mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mee too. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mee too. Papar semua catatan

Rabu, 16 Mac 2011

Jengjalan Tebrau City

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tajuk lain, gambonya lain..
Kalau nengokkan tajuk, tebrau city; kalau nengokkan gambo hutan bandar mbjbt.. Tapi tu gambo sebelum dan selepas.. Biasa la.. sejalan kan. Memula pepagi gi tebrau city dulu, pasal nak cari minyak wangi untuk mama. Dedulu aku kasik minyak wangi estee lauder sebagai hantaran kahwin untuk mama.. n sampai ke la dia pakai minyak wangi tu. Tapi tu cerita dulu la. Kat KL memang senang nak cari estee lauder, kat JB.. bercinta la nak cari. Antara tempat yang ada kat HP or Jusco Tebrau City. Tempat lain susah sikit nak cari. n lagi satu memang aku tak survey kat City Square, pasal dah bukan zaman aku melilau tak tentu hala lagi la ni.

So, pepagi tu pakat kuar la kami ke Jusco Tebrau. Leh tahan la bercinta nak sampai. Jem. Pasalnya.. memula ada keter rosak kat jalan bertentangan. Tula kehebatan rakyat malaysia yang tercinta nih. Keduanya.. ada la pulak memember dok potong dahan pokok reput kat jalan sebelah jugak.. Aduhaii.. Nak buat cemana, rakyat kita la jugak kan..

Sekali dah sampai sana. Mama nak try Channel la pulak. OK.. bagus jugak.. Cari jenama yang senang cari. Ni aku nengok merata ada juai.. Harga lebih kurang sama gak ngan intuition estee lauder tuh.. Belasah ajer la..

Dah tu makan kat arena. Nasi ayam aperkebender ntah.. Mama silap order yang double taste ayam tuh.. ayam black pepper + ayam madu.. dah sepinggan RM8 tak silap aku.. Dah la ayam banyak tak kira, dah nama pun dabel kan. Meratah ayam je kije tengahari tu..

Kuar dari jusco leh masuk salah simpang la pulak. Tapi bagus la jugak. Baru la aku jumpa HQ mee too nih.. aku mati mati ingatkan HQ dia kat jusco.. rupanya ada bangunan sendiri daa.. Masa balik, siap singgah ke Hutan bandar. Tu yang kuar gambo kat atas tuh. Melangut jap kat situ. Baru balik.

Browse untuk tengok 7 kepin gambo lagi>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jem tak tentu pasal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni penyebab pertama, bukan keter ni nyer salah.. orang yang nengok yang sengal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nasi ayam dabel ayam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la HQ mee too

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
babai jusco

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
meh posing dulu


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 30 Oktober 2010

Jom Ronda-Ronda : Mee Too Photo, Angsana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 Oktober 2010
Masa : 3.00 petang
Tempat : Mee Too, Angsana
Mood : Lama aku tak gi sini

Abis meeting lam kul 2.50 petang. Straight meeting tuh. Dari kul 10 pagi sampai ke kul 2.50 non stop.. pergghhh.. melotup kepalo den. Kuar ja, gi mee too jap. ada dua benda nak setel, satunya nak beli kamera 60d untuk halil, keduanya; nak hantor sevis gps cik amizan. Pergi jangan tak pergi. Sampai ja si Wilson ni dah senyum ja. Tau la muka aku kaki perabis duit kat kedai dia. Tapi pandai aaa, masa aku beli kamera tau pulak dia gi tempat lain.. takut kena pau abis abisan ngan aku la tu.. amik 60d 18-200 ngan harta rampasan perang lebih kurang RM empat enam.. boleh la..


Enjoice...Sharing is power!!!