mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label buah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label buah. Papar semua catatan

Khamis, 6 Jun 2013

Bukit Berapit Checkpoint


Bukit Berapit Checkpoint. Sempadan Malaysia - Thailand kat sini. Baling ke sini around 16 km ja. Petang semalam mama memang ajak gi sini. Nak cari seluar hitam. So, off we go. Baju seluar kat sini agak murah, bukan apa; sebab Baling sendiri dah murah. Dia murah sikit lagi berbanding Baling. So, gi ajer la. Read on...

Sabtu, 23 Mac 2013

Durian gergasi

Durian gergasi. ni cerita kat kedah dulu. gambar ni pun semua mama yang amikkan. kecuali gambar derian kat dapur tu. kebetulan atuk kedah simpankan untuk aku. bukan untuk makan, tapi amik gamba. hahaha. aku memang tak gemar makan derian sejak masuk u dedulu. derian ni atuk kedah beli masa masuk ke sempadan ngan mama dan kebudak sebelah siangnya. aku memang takde pasal aku ke hutan kampung untuk persediaan himpunan guru muda 1 malaysia.

Durian gergasi

Ahad, 18 November 2012

KIP Mart Tampoi

Berenti jap. Amik duit kat Maybank. Beli mempelam. Beli ikan bilis. Dan beli penyangkut. Sempat lagi ushar tudung.







Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 31 Disember 2011

Durian???!!



Cam biasa, sebelum balik mesti beli buah potong. Nenas taruk kicap sama jambu air taruk asam mesti dibeli. Cuma kali ni tak senang membeli, pasal si ziqri asyik berzikir. Duduyi, duduyi bunyik berulang. Last last kena jugak mengoner ke kedai berdepan kang bukan lagi zikir jadinya. Sekilo 5, tiga bijik dah 30. Tu pun meraung jugak si ziqri. Al kisah tak sabar. Plastik derian ditepuk tepuk. Masuk kereta meraung raung jadiknya. Haaa... Kan dah cakap dari awal..



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 5 Disember 2011

Buah nam-nam



Pernah tengok buah ni. Elok untuk darah tinggi, kencing manis dan banyak lagi. Bentuk macam otak. Rasa masam masam manis kelat.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Khamis, 30 April 2009

Tukau ke Huggies

Photobucket

Baru tadi dok borak pasal kedai beskal ni. Sekali masa nak balik mak call cakap drypers adik dah habis. So kena la head on to my kedai beskal.

Masuk terus cari Drypers M84. Sekali cina tu cakap dah habis la.
Habis camne ni.
Kalau lu mau yang dah buka ni pun boleh. Pasal lu customer reguler, nanti kalau tu datang lagi saya kasi belen yang tak cukup tu
Lu ada juai sekepin2 ka
Ya la. Bukan semua orang macam lu. Sekali beli manyak. Ada orang beli sekepin2 loo..
Woo yaka. Sekarang juai berapa
RM 37 lo. Saya rekemen aa, lu angkat huggies la. lagi bagut kualiti. balu RM36 wa kasi sama lu
Habis kalau anak saya tak kena ngan huggies camner
Ala. cam biasa la, datang tukar drypers balik loo. Esok stok baru sudah sampai.
OK la.
Last2 aku angkat huggies. Try jer ler kan.

Photobucket

Masa balik cam biasa singgap kedai buah. Beli buah potong. Jambu air, jambu batu sama tembikai susu. Iqa ngan adik memang suka habis ni.

Photobucket

Iqa cam biasa tayang kerja dia.
Tapi kali ni dia tayang kertas hafalan spelling untuk upcoming mid year test
Aku saja jaki suruh eja macam-macam
paling tak tahan aku sebut jer mamipoko
Boleh lak tu eja
hehhehe

Photobucket