mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Ip Man. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ip Man. Papar semua catatan

Isnin, 16 Ogos 2010

Movie Review - The Legend Is Born : Ip Man

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Image courtesy of chinesemov.com

Peringatan : Cerita ni bukan sambungan Ip Man 3. Tapi satu cerita yang totally berbeza dengan filem Ip Man. Yang nyata filem ni bermula dari zaman kanak-kanak Ip Man. Dan Sammo Hung dalam filem ni adalah tok guru wing chun ortodoks, berbeza yang watak dia dalam filem Ip Man 2. Jangan salah faham. Sama cam Tekken.. korang kena erase habis-habisan , diingatkan habis-habisan imej Ip Man yang dibawa oleh Donnie Yen pasal cerita ni memang; bagi aku, berjaya menjatuhkan terus seni wing chun yang dibawa oleh Ip Man. Dah jadi cam cerita dongeng la pulak. Habis unsur-unsur seni asal wing chun. Siap leh terbang-terbang meja kena terajang.

Pastu banyak berkisar berkaitan Ip Man mula belajar Wing Chun dari rakan seguru tok guru dia yang dah meninggal tu dan membawa perubahan besar kepada seni wing chun. ni ler part dimana wing chun dah start pakai tendangan tinggi. Dah jadi kelakar pun ada dah kat sini. Pastu yang paling tak best bila cerita ni banyak dok berkisar pasal perlawanan antara bangsa cina dengan jepun. So boring la pasal banyak sangat terbang-terbang la pulak.

Apa pun aku kasi crita ni 2 setengah bintang cukup aa.. bosan maaa.. merosakkan mood cerita ip man jer.. Nak tengok donload la kat sini..

The Legend Is Born : Ip Man Part 1
The Legend Is Born : Ip Man Part 2
The Legend Is Born : Ip Man Part 3

Enjoice...Sharing is power!!!