mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label nusajaya. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nusajaya. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Mac 2017

Yok Jenjalan : Bazar Mydin @ Anjung, Nusajaya


Yok Jenjalan : Bazar Mydin @ Anjung, Nusajaya. Macam biasa. Hujung bulan gi belanja bulan kat Mydin. Kebetulan susu ici tengah sale. Mama borong aje. Sambil-sambil. Gi meronda kawasan yang dah fully upgraded dan furnished. Memang terbaeekkk!!!! Siap tak nak balik tu the kebudaks. Cuma. A bit tak best bila nengokkan kebanyakan penjual lama dah takde kat medan selera tu. Especially yee mee yang kebudaks ni semua suka. Huhuhu. Paling aku suka design bendera johor guna motherboard tu. Cool beb!

Isnin, 15 Ogos 2016

Stuck On Junior Cycling Malaysia #Path Of Champions


Stuck On Junior Cycling Malaysia #Path Of Champions. Perghhh.. Boleh tahan jugak. Semalam amik time off. Nak bawak si Fiqri gi checkup kat klinik. Kalau ikut kul 2 nak ada kat klinik. Sekali. Jam 2 masih sangkut kat perling. First time tetiba ja semua pakat slow dan terus berenti. Ada trafik kawal kat susur keluar perling lepas jambatan tu. Tak lama lepas tu pakat gerak semula. Tapi slow. Jeling tengok. Oohh.. Kami sedang follow cycling kat depan. Ada trafik jaga. So semua pakat slow. Sampai kat horizon hill, aku naik ke atas cam biasa. Cyclist terus ke arah mydin. Hmmm. Lega la kot rasanya. Sekali kat roundabout kena tahan lagi. Rupanya laluan dia dari mydin ke sini balik. Nasib nasib. Bukan itu saja. Setiap trafik light berikutnya ada trafik sampai la ke junction Maybank. Perghhh!!!. 3 lebih baru sampai ke klinik. Paham paham la sampai jam berapa aku dok situ. Hehehe.

Isnin, 28 September 2015

Pemerhatian Mata Kasar IPU sekitar Nusajaya dan Johor Bahru


Pemerhatian Mata Kasar IPU sekitar Nusajaya dan Johor Bahru. Pagi ni nampak lain. Sama macam keadaan ketika Singapura membuat keputusan untuk menutup kesemua sekolahnya Jumaat lepas. Dan. Akhirnya. Sebelah petang; KPM ambil keputusan untuk menutup sekolah seluruh Johor pada keesokan harinya.

Jumaat, 14 Ogos 2015

Refund from Mydin Nusajaya

Refund from Mydin Nusajaya


Beli punya beli. Sekali semak resit... jeng jeng jeng... mana datang barang sampai 5 per item nih. Paling banyak aku amik 4 unit jer. Sekali check dia dah termasukkan yang kelima untuk susu ziqri. Terus amik plastik tu dan resit. Tawakkal ajer ler terus ke kaunter perkhidmatan. Bla bla bla. Dia mintak no fon aku, no ic dan nama. Ingatkan dia nak semak dulu cctv ke apa pastu call aku nanti. Sekali terus dia keluarkan balik duit refund. Alhamdulillah. Syukur.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 12 Julai 2015

Beli belah pre raya @Anjung, Nusajaya


Beli belah pre raya @Anjung, Nusajaya. Pagi semalam ke Anjung, Nusajaya. Memula ke Mydin untuk belanja bulan. Pastu ke Rafidah untuk tudung and blouse. Sambil sambil tu dok nengok je kedai celcom ngan tawaran baru basic first tu. Cambest je. Tapi nak study dulu la.

Sabtu, 11 Julai 2015

Shopping Raya 2015


Shopping Raya 2015. Ini cerita lama sebenarnya. Cerita hari Sabtu, 27 Jun yang lepas. Tetiba jer Mydin penuh orang. Pelik juga. Sekali jumpa Kila. Hmmm... Jadi volunteer. Program shopping raya untuk anak-anak yatim. Patut la penuh Mydin pagi tu. Tahniah!

Jumaat, 19 Jun 2015

Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya on 19 Jun 2015


Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya on 19 Jun 2015. Jumaat tadi kami ke Masjid Kota Iskandar. Eager jugak kan. Sekali on the way. Banyak kereta yang juga menuju ke destinasi yang sama. Kota Iskandar. Sampai aje terus cari parking. Habis. Dengan deretan kereta exco, polis, jmf. Kedepan sikit nampak plat merah, TMJ. Perghhh.. Melimpah jemaah sampai ke luar. Ni kalau Johor tak cuti Jumaat, rasanya sampai ke jalan tar kot. Selesai solat. Para jemaah semua meluru ke depan untuk bersalaman dengan TMJ. Lepas ni solat Jumaat akan mula dilaksanakan di sini, manakala solat terawih bermula malam ini.

Khamis, 18 Jun 2015

Pelaksanaan Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya

Pelaksanaan Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya


Masjid Kota Iskandar, Nusajaya akan mengadakan solat jumaat pertama pada 19 Jun 2015 dan seterusnya solat terawikh sepanjang Ramadan, semua dijemput hadir.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 3 Mei 2015

Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah


Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah. Pagi tadi mak yang call. Nak datang katanya. Rupanya dah ada kat nusajaya. Nak gi singapore. So. Datang jap singgah ziarah. Suka la si ikhwan ngan ziqri.

Jumaat, 23 Januari 2015

Sesi belanja bulanan di Mydin Anjung Nusajaya


Sesi belanja bulanan di Mydin Anjung Nusajaya. Hmmm... Semua dapat kecuali... Susu 123. Harga dah melambung sampai RM29. Tak jadi beli la. Tunggu tawaran.

Sabtu, 10 Januari 2015

Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor


Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor. Alang alang atuk dan nenek kedah dah ada. Bawak depa jenjalan. Sekitar kawasan nusajaya ja pun. Amik cuti, walau memula pikir nak tak nak. So. Jenjalan la kami Khamis tu. Ngan kota iskandar, ngan puteri harbour. Merata la. Tapi. sebelah pagi aje. Just cuci cuci mata aje. Yok layan...

Jumaat, 7 November 2014

Blood glucose test at Columbia Asia Hospital, Nusajaya


Blood glucose test at Columbia Asia Hospital, Nusajaya. Hari ni dekat tiga kali jugak ulang alik ke sini. First, untuk amik nombor dan amik darah semasa fasting. Pastu kena minum air gula. Cumanya, kat sini ianya berperisa anggur. Mama kata cam ribena. Pastu kena tunggu 2 jam untuk amik darah semula with glucose. So, pikir pikir. Baik aku balik ja. Bukannya jauh pun ngan rumah. So, balik. Mama siap baring lagi. Datang semua dua jam selepas. Amik darah kali kedua. Sekali, doktor ada kes. Kena tunggu sampai jam 12. So, balik la rumah lagi. Datang semula. Terus masuk. Dah sah sah kami yang first kan. Ehehehe. Setel. Tengok resit. The lab test is cost for RM90. K. Leh layan picas. Yang penting hari ni aku tiga kali ulang alik ke hospital.

Rabu, 5 November 2014

Sukan Tahunan SK Taman Nusa Perintis 2014


Sukan Tahunan SK Taman Nusa Perintis 2014. Lewat sikit haplod. Kes teruja ngan video sejak pakai SJ4000. Apa pun. Yang penting. Naik jugak kan. So. Layan dulu ini entry. Video bakal menyusul. Enjoice. Sukan dijalankan di Stadium Educity. Satu perkara yang baik. Bila budak dapat rasa larian di balapan sebenar. Tahun ini milik sang hijau. Apapun. Kebudaks balqis tak pulang kosong lah. Siap iqa ngan ibu jari kaki berbalut. Over sangat tadi.

Jumaat, 24 Oktober 2014

Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up


Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up. Dah jadi rutin. Setiap bulan. Hari Jumaat. Memang ke sini. Wat check-up. Ini ja la masa yang ada bersama. So. Bila dah set tarikh. Seboleh-bolehnya kena pastikan takde benda lain yang bertindan. So. Cam biasa. Kena datang awal untuk rebut nombor. Yes. Rebut nombor. Boleh aje datang lewat. Lewat la masa check-upnya. Lum citer doktor tetiba emergency lagi tu. Read on.

Sabtu, 4 Oktober 2014

A little bit of Nusajaya sunrise sky


A little bit of Nusajaya sunrise sky. Sesambil drive ke tempat kerja. Layan keindahan alam. Terutama langit pagi.

A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya


A nice burger time after bersesak di Mydin Nusajaya. Boleh tahan orang semalam. Sampai hampir clear troli kat luar. Rasanya, hari ni lagi sesak lagi menyesakkan gamaknya. Kot.

Jumaat, 19 September 2014

The rescheduled appointment at Columbia Asia


The rescheduled appointment at Columbia Asia. So. Petangnya kami return semula. Pagi tadi dah tukar petang kan. Masa nak kuar boleh pulak hujan lebat. Tapi sampai sana dah OK dah. Kami nombor dua. Check semua OK. Alhamdulillah. Return back juga ke KIP Mart. Beli barang and makan-makan. Lama tul tak pekena Yee Mee. Belasah sama cili padi memang satu nikmat yang tak terkata. Terbaeekkk!!!!

Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat


Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat. Rutin jemaat sekali setiap bulan sekarang adalah check-up mama di Columbia Asia. Awal pagi dah terpacak. Nak kejo nombor. Pagi ni lewat sikit bangun. Biasanya lepas subuh aku akan lepak depan PC. Tapi pagi ni aku leh baring balik. Udahnya terlajak. Isi minyak lagi. Bla bla bla. 7.30 pagi baru bertolak ke sana. Dapat la giliran ketiga. Takpe la. Sarap dulu. Pastu lepak balik nunggu doktor. Sekali nurse datang masa dok lelepak layan Kompleks Bunga Raya nyer upacara. Doktor akan lewat. So dah kena ubah schedule ke petang. Lepas Jemaat. Langsung gerak ke KIP Mart. Kekonon nak beli peralatan Iqa. Tapi malang. Kedai semua lum bukak. Balik ajer la cenggini. Tunggu...

Sabtu, 13 September 2014

Edisi purba : First time check-up di Columbia Asia, Nusajaya


Edisi purba : First time check-up di Columbia Asia, Nusajaya. Kisah lama. Memula ke Columbia Asia. Masa ni bulan 6. Mama masih tak pegi pegi check-up. Mana taknya. Gi klinik kesihatan, disuruhnya datang pagi. Tu yang pening. Last last aku gi sini. Pilihan hari. Jumaat. Tu pun ramai gak orang yang datang. Doktor datang jam 9. Tapi. Setakat kul 8 pun dah baris panjang. Nak kejar nombor. Ambik nombor. Gi nurse counter. Check-up dulu. Pastu sarap. Tunggu la sampai doktor sampai. Yeahh...

Jumaat, 22 Ogos 2014

22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya


22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya. Pagi tadi keluar awal. Nak kejar masa beb. Walau dah buat appointment. Itu just untuk doktor tahu berapa patient dia kena attend jer. Nombor tetap kena kejar untuk hari tersebut. Sesampai ja. Hanto mama. Pastu park and senap senap la dulu. Terus beratur. Aku yang kedua. Sekali mama text. Cer pandang belakang. Pergghhh. Dah berderet beb. Setel daftar. Konon nak makan. Sekali teringat. Gi check in dulu ke nurse. Pastu baru gi makan. Nasi goreng dia sedap. Sambal dia actually. After that gi tunggu doktor.

Sekali nurse datang. Ada emergency la pulak. Yeah.. nunggu lagi ler kami ni. Hehehe. Ini hari, hari orang. Kasi ajer la. Sempat jumpa rakan lama kat sini. Setel. Mama ajak gi jusco. Pasal sepelaung ja. Apa salahnya singgah kan. Layan Shell jap. Senap senap jer lak tu. Pastu pow belon. Mama kata aku memang muka tak malu tul. Ekekeke. Pastu singgah jap KFC. Sian kat kebudaks. Aku memang tak kasi langsung diaorang makan fast food dalam dua bulan ni. Kali ni aku saja kasi. Hmmm... Jumpa rakan sekolah jap. Borak borak jap sesambil nunggu aku pow pendrive kat cashier tu.