta sertakan dokumen berikut :
  • Surat pengesahan terkini daripada majikan/ Salinan penyata gaji pokok dan elaun tetap bulanan terkini pemohon dan isteri /suami
  • Salinan penyata KWSP terkini pemohon dan isteri /suami
  • Pengesahan dari Pejabat KWSP walaupun tidak mencarum


Sekiranya berniaga, sertakan dokumen berikut :
Surat Akuan Sumpah Pendapatan terkini pemohon dan isteri /suami
Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat / Lesen Perniagaan
Pengesahan dari Pejabat KWSP walaupun tidak mencarum
Borang B Cukai Pendapatan (di mana berkenaan )

Sekiranya bekerja sendiri , sertakan dokumen berikut :
Surat Akuan Sumpah Pendapatan terkini pemohon dan isteri /suami
Pengesahan dari Pejabat KWSP walaupun tidak mencarum
Borang B Cukai Pendpatan (di mana berkenaan )

Sekiranya tidak bekerja , sertakan dokumen berikut :
Surat Akuan Sumpah Pendapatan terkini pemohon dan isteri /suami
Pengesahan dari Pejabat KWSP walaupun tidak mencarum

Salinan kad pengenalan OKU (suamii /isteri dan tanggungan jika berkaitan)

Jika berlaku pertukaran alamat surat menyurat , Pentadbiran ini hendaklah dimaklumkan dengan mengisi borang pertukaran alamat

Surat Akuan Sumpah hendaklah dibuat di Pesuruhanjaya Sumpah yang diwartakan oleh Kerajaan.

Jumaat, 16 Januari 2015

Pendaftaran ahli baru Silat Seni Pusaka Gayung SK Taman Nusa Perintis 2015 Syafinaz

Pendaftaran ahli baru Silat Seni Pusaka Gayung SK Taman Nusa Perintis 2015 Syafinaz. Pagi ni gi sekolah inaz. Inaz nak masuk seni mempertahankan diri. Aku bagi pilihan pada dia. Nak taekwando ke nak silat ker, terpulang. Sampai. Jumpa big bos silat, brader Jo. Borak borak sambil tunggu inaz buat keputusan. Last-last dia pilih silat. Layannn... Kata bersahut, gayung bersambut!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 30 Disember 2014

TARIKH PENDAFTARAN MURID KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015

TARIKH PENDAFTARAN MURID KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015


Rentetan dari Kenyataan Media yang telah dimaklumkan oleh YAB Menteri Pendidikan Malaysia (sila rujuk di sini), Pendaftaran Murid ke Tingkatan Satu (1) SBP yang dijadualkan bermula 7 Januari 2015 DIPINDA kepada 13 JANUARI 2015 (SELASA).

Sumber asal
Foto dikongsi daripada smsainsrembau.blogspot.com

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 28 Disember 2013

Pendaftaran tadika nadi permata ziqri

Pendaftaran tadika nadi permata ziqri. Posing sama cikgu nadia. Posing ke si ziqri tu?

Isnin, 23 Disember 2013

Makluman Pendaftaran BR1M 2014

Makluman Pendaftaran BR1M 2014

Dimaklumkan bahawa BR1M 2014 akan bermula pada 23 Disember 2013 sehingga 31 Januari 2014.
Pendaftaran boleh dilakukan secara online melalui laman web https://ebr1m.hasil.gov.my/
Manual pengisian boleh didapati di 
Manakala pendaftaran secara manual boleh dihantar ke mana- mana Pejabat LHDNM berhampiran.

Pembayaran BR1M 2014 dijangka akan mula dibuat pada Februari 2014.

Untuk pertanyaan lanjut pemohon boleh menghubungi Talian Hotline BR1M iaitu 1-800-88-2716.

 •   Syarat kelayakan permohonan BR1M 2014:
       (i)       Warganegara Malaysia 
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada isi rumah / ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar 
                  bulanan isi rumah RM4,000 dan ke bawah
       (iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM4,000 dan ke bawah
       (iv)     Bujang yang berumur 21 tahun dan ke atas dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah

  •   Sila kemukakan salinan:
       (i)       MyKad bagi pemohon; dan 
       (ii)      MyKad/MyPR/Pasport bagi suami / isteri (jika berkenaan) 
        
  •   Semakan kelayakan dengan agensi / sumber lain adalah tertakluk pada ketetapan Kementerian Kewangan Malaysia.

  •   Penerima Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) tidak layak memohon BR1M 2014

Pastikan anda tidak mengisi maklumat anda di mana-mana web atau portal selain daripada yang disediakan oleh LHDN!

Khamis, 19 Disember 2013

Majlis pengumuman keputusan pmr 2013 sesi pendaftaran

Majlis pengumuman keputusan pmr 2013 sesi pendaftaran. Ramai jemputan dan penerima anugerah hadir sama.

Khamis, 5 Disember 2013

Majlis Anugerah Inovasi JPN Johor 2013 - sesi pendaftaran

Majlis Anugerah Inovasi JPN Johor 2013 - sesi pendaftaran. Sesi pendaftaran di khemah luar. 

Isnin, 31 Disember 2012

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis

Pagi ni ke SK Taman Nusa Perintis untuk Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013. Tapi, sebelum tu; gerak ke Jabatan dulu untuk amik pengesahan pada borang pendaftaran. Nak buat cemana, 2 hari tokleh bangun, lepas balik dari KL tu. Memula ingatkan nak setelkan hari jemaat lepas. Dah kepala pun dah weng, lain jadinya. Terus cuti. Sabtu malam baru clear kepala. Hmmmm...

So, berbalik pada program ini hari. Setel semua, terus ke sekolah. Kereta dah punya banyak dah. Terus masuk. Berbaris. Siap ada kaunter laki pompuan tu. Bagus, bagus. Yang bestnya, kaunter pompuan sikit la pulak. Maybe aku sampai dah agak lewat. 8.30 pagi. Bebetul time mula. So, tak lama si inaz baris. Terus kena berbaris nak amik ujian. Tinggal parent ja terus mendaftar.

Pastu ada taklimat pada semua parent. OK. Lepak lepak layan taklimat. Setel taklimat, setel ujian. Bagus gak. Takde la terjengok jengok nengokkan anak amik ujian kan. So, ready untuk taklimat sekolah agama la pulak esok. Amacam...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Seronok la pulak nengokkan skirting meja berkibo. Terus guna fotodanz untuk hasilkan gambo ni. Caiyok!!!!

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Apasal la adik leh kesat mata dia pulak masa aku amik gambo nih.. kan dah jadi cam nangih la pulak kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
punya la ramai umat manusia berbaris... sib baik ada dua line, n kebetulan line pompuan dah pendek noo... maybe ramai yang datang awal..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
adik inaz tengah blank jap. cikgu dah panggil semua kebudak kuar gi berbaris tempat lain... nak gi ke taknak nih.. parent yang lain pun menghadapi masalah yang sama.. kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
boria beb... temankan adik dia datang mendaftar. sib baik tak sebaya... kalau tak mesti orang cakap kembar cam anak aku nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
cikgu tengah nunggu budak untuk digerakkan ke bilik peperiksaan.. bila la kebudak ni nak dilepaskan parent memasing ntah...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
semua kebudak dah clear... kan dah tinggal parent ja..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Ni dia semua kebudak tahun 1 2013 sk taman nusa perintis...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
diberi nametag, dibariskan, digerakkan ke kelas untuk ambil ujian

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
parent semua kena masuk dewan layan taklimat.. hem membuka bicara

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
disambung ngan penyelaras kssr... layannn...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
ok... dah leh balik... layan poster jason jap... hmmm... selamat tahun baru 2013... esok maaa...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
gi ke tesco... banyak barang nak beli sebelum sekolah mula..layan sky view apartment yang dah siap ni... tinggal nak masuk penghuni ja nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
jom kita gi belanja. beli tepon, beli ding dong bell, beli lampu... dan banyak lagi ler...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
setel membeli... simpan barang, masuk semula nak gi makan tengahari

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
tudia mata dia... sedap sangat ker air tu.. ntah la

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
makanan tengahari, hari ini... memang ok ler makan chicken chop kat chicken king nih...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 30 Oktober 2012

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2012 | Pendaftaran

Lokasi di Lobby, sesi pendaftaran untuk team OSA berjalan seperti yang sepatutnya. Cenderahati untuk KIK kali ini adalah sebuah beg sandang dan pen. Minum petang turut disediakan.



Jumaat, 17 Ogos 2012

Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
Titah sultan
Pagi selasa, persada. Awal kami sampai kat situ. Jam 8 dah terpacak. Target, malas nak bersesak. Parking, dapat bebetul depan kaunter bayo persada. Terus gerak ke dewan. Sekali nengok satu land rover. Cam kenal tapi sapa yerk. Al maklum la, orang rabun malam cam aku bukannya nampak sangat orang lam keter kat tempat parking, tetambah yang suram cenggini. Sekali dia turun tingkap keter, rupanya En. Zainal. Loh...

Apapun, terus masuk ke dalam dewan dia. Hmmm... memang gah. Layan keindahan jap, pastu kuar. Gi lepak luar ngan pegawai jpn yang lain, sebab staf tengah susun goodies bag lam tu. Lam jam 9, kami masuk semular... Masa ni terus gi amik tempat, paling depan untuk orang biasa; depan tv. Layan videoclip SABK jap.

Lam jam 9.30, dewan dah penuh. VIP mula masuk sorang demi sorang. Tunggu. Sekali nengok tentatif.. Alamak.. jam 11.00 baru mula daa.. tapi memang orang awam (awam ler sangat kan), macam aku nih memang dijadualkan berada lam dewan lam jam 9. Layan videoclip SABK lagi yang dah berapa kali dah di rewind, sampai aku pun dah hafal lepas ni apa, lepas ni apa. Hehehehe...

Jam 11.30, acara bermula. Wau... memang standard. Dengar pancaragam main lagu bangsa johor memang terbaeekkk!!!! Setel semua ucapan, MB dan lepas tu TPM; Sultan Johor bertitah. Memang best. Lepas tu upacara sign MoU pun berlangsung. Alhamdulillah. Selesai sudah. Lepas ni tugas kami sebagai penjaga maklumat akan bertambah lagi. 25 SABK kini sah berada di bawah JPN Johor. Setel jer pemberian kod sekolah pasni, memacam akan kami mulakan, taklimat PGB, guru, guru data.. Chaiyok... All the best!!!!

ps : perkara yang paling best hari tu adalah ... aku tertinggal tab aku kat rumah!!! huhuhuhu... sib baik ada henpong, tapi tak leh checkin la aku sehari...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
the venue pagi selasa ... persada

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
semua sibuk dengan a simple taklimat

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
calon pertandingan imam muda ??? kekekeke

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
layan videoclip SABK sebelum mula kije

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
semua video amik sound by letak mike kat speaker...

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
getting ready for work

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
Ucapan dari TPM

Selasa, 27 Disember 2011

Ramainya orang



Sesampai ja sini, perkara pertama dah terkejut. Banyaknya kereta. Masuk dalam. Gamble habis. Rupanya ada pendaftaran dan pembelian buku untuk tahun depan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Rabu, 17 Mac 2010

Hari marah sedunia??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAdakah hari ni merupakan hari marah sedunia?? Dari pagi tadi kerja nak marah jer.. Takde benda lain selain marah jer kuar dari diri aku ni. Semua orang hampir kena marah @ bebel oleh aku. Start aku kuar rumah untuk ke Puteri sampai la aku balik semula ke rumah, takde sorang pun yang aku jumpa yang tak kena marah bebel dengan aku. Kecuali casher tesco ngan jusco la.

Pagi ni aku ke puteri, amik dokumen adik pasal nak daftar. Terus naik ke tingkat 5, bahagian pendaftaran. Sekali dokumen Ziqri hilang. Dah start la aku nyer bebel.. Sambung semalam bebel kat cytech la ni. Dokumen budak pun leh hilang ker. Mender beb. Tak kira la. Ko setelkan dokumen anak aku on the dot. Habis semua dokumen diaorang setelkan.. aku tinggal sain ngan isi nama ziqri jer.. dah chow.. sebelum kuar gi beli sandwich yang iqa suka. Lantak depan keter sebelum ke tesco.

Sampai tesco, misi utama aku beli breast pump. Tanya budak yang jaga situ. Boleh tak tahu.. Ko jaga rak ajer la.. dah start balik. Beli air solivite iqa jer. Pasni nak gi cytech lak. Sesampai jer terus kena bebel lagi. Cakap semalam jam 12pm. Ni aku bagi extra setengah jam lagi. Ko sakit ker, kejadah apa ka bukan masalah aku.. ntah camner ntah aku leh kesian lak.. aku kasi sampai jam 2 on the dot. Takde ko siap la.. Pasal aku rasa aku nak gi jusco jap untuk carik breast pump yang takde kat tesco tadi. Dan aku tak tau kenapa, Tuhan telah mengurangkan kemarahan aku di Jusco tu.. tapi tu citer lain.. Nanti aku tulis kenapa..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lelepak depan jabatan rekod puteri..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ha jabatan rekod dia.. sebelah lif utama tingkat lima.. nombor bilik 39..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi makan sandwich depan puteri, atas tunggul kayu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi merajuk iqa pas kena marah dengan aku.. suka sangat duduk kerusi kaki dua.. jatuh sekali, sekali lagi aku tarik kerusi dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan lam tangisan.. sian iqa.. pas pujuk sesikit, dia ceria balik.. maybe cara aku memang kasar sangat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dok nengok jer kakak dia kena marah.. dengar cakap ok, tak dengar, mula la nak kena tu..



Enjoice...Sharing is power!!!