mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label samsung. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label samsung. Papar semua catatan

Jumaat, 26 September 2014

Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case


Edisi Purba Samsung Galaxy Camera EK-GC100 Leather Case. Hehehe. Satu lagi edisi purba masuk. Ni masa aku memula terima leather case untuk galaxy camera aku. Bulan 8 tahun lepas. Susah nak cari jugak kat kedai kedai biasa. Jenuh pusing satu JB nak cari. Last-last beli kat lelong. Harga masa tu RM65. Kira OK la. Masa tu tak terbuka lagi hati nak pakai. Sebab aku pakai soft case yang juga aku beli kat lelong dengan harga RM40. So, lepas bingai kejap ituhari, hantar ke SC, balik terus aku tukar dari soft case kepada leather case ni. Sampai la ke la ni. Jom kita tengok aku unboxing the thingy.

Jumaat, 3 Januari 2014

Gelang patah night mode

Gelang patah night mode. Gi talent bagai. Senap senap jer ler.

Khamis, 19 Disember 2013

Daiso gorillapod

Daiso gorillapod. Beli kat daiso lam 5 hingget. Aku nak taruk untuk galaxy camera ku. Sementara itu... corby leh jadi model. Ehehehe

Jumaat, 6 Disember 2013

Mainan biasa budak la ni

Mainan biasa budak la ni.

Ahad, 8 September 2013

What am I buying at Samsung on that very day?


What am I buying at Samsung on that very day? Ingat gambo diatas? Ramai yang tanya pasal kawan kita kat atas. Comment, chat dsb. Mesti la ada beli something kan. Mana la ada orang post gambo cenggini gi beraya kan. Dan aku jugak cakap akan bagitahu on 16 Sept. Dan aku akan bagitau on 8 Sep pasal ni benda yang dibeli adalah untuk occasion pada hari ini. Hehehe... Read on...

Rabu, 21 Ogos 2013

Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100


Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100. Petang tadi tengah dok syiok syiok luruihkan kaki kat katil, tetiba ada orang bagi salam. Sapa la pulak ni. Ropernyer poslaju maaa... anto parcel aku. Aku beli ni dari lelong minggu lepas. Ni baru sampai nih. Baru la syiok sikit pakai. Sedap tangan megangnya. Dah biasa pegang tab dalam casing sebelum ni, bila tukar gajet ke Galaxy Camera rasa lain la pulak. Tapi tu citer lain kali la, hari ni kita citer pasal soft case dia dulu... Read on...

Ahad, 19 Mei 2013

Samsung Corby 2 : Kaedah reset hp untuk error DNS failed




Samsung Corby 2 : Kaedah reset hp untuk error DNS failed.

Tadi baru beli henpon corby 2 nih. Bab emel setel. Dedua emel aku jalan lancar. Tapi bila bukak browser bengong jap. keluar error DNS failed. Apakehei la pulak nih. Bukak FB, Twitter pun sama. Adoiihh.. poning jap palo pakcik. Reset semula henpon. OK. Setel semua masalah. Sekali sebelah malamnya, emel ok. Internet, FB, Twitter bengong balik. Search tenet bagai. Ropernyer kekadang dia bengong jap. Kena reset WAP. Cemana caranya.. Just follow the trick down here..

Memula Turn-off WiFi
Pastu open keypad, Dial *2767*927# (Wap Reset)
Tekan butang Call/Green key
Turn-on WiFi
Setel...

Ulang kalau jadi lagi.. Ahahaha!

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 7 Oktober 2012

Samsung Galaxy Tab Giveaway

Lama tul tak nulih. Sibuk bebeno ngan program Guru Muda yang akan berlangsung minggu depannya pada 13 Okt ni. Apa pun ni cerita minggu lepas. Ahad lepas sesaja test nasib. Kebetulan Samsung ada bagi giveaway untuk pengguna tab. Tak tau la samada masih ada atau tak ketika aku menulih nih. Tapi masa minggu lepas masih ada. Try saja. Klik, and dapat la pemegang untuk dalam kereta. Nice. Save la sikit bajet nak beli barang ni. Claim kat kedai apa ntah, kat KSL. Tapi selepas 13 Okt.. Kekeke... Tengok la minggu depan nih.

Freshly updated :
Pada pengguna tab ni link dia http://www.samsung.com/my/tabspin/
Cuba la nasib korang sekiranya masih ada kan...

mknace unlimited™ | Samsung Galaxy Tab Giveaway
jom try nasib weeiii

mknace unlimited™ | Samsung Galaxy Tab Giveaway
yihuuu...

mknace unlimited™ | Samsung Galaxy Tab Giveaway
ni ler emel dia. masa nak claim nanti kena print dan bawak sekali



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 11 Februari 2012

Galaxy Tab 7.0 : Upgrading Froyo to Gingerbread



Yaaa... Akhirnya. Pasal gingerbread legal dah keluar untuk tab 7.0, maka aku pun terus la hapgred dari froyo yang super duper hang machine kepada Gingerbread 2.3.3. Kalau rajin pergi la search versi lain. Sebab kalau korang kaki search paling ngetop versi 2.3.7. Tapi aku memang pakai yang legal ajer (ceewahh la konon...).. So berikut adalah apa yang korang perlukan. Senang ja. Tak yah jumpa apek pun suruh kasi hapgred.



First of all, korang perlukan Samsung Kies yang terkini. Kalau pakai versi lama dia akan mintak korang hapgred jugak. Aku nyer dulu versi 1.5. Nampak sangat aku jarang pakai kies ni kan. So kena la hapgred ke 2.2. Hmmm.. Kalau perasan jam tu tunjuk pukul 5. 5 pagi yer. Sesambil aku semak ralat, sesambil aku hapgred tab aku. Ralat kat laptop, hapgred kat pc.. kekeke..



Dah setel. Dia semak lagi. Ada lagi hotfix baru kena donlod lagi. Donlod ajer la.



Sesi donlod dan install masih berlangsung..



Seterusnya sambung tab korang dan aktifkan penyambungan kies. Paparan ni akan keluar. Tungguuu...



Dia akan detect kita masih pakai froyo dan disuggest untuk hapgred. Terpulan la kalau korang masih penyokong setia froyo kan. Kalau tak just tekan kemaskini..



Bla bla bla.. yada yada yada.. tekan ajer la setuju. Pastikan korang check setuju..



Dia akan mula donlod gingerbread ke pc korang.. Tunggu lagi..



Masa ni dia akan mula masukkan gingerbread ke tab korang



Pastikan bateri cukup ya. Jangan sampai terputus hubungan masa kritikal ni.



Kemudian dia akan install gingerbread tersebut.. Masa ni korang tengok la tab korang.. jeng jeng jeng



Ni akan dipaparkan pada tab korang.. sekali lagi peringatan.. pastikan power dan sambungan mantopppss



Dah setel. Yippeee.. sekarang aku nak setelkan henpon aku la pulak.. Baca tadi macam nak install gingerbread 2.3.5 jer.. kekekeke

Isnin, 9 Januari 2012

Verdict



Beli juga akhirnya. Samsung Led 40 inch + LG home theater 5.1. Dah kena layan modeo sama 32inch viera sambil tido.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway