mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label new born. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label new born. Papar semua catatan

Isnin, 26 Januari 2015

Live blogging : Klinik Kesihatan Gelang Patah One Month checkup

Live blogging : Klinik Kesihatan Gelang Patah One Month checkup. Dah sebulan dah. Jap Ja masa berlalu. Ambil cuti Hari ni. Tapi... Around 3 nak gerak ke pejabat untuk Naik kenderaan ke kl petangnya ni.


Isnin, 12 Januari 2015

Little Fiqri's visitors : Mama's ex-students


Little Fiqri's visitors : Mama's ex-students. Dua hari ni ex ex students mama pulops datang menziarah. Hehehe. Timacih atas kunjungan. :)

Sabtu, 10 Januari 2015

Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital


Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital. Sebelah petang semalam. Kami ke spital lagi. Untuk susulan. Just bersama dr. Rohaini aje. Yang Fiqri, dah berulang banyak kali kat spital gomen. Hehehehe. Layannn...

Ahad, 4 Januari 2015

Live blogging : From KKGP with hope

Live blogging : From KKGP with hope. Harap Semua ok. Punya la Ramai hari Ni. Aku dapat nombor 120. La Ni Baru turn 104. Perrgghhh.

Rabu, 31 Disember 2014

Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah


Sesi bermandi manda Fiqri bersama cik Sidah. Suka la tu mandi manda yer. Yang dia marah... kacau tidur dia. Layannzzz....

Selasa, 30 Disember 2014

Fiqri in new environment


Fiqri in new environment. Semalam. Balik aje dari proses buat sijil lahir nengok fiqri dah mama tempatkan kat bilik utama. Lebih selesa. Fiqri pun senang tido kat sini. Siap senyum tu nengokkan aku. Ekekeke. Layanzz...

Pepagi dah minta dipeluk


Pepagi dah minta dipeluk. Bukan nak kata bangun pagi, dari semalamnya kot. Ekekeke. Layan layan. Dah peluk, baru nak lelap. Layan kan jap sementara masih bercuti ni.

Isnin, 29 Disember 2014

Semalaman yang teruji


Semalaman yang teruji. Semalam memang betul betul teruji aku dan mama. Malam pertama di rumah sendiri. Kalau kat spital memang la senang. Dah penat mula la panggil nurse. Minta tolong jaga, tolong kasi makan, dll. Memang super duper senang lenang lah. Walau ada juga terasa penat, tapi banyak bantuan dapat diperoleh. Semalam. Memang tinggal kami aje. Fiqri toksah cerita. Tak nak lepas. Tak aku, mama. Yang penting dapat dipeluk, dapat dipegang. Sesekali tangan terlepas dari bedung, memang dipegangnya jari, tangan, apa sahaja yang dapat dicapai. Mula jam 8 malam sampailah jam 4 pagi. Memang itu lah kerjanya. Mesti ada orang pegang, susukan. Perghhh... Tercabar beb. Aku dan mama memang betul betul teruji. Sampailah jam 4 pagi. Syukur. Akhirnya cabaran kami terhenti. Maybe memasing dah sampai had masing-masing. Fiqri akhirnya lena dipangkuan mama. Aku dah memang habis penat dah ler. Seriously. Bangun jap lepas subuh dan terus terlena sampai 6.30 pagi, di tempat mana aku sembahyang. Perrghhh...

Selasa, 6 Ogos 2013

Tahniah Ucu dan Aini


Tahniah Ucu dan Aini. Hari ni 6 Ogos 2013 jam 1.40 pagi, lahirlah baby gegirl seberat 2.32 kg. Selamat datang. Nanti meh beraya sesama meh. Memang dia nak beraya la ni...

Sabtu, 30 Oktober 2010

Teleng's new born kitten


Tarikh : 21 Oktober 2010
Masa : 3.00 petang
Tempat : Depan rumah
Mood : Rasa nak belasah pun ada

Kuat pulak suara kucing kat luar. Rupanya si teleng sibuk dok ngalih anak dia ke tempat baru. Sampai ke depan pintu rumah tu. Hai.. dah kasi tempat sesuka hati jer berpindah randah.. Pening pening..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 18 Mac 2010

Wajah-wajah Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Balik jer dari Pontian tadi, seronok lak nengokkan gelagat si Ziqri nih. Ngan aksi dia nak lepaskan diri dari bengkung, menguapnya, lesung pipitnya.. So, dengan lens 50mm; aku habiskan masa petangku..

::Klik untuk cerita penuh::









Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 16 Mac 2010

Ziqri with both bidan dan misi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni lagi best, sebab aku bangun lambat.. What do you aspect from a guy that sleep after Subuh.. Takkan nak bangun kul 6 kot.. Dah subuh pun tadi around 6. Wajib la aku membuta sampai kul 8 pagi. Tu pun sib baik cik sidah datang jam 8. Kalau tak membuta terus sampai ke petang la kot.

Bangun jer terus bancuh dulu jamu-jamu mama. Siapkan keperluan Ziqri. Siap jer mandi tetiba dengar bunyik motor lak kat luar.. La haiii.. Misi pun datang sekali. Dua-dua nak nengokkan Ziqri. Layannn...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap mandi dah ni.. malu la Ziqri.. asik kena ambik gambo bogel jer nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Misi pun datang gak.. Dua-dua nengokkan Ziqri.. Sukanyer Ziqri..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah ciappp.. leh tido pasni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ucu pun gatai nak menyibuk dengan Ziqri..cheiitt..


Slideshow penuh




Enjoice...Sharing is power!!!

Baby Ziqri - dah jadi ikon fesyen??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHahaha.. mana ada.. ni la penangan photofunia.. Jarang aku main ngan benda ni dulu. Tapi ngan baby Ziqri ni banyak lak aku wat eksperimen.. Maybe pasal aku dah banyak kali jadik musang ko memalam.. Mana taknya.. Lepas mandi semalam, jam 9 am; terus baby Ziqri ni tido.. sampai jam 7 pm baru dia mula bereaksi.. Tu pun minum susu sesikit.. Jam 9 pm baru dia berak.. haaa... jam 12 tengah malam.. jeng.. jeng .. jeng.. tu la masa aktif dia.. so, aku pun jadi musang lagi la malam nih.. sampai lepas azan subuh tadi baru dia tido nyenyak.. ngan aku sekali la.. Jam 8 baru aku terbangun pagi nih..

Apa kaitan benda ni.. Aku ada banyak masa untuk bermain di internet.. hoyeee.. sesambil layan ziqri, sesambil layan internet.. mana ada dia terjaga terus kan.. biasa dia akan relaks jap lam 10 ke 20 minit.. masa tu ler aku mula membuang masa untuk bermain tah apapayeeeiii kat internet nih.. tu yang berlambak foto la, fb la yang aku main. hehehe..












Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 Mac 2010

Selamat datang Muhamad Haziq Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa pun.. need some rest first.. A long long loooong day going up and down, but finally.. here come our newest member of the family, Muhamad Haziq Zikri bin Mohamad Khairul Nizam.

::Klik untuk cerita penuh::









Enjoice...Sharing is power!!!