mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label multimedia. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label multimedia. Papar semua catatan

Sabtu, 3 September 2016

MBOX OTT TV Box


MBOX OTT TV Box. Hari tu saja terbeli mende alah ni. Cam Apple TV jugak cuma pakai android. Dah nama pakai android apa lagi. Memacam le leh masuk sekali. Dalam dia dah tersedia hampir semua multimedia nyer apps, kodi dan sebagainya lah. Miracast pun ada. Yale yale la. Dok sebelah apple tv. Tapi apapun. Bagi aku apple tv lebih stabil. Dari segi line dan apps.

Jumaat, 23 Oktober 2015

Logo 3D Jabatan Pendidikan Negeri Johor Using Blender

Logo 3D Jabatan Pendidikan Negeri Johor Using Blender

Logo 3D Jabatan Pendidikan Negeri Johor Using Blender. Sebenarnya kelmarin lagi dah setel. Cuma a bit sibuk hari tu. Apa yang best. Bila minda tak fokus. Terlupa satu benda. Snapshot buat. Yang tak buat. Save. Perrrghhh. Semalam nengok balik. Tulisan Khat tu je yang masih ada. Setakat last aku save. Huhuhuhu. Takpe lah. Mula balik la. N. Aku dah paham buat animation. Chaiyok! Ni hasil trace semua macam yang diajari tok guru Fifey nih.

Ahad, 30 September 2012

Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2

Perbengkelan disambung. Hari ni storyboard yang dibentang semalam mula menampakkan hasil. Tahniah pada semua. Facebook Mygosscon Johor turut dibina untuk memudahkan perbincangan kumpulan. Caiyok!!!

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
mencari pandangan dan bahan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
storyboard dilakar

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
bertukar lagi nampaknya ahli kumpulan nih

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
pandangan dari kumpulan lain turut dititikberatkan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
dengar apa cikgu minta betulkan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
jalankan ikut tugasan yang dah diagih oleh guru

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
semua dah mula menjalankan tugas masing masing

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
semua tekun membuat penelitian pada projek

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
sampai cenggitu sekali

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
menambahbaik

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
pakai open shot untuk edit video

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
tekun meneliti apa yang masih perlu ditambah

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
laksana ikut storyboard

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
bincang balik

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
simple project, just using impress jer.. nice

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
lukis, lukis jugak; sumbat telinga, sumbat telinga jugak

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
perghhh.. hasil tangan dia

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 2
tekun meneliti hasil kerja pelajar



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1

Minggu sebelumnya dah bincang ngan firdaus. Kena kumpulkan juga sekolah yang akan mewakili johor. Sekurang-kurangnya, mereka akan dapat share idea dalam bengkel tu nanti. Disamping tu kita dapat guide dalam penyediaan dokumen wajib sebelum dihantar secara pukal ke KL nanti. 8 sekolah terpilih berjaya dikumpulkan dan sesi taklimat dijalankan pada hari senin tu. Boleh tahan. Cuma yang tak tahan... tak banyak software dalam open source yang dapat menampung idea peserta yang memang mantopsss...

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
selamat datang ke bengkel multimedia kreatif

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
ucaptama dari ketua sektor

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
minum pagi dulu

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
taman putri

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
perbincangan ngan en firdaus

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sultan ismail

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sekolah seni

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
sesi perbincangan

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
taman putra kalau tak silap

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
tun fatimah

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
penggawa timur kalau tak silap

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
permas jaya, kalau tak silap aku

mknace unlimited™ | Bengkel Multimedia Kreatif JPN Johor 2012 : Day 1
selesa jaya 2



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 30 Mei 2010

Persembahan multimedia tokoh guru 2010



Persembahan multimedia untuk kedua-dua anugerah tokoh guru dan kepimpinan pendidikan. Nice and simple. Tahniah pada memember sendiri. Aku cuma tolong hebahkan jer. Kira OK ler kan..



Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 4 Mac 2010

Flash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarFlash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!! Wahhhh... Pasal apa la baru hari ni aku perasan si Hakim pakai Flash CS3.. Aku lak pakai Flash 8. Patut la semua raw fail yang dia kasi untuk aku check semua tak leh bukak. Flash ni dia tarak beza cam Office.. Kalau office ada penambahan x kat hujung so senang nak tau.. Kalau dia kasi .docx tau la tu document 2007.. Ni.. semua bantai .fla, bengong tul la.. Pastu bila try save as fla flash 8 terus crash.. Gila tul.. Last-last sumer hakim kena settlekan. Adoooiii.. Ingatkan dapat settle petang nih.. Dah sambung sampai ke rumah la pulak. Tapi hakim sorang la.. aku dah sah-sah takleh bukak fail dia lagi..hampaihh.

Cam biasa.. bila boring-boring ni.. mula la pi menyibok tolong-tolong kat sebelah. Tolong amik gambo.. kakakaka.. Petang ni nak kena gi rehearsal kat dewan uda lak.. Wish us luck..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni naik ke tempat kerja lambat sikit. Sesaja nunggu hakim kat bawah dulu. Pastu dok beger apa yang dah hunaidi kasi semalam.. Sekali naik nampak en.kadir dok tazkirah bagi taklimat kat cikgu media nih.. Ambik la sekepin dua..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hunaidi dengan laptop buruk artistik dia. Tambah lesen L la pulak.. semalam tarak lagi.. hahahaha.. jangan maraa aaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. belajar wat baten kaa.. manyak ensem aaa menu dia.. ajar joomla, semua pakat nak pakai joomla.. ajar wordpress, semua nak pakai wordpress.. ish ish ish

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukaati aku jer nak ke hulu ke hilir lam kelas orang nih. Kena sepak sekali baru tau.. Semua kena amik gambo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Peserta semua mendengar dengan penuh kekusyukan.. waduh waduh waduh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pasni kita wat menu sendiri pulak yee.. nak tiru menu saya pun boleh.. Tapi jangan taruk menu restoren makanan laut punya.. nanti restoren tu leh tutup tau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua peserta bersemangat nak menambah menu sendiri. Tanpa menoleh kiri dan kanan setiap peserta bukan sahaja berjaya menambah menu, malahan berjaya memenuhkan ruangan menu tersebut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung balik tensen kerja kat sebelah.. tengok hakim tu.. siap menyorok balik laptop la pulak.. setakat epel ni aku gigit-gigit makan jer.. hahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rupanya, rupaku yang tensen pun berjaya dirakamkan dengan baik oleh en.hunaidi. Ni nak carik pasal ngan aku nih..grrrrr...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hakim ngan keyboard hitam laptop kelabunya.. Haa.. padan muka semalam sibuk dok layan movie lagi.. haaa.. taip semua sekali.. apa guna keyboard lawa kan..



Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 25 Februari 2010

Bengkel Pemurnian Multimedia Hari Q PPDJB - Day 1

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni sekali lagi mengharungi jem giler babas kat depan angsana tu. Semata-mata nak gi bengkel ni dekat PKG Uda. Jem tetap jem, tapi aku rasa masa yang olahraga itu hari lagi tak terkata.

Sampai jer PKG tengok keter punyala banyak. Lupa lak hari ni ada bengkel laman web technician jb. Perrgghh.. Aku parking aje dekat kantin sana tu. Hakim parking belakang aku. Lantak la. Terus masuk meeting. So, mula ngan briefing. bla.. bla.. lebih kurang sama la ngan tahun-tahun terdahulu. Cuma kali ni buat kat Dewan SMK BBU jer. So, senang sikit kot.. Agaknya la kan.

Pastu terus agih tugas. Tahun ni nampak smooth sikit pasal team member pun dah tambah. Tahun lepas la paling azab pasal tinggal kami bertiga jer. Tahun ni ada 6 orang. So pengagihan tu meringankan banyak la. Aku, hakim stended la wat multimedia. Iddy cam biasa graphic, tajul wat montaj, azhar ngan man bahagian gambor/video. Aku target tahun ni aku nak tukar piala jadi piala kaca lak.

::Klik untuk cerita penuh::


Tadi dah try sikit. Memang coool.. esok nak tengok sample piala yang ada, aku akan settlekan dan terus masuk ke dalam multimedia. Balik umah mula la wat flowchart ngan bilangan dan penamaan fail terlibat. Malam ni leh sambung tidur dulu. Esok baru buat buttons.. boleh tahan gak banyaknya nih..


Slideshow penuh




Enjoice... Sharing is power!!!

Selasa, 29 September 2009

Outstation for 3 days, but still online




Starting Monday, I will be outstation for 3 days. We will doing our Pengarah JPN Johor's Multimedia Presentation. But, no worries; cos I'm still online, at certain time. :) :) :)
Picture used are courtesy of blog.makezine.com