mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tun aminah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tun aminah. Papar semua catatan

Jumaat, 8 Julai 2016

Raya raya @ Tun Aminah


Raya raya @ Tun Aminah. Selesai di Lima Kedai, lajak terus ke Tun Aminah. Rumah Cik Wi pulak. Sakan kat sini. Adik Inaz dengan kucen. Siap ada kucen depan, kucen belakang, kucen belah tengah. Sambung sesi makan makan. Sambung sesi photoshoot. Layannnzzz... Call ucu. Takde. Dah sampai Batu Pahat. Mak Yang call. Nak sampai rumah. So. Stop dulu sesi raya raya ni.

Khamis, 22 November 2012

Buah buahan sudah tiba

Satu demi satu barang dipesan dah mula tiba. Kali ni liamau dan epal pula sampai. Buah buah ni diambil dari pemborong kat tun aminah. Semua akan dimasukkan lam goodies bag untuk tetamu nanti. OK... keep on reading as i'm keepin' on hapdeting...








Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 6 Februari 2010

Jalan-jalan cari makan di Tun Aminah

©2010mknaceunlimitedLepas jer program kat sekolah habis tadi, aku terus suruh bebudak tolong kemas dan settlekan semua peralatan high risk kat dewan. Iqa dari tadi dok sibuk nak suruh aku hantar ke sekolah agama sebelah petangnya. Aku memang dah tak larat sangat dah ni dan aku tau iqa pun dah tak larat. Tanya memember lain pun kebanyakannya tak hantar anak-anak gi sekolah agama hari ni.

Iqa tak yah gi la sekolah agama petang ni.
Iqa nak gi jugak.
Abah dah penat, abah tau iqa pun dah penat jugak kan.
Nanti ustaz tanya nak bagi tau apa.
Cakap la sekolah iqa ada majlis hari ni. Abah dah penat sangat.
Iqa tak nak cakap camtu.
Habis Iqa nak cakap apa?
Iqa cakap abah tak kasi gi sekolah agama.

Pastu dia terus nangis. Ya Allah.. Beza tul Iqa ngan adik dia ni. Kalau adik dia dah terlompat-lompat dah ni ila aku cakap cenggini. Jamin oleh lever brothers lah.. Last-last ambik mama dia. Mama dia pun pujuk dia jugak. Pastu aku ajak gi tempat favourite dia, makan maggi sup. Yup.. terus senyap. Masuk keter balik terus tertidur. Kan aku dah kata. Tengok muka pun tau. Aku lak.. sampai rumah.. pun sama.. Zzzzz..z..z..zzz.. Penat wehhh...

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Minum-minum dulu sementara tunggu maggi iqa.. masa ni dah berenti dah nangis dia..

©2010mknaceunlimited
Mama pun sibuk ngan ngacau..

©2010mknaceunlimited
Kedai biasa kitaorang makan kat tun aminah. Jangan datang lambat pasal pakcik ni bawak barang cukup-cukup jer. Kalau habis tu kira habis la...

Khamis, 4 Februari 2010

Urusan di petang Khamis

©2010mknaceunlimitedPetang ni memang dah janji nak selesaikan banyak urusan di bank dengan mama. Tapi yang bestnya bila harini Dila cuti pulak. Jadi, nak tak nak petang ni aku tutup pusat akses. Lepas dah siap sesi fotografi dengan atlit-atlit sekolah, aku terus kemas barang-barang dan bersiap untuk balik. Nak wat camner kan.

So, bila mama tanya nak kemas ke tidak; aku pun suruh dia berkemas jugak. Aku target urusan kat bank akan ambik masa, jadi ngam-ngam la habis tu terus ambik iqa kat sekolah agama. Sekali... Tuhan memang mempermudahkan urusan. Tak sampai setengah jam dah setel semua. Aikk.. Termangu jap. Leh blank terus.. Apa kita nak buat ni??

Last-last pergi makan tengahari sesama, pergi kedai Ah Liang sesama. Senang citer, dah jadi program berdating la pulak.. Hahaha.. Best tul. Boleh blank cenggitu jer petang ni. Mudah-mudahan akan sentiasa dipermudahkan segala urusan aku selepas ni. Tapi walau apa pun.. kita hanya boleh merancang..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Amaran kerajaan Malaysia. Jangan merokok kerana ianya merbahayakan kesihatan. Tapi kalau ambik gambar bekas abu rokok takpe. Tapi pastikan anda berada jauh-jauh sekurang-kurangnya 5 meter. Sila bawa bersama kayu ukur anda kemana-mana. Kalau nak free leh amik pita ukur kat IKEA..

©2010mknaceunlimited
Jenuh melantak la kita che abang oiii.. petang ni. Yang abang gi order sampai dua gelas tu leh habis ka? See the leg la beb.. Setakat dua gelas ni seminit leh habis..

©2010mknaceunlimited
Disana mintak nasi goreng ikan masin, disini mintak nasi goreng kampung, disinun bungkus mihun sup..

©2010mknaceunlimited
Dah kul baper ni bang.. Kul 3. Pasni nak gi mana? Kita gi kedai Ah Liang. Hutang custom album tu hari pun tak bayo lagi ni. Sempat ke? Ngam ngam ho la..