mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label daerah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label daerah. Papar semua catatan

Jumaat, 24 April 2015

Bendera-bendera Daerah Negeri Johor


Bendera-bendera Daerah Negeri Johor. Setiap daerah di negeri Johor mempunyai bendera masing-masing. Mari kita kenali bendera daerah di negeri Johor.

Sabtu, 19 Februari 2011

Bengkel Kutipan Data EMiS Johor Januari

Klik untuk gambar yang lebih besar
Paling berasap pernah aku kena, kalau kat kusess dah kira paku 5 inci dah ni
Lama tul aku tak guna ayat nih.. kena paku 5 inci tu. Kalau zaman ngan pak pin dulu selalu la kena cenggini. Tapi tu sekolah kicik ja.. ni kali daerah punya data. Aiyoo.. manayak pinin loo.. Itu hari aku dah clearkan hampir 40 ja tinggal ralat. Sekali dah masuk bulan baru, apalagi.. melonjak la balik kan. Banyak guru baru posting yang lum dimasukkan data dia lagi dan banyak lagi la masalah. Kena tiaww abis abis. Kuar bilik meeting berasap ja.. Apa yang penting, kena kasik clear macam line clear. So, infoblast ja la ke GDM berkaitan.

Apa yang paling best.. Lepas satu satu. Dah jadi berganda ganda aku blast sms nih.. Mana taknya lepas satu sektor, sektor lain pulak buat verifikasi. Manyak mau setel. Nak tengok gambo penuh klik sini.

ps : Paling suka nengok carpet lam lif.. tiap hari tukar tuh

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 7 Disember 2010

Pertandingan Inovasi peringkat daerah Johor Bahru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : PPD Johor Bahru
Mood : Kena nilai persembahan nih..

Pagi ni ada sesi pembentangan untuk pertandingan inovasi peringkat daerah johor bahru. Aku antara panel juri yang terlibat. Kebanyakan pembentangan agak menarik. Cuma.. tak berapa kena sangat dengan inovasi nih.. Dan lagi satu persembahan agak kurang memberikan bukti-bukti kukuh tentang apa yang telah dilakukan dan dicapai melalui hasil inovasi memasing.

Senang cakap, kita secara amnya lah.. inovasi ni.. melibatkan satu masalah yang kita hadapi di dalam organisasi kita. Kaedah, tool, cara yang kita gunakan untuk menyelesaikan masalah yang timbul tadi tu adalah inovasi kita. Tak semestinya kita nampak cara yang kita pakai tu kampung, kita tak anggap dia inovasi; pasal, selagimana cara yang kita gunakan tu dapat menyelesaikan masalah tu dengan efisien, ianya adalah inovasi yang berjaya.

Apapun, maybe pasal benda ni pun masih baru diperkenalkan, jadi kebanyakan peserta tak dapat nak tunjukkan bukti keberkenanan inovasi mereka dengan tepat dan jelas. Takpa.. sekurang-kurangnya mereka dah memulakan sesuatu; yang mana ianya lebih baik dari tak buat apa-apa langsung kan.. Klik cerita penuh untuk lebih lanjut >>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sepatah dua kata dari tuan PPD sendiri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak juga penerokaan minda yang berlangsung semasa tuan PPD menyatakan hasratnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus semua peserta ni.. perlu diingat.. sekarang ni cuti sekolah ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Saliman selaku penolong ketua juri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua peserta yang terlibat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tuan timbalan PPD memberikan kata perangsang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Suliman jeling apa tu yer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Saliman membuka majlis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembentangan dari SMT Perdagangan .. ada dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Dato' Jaafar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juga dari SMT Perdagangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juga dari SMT Perdagangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Taman U.. juga dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Desa Skudai.. juga dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bekas rakan sekerja dulu ni kat SMK Taman Bukit Indah

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 24 Oktober 2010

Latihan LAN daerah Johor Bahru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 21 Oktober 2010
Masa : 8.00 pagi
Tempat : Makmal Komputer SK Sekudai Batu 10
Mood : OK

Pagi lagi dah terpacak kat depan makmal sekolah. Pagi ni ada dua function. Satu kat SK Sekudai Batu 10, satu lagi kat SK Angkatan Tentera. Semua dah datang, sarapan dulu, pasal kalau nak minum pagi mesti bertembung ngan bebudak rehat. Sekali nak kuar ke SKAT, dah takleh kuar keter dah. Tersangat la rapat dan sendat. So, layan kat sini jer la sampai habis. Nak buat camner kan.. Video sedang dihaplod ke youtube. Layan gambo dulu yerk..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 30 Mei 2010

Perayaan Hari Guru daerah Johor Bahru 2010



Hari Khamis lepas di SMK Taman Sutera perayaan Hari Guru peringkat daerah dijalankan. Memang boleh tahan. Seronok nengok bebudak ni buat persembahan. Ingatkan nak wat satu bideo jer. Alang-alang nak bagi semua nengok full, dah jadi banyak. Yang ni kira overall. Nanti aku masukkan yang lain sesikit.

Enjoice...Sharing is power!!!