mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label lapangan terbang senai. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lapangan terbang senai. Papar semua catatan

Jumaat, 23 September 2016

Selamat tiba ke tanahair Haji Roslan dan Hajjah Halijah


Selamat tiba ke tanahair Haji Roslan dan Hajjah Halijah. Kul 1.40 pagi aku gerak ke Lapangan Terbang. Orang punyala ramai. Rela dan polis bertugas menyuraikan suasana. Lepak tepi kedai buku tak jauh dari bank Islam. Jam 2.30 pagi baru jemaah pertama tiba. Terus call abah. Sampai lif terus belok. Dah cakap ngan Rela bertugas. Dia kata sampai terus belok nanti makin haru biru suasana. Sampai aje abah terus cakap ngan rela bertugas. Masuk dan terus ajak abah ke lif. Alhamdulillah. Kul 3.30 pagi sampai ke rumah. Semoga memperoleh haji yang mabrur

Khamis, 11 Ogos 2016

Proses Urusan Haji 2016 di Lapangan Terbang Senai


Proses Urusan Haji 2016 di Lapangan Terbang Senai. Alhamdulillah. 7 Ogos yang lepas dapat menghantar atuk dan nenek Johor ke Lapangan Terbang Senai untuk urusan Haji tahun ni. Mulanya risau jugak. Ye lah. Mana pernah hantar kat Senai ni lagi. Dengan pelbagai persepsi dan cakap cakap mulut. Study a little bit dari pengalaman orang lain dari internet. Study pasal lapangan terbang senai. At last. Kami ikut ja saranan pegawai Tabung Haji. Gerak awal selepas Asar.

Petang tu kami gerak awal. Sampai di sana. Turunkan dulu atuk dan nenek kat pintu utama. Turun parking kat bawah. Sejam pertama RM3 dan diikuti RM2 untuk setiap jam berikutnya. Beza untuk jam pertama aje iaitu RM1 untuk parking berbumbung kat luar. Setel park terus naik ke atas. Lepak ramai ramai. Bukan senang nak dapat chance camni.

Lepas maghrib baru pintu bagasi dibuka. Di yang kat dewan. Semakan awal kat sini. Letak bagasi. Pastu pergi beratur untuk proses pendaftaran kat dalam dewan. Selesai pendaftaran terus gerak untuk checkin kat dalam. Sampai sini ja urusan kami. Semoga atuk dan nenek johor sentiasa dipermudah dan beroleh haji yang mabrur. InsyaAllah.

Ahad, 31 Mac 2013

Kota Kinabalu, here I come

Kota Kinabalu, here I come. Himpunan terakhir guru muda 1 malaysia adalah di kota kinabalu, sabah. kali ni flight berbeza. sebab semua akan bertolak dari lapangan terbang berdekatan negeri masing-masing. aku, n pegawai akan tiba awal sehari berbanding dengan ketua penggerak negeri yang lain.