mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Sinar Harian. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sinar Harian. Papar semua catatan

Sabtu, 28 November 2015

SK Taman Nusa Perintis in Sinar Harian 20151128

SK Taman Nusa Perintis in Sinar Harian 20151128. Tahniah pada semua warga sekolah!

SK Taman Nusa Perintis in Sinar Harian 20151128


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 20 Ogos 2013

Gempa Bumi Lemah Landa Baling


Gempa Bumi Lemah Landa Baling. Pergghhh... Bio betui. Ada orang share apa yang aku masukkan kat atas tu lam FB. Tak puas hati. Sekali tengok lam sinar harian ada berita la pulak. Apa lagi. Call kampung. Dah kena la pulak tu. Sekolah yang pakat depa pi tu sekolah adik aku. Dia kata dia kat tingkat bawah memang tak rasa. Cikgu yang dok kat tingkat ataih sekali ja yang rasa. Alhamdulillah tadak pa. Apa pun dia kata memang penuh la sekolah dia tadi, ngan orang rtm la, orang paper la.

Gempa Bumi Di Baling, Kedah; Guru & Pelajar Rasai Gegaran

Gempa bumi lemah berukuran 3.8 pada skala Ricther yang melanda daerah ini pagi tadi turut dirasai guru dan pelajar di Sekolah Kebangsaan Kampung Bandar, Siong dekat sini. Guru Besar sekolah itu, Muhd Fadzli Shaari berkata guru dan pelajar yang berada di tingkat satu bangunan sekolah merasai gegaran kecil yang berlaku dalam beberapa ketika sehingga menyebabkan mereka berasa loya.

Beliau berkata Jabatan Meteorologi Malaysia turut menghubungi pihak sekolah berkenaan untuk mengesahkan gegaran itu selepas kira-kira 10 minit kejadian.

Seorang guru, Lydia Zephaniah berkata dia merasai gegaran ketika sedang mengajar, namun tidak mengesyaki ia disebabkan gempa bumi sehingga pihak sekolah menerima panggilan daripada Jabatan Meteorologi. "Saya hanya duduk di kerusi dan melihat pelajar saya setelah merasai kelainan yang tidak pernah saya alami selama ini," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi hari ini, gempa bumi yang melanda Kupang di sini pada 8.26 pagi, berpusat di 11km selatan Baling dan kesan gegaran boleh dirasai di sekitarnya. - Sinar Harian

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 23 Mei 2012

Debat PTPTN : Khairy Vs Rafizi



Menarik. Ditayangkan di Astro Awani semalam. Program anjuran Sinar Harian ni bagi aku adalah sebagai pemula/pemanas. Lepas ni maybe lebih banyak program macam ni akan dibuat. Yang terbaiknya, sebab kita akan dapat lihat sendiri apa yang pemimpin atau bakal pemimpin kita ni tahu tentang bidang mereka. Cuma diharapkan lepas ni, buat la kat kumpulan media prima atau tv1 atau tv2. Bukan semua orang ada astro beb, termasuk la aku...










Posted via Blogger PC edisen


Khamis, 11 November 2010

SiSP1 masuk paper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 November 2010
Masa : 6.00 petang
Tempat : Depan PC den
Mood : Tak tau nak cakap

Waa.. Hari senin lepas ada pelancaran sikit sistem pendaftaran awal kitaorang kat Pu Sze. Masa tu Pengarah JPNJ sendiri yang lancarkan. Wartawan pun leh tahan gak la. Cerita pasal sistem ni ada lam Sinar Harian, Oriental Daily News dan Sin Chew Daily setakat ni. Yang aku terkejut ada dua sebenarnya. Satunya pasal kat sinar dia taruk pic kami bertiga. Yang keduanya bila pengarah umum satu johor akan pakai sistem ni tahun depan. Ambik napas.. ambik napas..

Enjoice...Sharing is power!!!