mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label problem. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label problem. Papar semua catatan

Rabu, 4 Disember 2013

Line telefon problem lagi

Line telefon problem lagi. Bangun awal pagi ni. Gaya cam tak lelap tido pun ada. Terus subuh. Lalu kat modem. Lampu link ke luar out lagi. Angkat telefon. Bunyi berdesing. Alamak. Out balik line aku. Semalam baru OK. Kes kabel overheat. Ni semalam hujan lebat balik. Nampaknya berulang lagi. Sahih la aku tokleh call 100 pasal phone out. Kena la perabih duit handphone dail 1 300 888 123. Huhuhu...
Sent via Samsung Mobile

Selasa, 16 Mac 2010

Apasal aku tetiba bengang nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAkhirnya setelah hampir dua minggu, baru aku ada kesempatan untuk mengambil printer mp145 aku yang masuk garaj cytech kat taman universiti. Alang-alang aku perlukan antivirus baru, aku sambar sekali kaspersky 3 user punya. Tu pun pasal dia kasi harga baikk punya kat aku tadi..

Balik jer rumah aku terus pasang printer.. Sekali bukak.. aikk.. ada cartidge apa lak nih.. Lantak la.. aku nak masukkan lesen kaspersky dulu. Pastu jer terus aku tertidur.. nak wat camner semalam aku dah kerja obertiiimmmeee... sama la cam malam nih.. Pasni aku mesti jadi musang nyer... Siang tido malam berjaga, mencari cucu dimana ada.. apa aku melalut lak nih..

Aku print selai.. Apasal warna pelik jer nih.. kata tukar cartridge baru.. deep cleaning 10x, print alignment, cleaning.. apasal cam haritu jer nih.. kuning tak kuar jugak.. tak sedap hati.. carik balik kotak cartridge yang aku jumpa tadi.. Sahih tak bukak lagi, tarak lubang apa-apa. Apa lagi.. terus call cytech.. Yang bestnyer.. pastu aku terus start keter gi cytech..

Jenuh nak menjawab kat sana.. Sahih tak wat paperyeiii lagi.. hampeh.. aku tanya apa wat kerja camni. dulu kedai kecik elok jer.. sekarang tukar kedai banyak kes lak ngan aku nih.. sori la bang.. elok janji petang siap.. aku nak tengahari.. apa-apa pun kita tunggu esok...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nak taruk cenggini lak la.. ok tak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bukak.. nengokkan dalam.. tapi yang best aku tak check bebetul kotak cartridge tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok sekali jalan cam ok. Try print pertama, aku tak perasan sangat beza dia. So, biar dulu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la sebabnya aku tak tengok sangat printer tu.. great mistake mr. kerol.. next time, please remember to check wisely every little thing you got

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Asik dok check kaspersky nih jer.. hampeh tul la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap amik key dia, register, settle, full scan, tido, bangun, gi ngaruk over phone dan ngaruk ke cytech.. hahaha



Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 24 April 2009

Lambat la sikit nak hapdet

Apa la pulak bengongnya photobucket ni
Banyak foto yang tak dapat nak haplod
Masih ternanti bila masalah nak haplod ni akan settle



Selasa, 31 Mac 2009

Worm Conficker.C



Berhati-hati dengan 1 April
Variant terbaru Conficker worm, dikenali Conficker.C, akan menjadi aktif pada 1 April
Apa yang penting..
Pastikan Windows update up-to-date
Pastikan antivirus pun up-to-date
InsyaAllah...

For technical detail click here


Ahad, 22 Mac 2009

Setting D-Link DSL-2640T Wireless G ADSL Router for Streamyx

Photobucket

Pagi ni cha baru balik dari KL
Semalam dia lepak-lepak kat Low Yat
So aku suruh beli AP baru

Photobucket
Photobucket

Lepas AP Level One aku kena kilat itu hari
memang tak pernah berganti
So alang-alang dah gi kl pergi ler lowyat sekali
Router Dlink ni agak menarik sikit
cuit punya cuit
masih tak leh nak sambung ngan isp

So untuk setting router ni
apa yang perlu korang tukar adalah value vpi dia
korang link dia ngan laptop @ pc korang
pastu bukak ie @ firefox @ apa-apa browser
taip 192.168.1.1
tekan enter
bila kuar window user
taip admin pada username
taip admin pada password
dia akan masuk ke menu utama
dah tu klik pada button wizard
ikutjer on-screen instruction
klik next jer
pastu connection pilih PPPoE
masukkan user dan password streamyx korang
then masukkan value VPI seperti dibawah

Photobucket

dah siap
yang lain semua default jer
lepas dah restart semua jalan ok
selamat mencuba

Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Dah siap.. jom main Counter strike!!!

Selasa, 10 Mac 2009

Pemeriksaan rumah baru ketika hujan

Photobucket
Taken at Pulai Perdana Using Nikon D70s Focal length 17mm | f2.8 | 1/60s

Hari ni memang kena betullah
Sementara menunggu lampu sampai hujan turun dengan lebatnya
Boleh la aku periksa rumah masa hujan



Kalau hujan tak turun
memang susah kita nak cari kebocoran ni
so kira ni satu bonus untuk aku
sementara tunggu lampu sampai
dapat check kerosakan rumah
leh tahan gak banyaknya kebocoran yang aku jumpa
bagus tul
nanti aku nak wat report kat mah sing

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket


Damn this Waja JGE 3981

Photobucket
Taken at Pulai Perdana Using Nikon D70s Focal length 17mm | f5.6 | 1/60s

Look at my cute litte car
now she has a little scar
After a silver waja plated JGE 3981
just bump into her while reversing
To this $*!%# driver
Don't you $*!%# have a little bit of manner
even to come out
and say i'm sorry
dah la langgar keter aku
buat bodo jer blah
tak reti gostan ke
bodo
punya la besar jalan
yang keter aku jugak ko tala
tu pun aku dah hon
kalau takk..
kalau aku jumpa keter ko sekali lagi
aku memang nak tarik ko kuar
just to see your damn face
sorry
but you're really a big damn no manners $*!%#



Ahad, 8 Mac 2009

The return of Muntah Kucing

Photobucket
Taken at Gelang Patah Using Nikon D70s by Ayang Focal length 17mm | f14 | 1/800s Scuptured using Lucis

Kucing buat pasal lagi
Sekali lagi muntah kat bumbung keter
Ni yang hangin satu badan nih



Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Nak tak nak kena la kuarkan keter cuci
Adik pun dah mula kuar
nak basuh keter gak
ala cuci lebih kurang jer
lebih kepada cuci muntah sebenarnya
pandai kucing ni eekk
sesuka dia jer muntah sana sini
bau ikan jer bumbung ni
jumpa korang nanti siappp!!!

Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket