mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Tasek Takong. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tasek Takong. Papar semua catatan

Jumaat, 23 Disember 2016

Tasek Takong, Pengkalan Hulu, Perak


Tasek Takong, Pengkalan Hulu, Perak. Petangnya kami pakat pecah dua team. Aku ngan team kebudaks bersama paksu. Mama ngan all the adults ke sempadan. Apa lagi kalau bukan ke shopping spree lagi. Kekeke. Sampai ja kami terus the kebudaks meluru ke gelongsor lejen. Dari zaman aku kebudaks kot glongsor ni tersergam. Memang kukuh giler buatannya. Hahaha. 4 dekad dah kot aku dok mai tang sini. Hehehe. Setel gelongsor pakat nak ngetest alatan senaman kat situ. Pastu booth belon resakse bukak. Apa lagi. Aku tapau je untuk semua kebudaks yang ada. Layan sampai muntah gitu. Selesai semua pakat nak minum. Singgah kawasan kontena baharu depan dengan tasek takong ni. Layan air sama kuih muih la kami sebelum beransur pulang ke rumah. Yihaaa...

Jumaat, 20 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Boating at Tasek Takong, Pengkalan Hulu : sixth day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Boating at Tasek Takong, Pengkalan Hulu : sixth day full report. Ini memang tempat legend. Dari aku kecik main kat sini. Asal nak bermain. Sini ler tempatnya. Tengok. Boating pun dah ada semula. Borak-borak. Memang tokey yang sama. Cool. Dia caj RM10 untuk setengah jam. Sampai boring dah atas boat tuh. Hahahaha.

all of us di hadapan pokok legend dan tanda baru tasek takong

Isnin, 9 Disember 2013

Mengimbau sejarah lalu

Mengimbau sejarah lalu. Sambil sambil. Sempat pulak dok baca sejarah tasek takong. Tasik ni bekas tempat mandian gajah raja satu ketika dulu.

Melaksa jap

Melaksa jap. Sementara tunggu hujan. Lepak melaksa jap.

Buai la pulak

Buai la pulak

Khamis, 8 Disember 2011

Tasek Takong discovery



Pepagi lagi kuar. Tapi matahari kuar awal pagi ni. Seawal 7.30 dah terpacak. Cuma angin tetap dingin.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway