mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label accessories. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label accessories. Papar semua catatan

Rabu, 21 Ogos 2013

Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100


Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100. Petang tadi tengah dok syiok syiok luruihkan kaki kat katil, tetiba ada orang bagi salam. Sapa la pulak ni. Ropernyer poslaju maaa... anto parcel aku. Aku beli ni dari lelong minggu lepas. Ni baru sampai nih. Baru la syiok sikit pakai. Sedap tangan megangnya. Dah biasa pegang tab dalam casing sebelum ni, bila tukar gajet ke Galaxy Camera rasa lain la pulak. Tapi tu citer lain kali la, hari ni kita citer pasal soft case dia dulu... Read on...

Isnin, 26 Disember 2011

Brothers New Year sales



Lepas setel kat ekzos,langsung ke brothers. Nak beli viper baru. Carik yang mahal sikit. Yang lama tu aku beli 10 hinggit jer. Beli kat tepi jalan sana. Tu kali ni nak beli yang baik sikit. Sian kat savvy nih.

Sekali sampai, ada sales la pulak. Beli viper lam 60. Pastu jengjalan jer. Mata asyik dok nengokkan tab holder. Baru 26. Tapi.... Lain kali ler kan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Rabu, 1 Julai 2009

Lightsphere Chrome Dome

Benda ni dah lama dah ada. Aku nengok lam bideo Gary Fong. Cuma bebaru ni bila ucu beli bateri AAA untuk trigger Phottic dia, aku tumpang sekaki la beli Chrome Dome ni. Bukannya apa, sesaja nak cukupkan RM50 kan. Dari aku balik tadi aku letak jer dia kat atas Lightsphere aku. Tak larat la nak buat apa-apa. Tetambah aku dah minum ubat batuk lak tu memang layan tido la. Malam ni baru aku ada masa nak test dia.

Aku wat setting biasa-biasa jer untuk amik gambo mender. Tapi memang aku tak setting bebetul sangat pun. Just sekadar nak tengok beza dia jer.

Apature taruk 5.6
Shutter taruk 1/250
Iso taruk 400
Flash kasik off shoe, taruk lightsphere
Setting flash pada kamera TTL jer

Memula bukak penutup biasa lightsphere.

Photobucket

Gantikan Chrome dome kat situ

Photobucket

Mari kita menembak. Cuba nengok apa la beza pakai chrome dome ngan lightsphere sahaja.

Lightsphere sahaja

Photobucket Photobucket

Lightsphere + chrome dome

Photobucket Photobucket

Nampak betulla. Dia memang double the power. Cahaya di belakang nampak lebih dari tanpa chrome dome. Kira boleh la. Nanti bila ada masa baru aku amik gambo bebetul taruk kat sini. OK.