mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Jom Ronda-Ronda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jom Ronda-Ronda. Papar semua catatan

Sabtu, 19 Mac 2011

Jom Ronda-Ronda : Medan Selera Bestmart

Klik untuk gambar yang lebih besar
Belasah pisang goreng, mee rebus sama char koey teow
Balik dari tiram, singgah jap Bestmart; untuk makan. Tak payah sibuk nak masak lagi nanti. So berenti kat medan selera dia dan terus ngoder. Char Koey Teow Kerang untuk aku, inaz dan iqa, mama nak mee rebus.. Altogether RM12.. Pastu gi beli pisang goreng.. 5 singgit.. Siap tapau lagi.

On the way balik ke kereta melilau jap lam Bestmart.. Cari ikan bilis.. tapi hampa.. tak menarik sangat. Last last beli kasut ziqri yang ada bunyi gitu.. Pastu baru balik..

Browse more for the rest 3 picas>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nampak sarang burung tempua tu.. iqa kehairanan nengokkan.. siann..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan mee rebus haji wahid..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri elok elok posing, time snap terus larik..


Enjoice...Sharing is power!!!

Jom Ronda-Ronda : Tiram Indoor Water Park

Klik untuk gambar yang lebih besar
Senang, tak payah tengok langit mendung ka panas..
Setel ja inspection untuk keter dan en ziqri, mula la bebudak bising nak gi mandi manda. Semalam dah cakap nak pergi mandi kat wet world. Memula ingatkan nak gi Starhill. Tapi bila tengok langit yang tak menawan lagi gelap gulita ni; mula la teringatkan Tiram Indoor Waterpark.

Letaknya kat Today's Mall kat ulu tiram. Memula bengong jugak kat sini. Bayangkan ada 3 entiti berbeza yang takeover mall nih. Tempat berbeza. Naik lif kena melilau baru jumpa giant, sama ngan wayang kat tingkat 1 tuh. Kalau naik eskelator, jumpa car park dan wayang ja.. Giant tak jumpa la pulak.

Pergi beli tiket.. Harga dewasa RM15 dan kanak kanak RM10. Kalau tak mandi half price.. kira masuk teman anak la tu.. Pastu ni ada promosion.. bebudak RM5 ja.. So total up untuk kitaorang RM32.. pasal mama tak mandi.. Aku pun memula tak nak mandi ja, tapi si penjual tu asik dok urge aku untuk mandi bersam, katanya ramai la dan berbagai lagi la so aku beli jugak la tiket mandi..
Masalah aku, aku memang tak bawak seluar renang.. Naik cari seluar kat giant.

Dah dapat baru masuk untuk mandi. Memang macam tak guna ja tiket aku tu. Overall lebih untuk kebudak tempat nih. Kolam sama level. paras pinggang iqa. Mainan semua untuk kanak kanak. Cuma dapat la bawak ziqri mandi. Dan dia bebetul suka ati dapat main air hari tu. Sampai semua bibir pakat biru, baru kuar..

Tempat makan semua ada dan kami asyik makan spring potato tu. Harga semua barang RM2.50. Sampai ke maggi pun RM2.50.. Peearghhh.. Last last kuar pergi giant, beli maggi cup.. Makan lam keter.. hahaha.. ziqri terus lolap tu.. tak sempat kuar lagi pun..

Browse more for 18 more picas>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok signboard kat lif nih, ada wayang tu paling atas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
blur abis masa aku capture nih.. mana taknya.. sambil dukung ziqri tuh.. kamera henpon cap ayam la katakan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz dah tak kira dah.. terus masuk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
si iqa lagi la, dah ilang ke tengah dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
rugi la pulak beli seluar tadi.. ada sewa baju kat sini.. RM3 ja.. seluar baju tuala pun ada.. sebelah dia segala jenis boya ada untuk disewa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
gerai makan dia.. semua pakat rm2.50 hatta maggi cup sekali pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la tempat mandi utama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pintu masuk ke kolam ada satu ja.. senang dia kawal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok sign dia yang cukup lengkap nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mainan yang ada

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
loker leh sewa ngan harga RM3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en ziqri dah pengsan daa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa yang dah kaler biru bibir dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la promotion la ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pandangan luar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aku dah parking kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sesi buat maggi cup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
si adik dah kemaruk nak makan maggi pasal ramai sangat yang makan kat dalam tadi


Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 18 Mac 2011

Jom Ronda-Ronda : Zoo Johor revisited

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ni la acara kasik makan paling dekat pernah kami involved
Lepas makan kat tiram duku ntah camner ntah.. leh pulak drive terus sampai zoo.. pasal keter savvy aku pun masih difully check kan. Tak kisah la. Bila lagi nak jalan. Pergi zoo pun pasal aku setiap hari nampak banner pertunjukan haiwan tuh.. Saja nak kasi bebudak ni suka..

So, off we go to the zoo.. Sampai sana bayar tiket dulu. Dewasa RM3, kanak2 RM 2.. So.. total up untuk kitaorang RM10.. free tiket untuk pertunjukan haiwan untuk 5 orang.. RM1 setiap satu.. Sekali nengok sign.. 2.30 petang daa.. Tapi yang best.. kami berada pada waktu makan haiwan.. So.. mana nak gi dulu..

Jalan sampai unta.. tapi pasal nengok kasi makan ranting ja.. n terlalu tinggi untuk kekanak terus jalan ke arah rimau.. Sekali nengok pintu gajah dibuka.. wauu.. masuk dalam tu.. terus masuk dalam.. bayar harga makan RM3 dan boleh bagi berdepan. Perghhh.. adik inaz walau takut tapi dia beranikan diri dia jugak.. sebijik gaya cam mak yang dia.. super duper punya..

Pastu merayap lagi. Nengok singa, n ada satu rimau asyik dok mengaum ja.. apasal ntah.. dah la kena kurung lak tu.. Apa pun ziqri, iqa n inaz memang suka ati hari tu. aku pun tumpang syok la nengok bebudak ni.. mana taknya.. asik memerap ja kat rumah kan. sekali sekala bawak jalan.. suka la diaorang nih.. By the way.. gambo masih pakai kamera henpon cap ayam..

Browse more untuk 14 kepin gambo lagi>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka anak gajah nih.. usia dia baru 5 tahun leii.. sebaya ngan adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok tu.. takut takut tu.. tapi nak jugak kasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiii.. apasai yang ni lari la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak jap depan kandang rimau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok memerang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri suka nengok bird

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
waaa.. ada rusa bintik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak sempat nak posing.. dah lari

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak beb

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la barang old skool kat sini.. lln tuh.. lembaga letrik negara sekarang dah jadi tnb

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sian unta nih.. tak dapat makanan dari kami

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak tinggi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
program di zoo.. senang nak pergi lagi pasni


Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 17 Mac 2011

Jom ronda-ronda : Mee Udang Tiram Duku

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sarapan pagi dulu noo..
Lepas ja nengokkan kereta savvy dah masuk lam bengkel untuk full inspection, kitaorang pun mula la kuar untuk sarapan pagi. Lupa nak cakap, memang kitaorang pergi dua kereta. Livina, yang aku paksa mama bawak dan savvy yang aku sendiri bawak. Memula target nak makan roti jala, sekali kedai tutup daa..

Gerak ke gerai depan kfc la pulak. Sekali aku ajak semua naik kereta balik, terus gi tiram duku. Alang alang nak makan, kita makan baeekkk!!! punya.. So terus ke tiram duku. Order semua tahap sesukahati. Aku mintak koey teow goreng sama air lemon laici selasih, iqa mintak nasi goreng sama sirap bandung, share sama adik, mama order teh tarik sama mee goreng, siap ziqri diorderkan mihun sup. Tak cukup ngan tu, order udang sambal; dan bungkus mee bandung dan mee goreng.

Pergghhh.. yummy.. Semuanya baru RM25++. Tu yang aku kata, nak makan biar sedap dan berpatutan. Belasah jangan tak belasah.. ehem ehem.. gambo semua pakai henpon cap ayam aku ja..

Browse ke bawah untuk 7 kepin gambo lagi..



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita ngoder makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nengok la air spesel aku tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sesaja ambik gambo sambil bawak ziqri jengjalan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jalan yang sunyi dan berliku ke arah tiram duku / ptp

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
udang sambal.. RM4 sepinggan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri punya bihun sup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
last last semua pakat serbu


Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 2 Mac 2011

Jom ronda-ronda - Bukit Indah

Klik untuk gambar yang lebih besar
Taman rekreasi di bulatan pesiaran indah
Petang ahad lepas, kami semua pakat pi Bukit Indah. Bukannya apa, mama dah terkenan ngan jengjalan cari makan pagi tadi. Donut Big Apple la apa lagi. So, kuar la pi Jusco Bukit Indah dulu. Sampai ja terus gi Big Apple. Bungkus, sekali si iqa la pulak nak makan situ. OK, belasah ja setakat mana dia termampu.

Masa nak kuar aku teringat pasal buah berangan nih. Saja nak kasi bebudak ni rasa buah berangan. Beli la 100g kot. Lam RM6. Perghhh.. kalau zaman aku sekolah dulu, siap boleh makan buah berangan tu masa rehat. La ni, harga dia boleh melambung gila.. Ka, pasai aku dok baling yang memang harga barang tersangat la murahnya kot.

Pastu target aku, pi lepak kat taman di bulatan indah tu. Hepi kat situ. Ziqri berjalan tanpa sekatan lagi. Menonong ja. Enjoy beb. Yang best, siap berkelah donut, berangan dan ubi lagi kat situ. Hehehe.. orang lain berjogging.. kami berkelah>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita ronda

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
wa... iqa la pulak jadi tukang pilih donut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apasal saya kena jel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah makin ramai beratur

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kasi tunjuk dia punya signboard

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok mulut iqa tuh.. penuh ngan cokelet

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sesi beli ubi ngan berangan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu tempat bakar ubi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah beli berangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nampak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka la pulak si adik nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak taman la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri ngan iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu meronta pasal nak main sendiri tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok.. dah sampai mana dah bebudak tu melilau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah sampai rumah dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la benda yang brader tadi kasi untuk kopek berangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap tulis cina tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
demo dari iqa


Enjoice...Sharing is power!!!