mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 1006TU. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 1006TU. Papar semua catatan

Ahad, 21 Februari 2010

Reinstall Netbook HP110-1006TU

©2010mknaceunlimited : Klik untuk imej yang lebih besarBagi tadi terbangun sebab adik nak muntah lagi. Sekali masa dukung balik adik ke katil terperasan lak laptop mini mama ni asyik terlekat kat recovery jer. Sudah.. Apasal lak ni.

Aku pun ingat-ingat balik apa yang aku dah buat. Semalam sebelum aku terlelap tu, aku memang scan virus. Maybe banyak fail windows yang dah terdelete nih.. Adoiii.. Semalam aku perasan fail Media Player kena virus, tu yang aku scan. Maybe aku terset semua delete jer kot.

Aku terus sambung dvd kat netbook tu. Letak CD winXP.. Try recovery console dulu. Tak jalan jugak. Memang dah kong la ni folder windows nih. Last-last kena la install balik windows ni. Aku taknak format pasal dia ada satu partition jer. Format maknanya habih semua fail kena delete..

::Klik untuk cerita penuh::


So bermula la episod menginstall semula windows xp ke netbook mama ni.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk imej yang lebih besar
Ni lepas dah settle aku install windows. Memula masuk laman web hp. Cari driver untuk wifi dulu. Check bebetul no siri korang.. Aku nyer netbook ni hp110-1006tu. Antara generasi awal. Memang berbeza..Klik untuk laman web driver hp mini 110-1006tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk imej yang lebih besar
Dah settle tu, semua driver aku install direct jer dari netbook tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk imej yang lebih besar
Sesambil dok download driver-driver tu, aku scan online guna kaspersky. Dekat 100 virus gak jumpa. Ni kes mama baru install game apa ntah kat netbook nih. Lepas ni aku nak install Office lak. Yang lain tu coming soon aje la..