mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label desaru. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label desaru. Papar semua catatan

Selasa, 17 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 2 | Morning at the beach


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 2 | Morning at the beach. Paginya, aku wat overtime mengeshoot panorama pagi di sepanjang pantai. Cam biasa. Mana pernah ku duduk kat tepi pantai tapi tak amik gambo kan. So... belasah ajer la. Read on...

Isnin, 16 September 2013

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Check in into the waterpark


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | Check in into the waterpark. Saat yang ditunggu tunggu oleh kebudaks and bapak budaks and mama budaks (kes kena paksa dengan bapak budaks) keceburrrr!!!! enjoy abissss... Read on...

The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | The Journey Begins


The full of excitement Lotus Desaru Waterpark | Day 1 | The Journey Begins. Hujan toksah cerita la. Selebat alam. Ni yang Mat Salleh cakap it's raining cats and dogs nih. ekekeke. Malaubagaimanapun, lalu EDL ni agak clear la jalan dia, walau lepat tol tanjung langsat jalan jadi selorong ja. Pastu meme jadi selow abih la sebab hujan dan kereta yang selow daung abih masa tu. Sampai desaru, kena RM11.20. Boleh tahan mahal jugak. Tapi disebabkan save masa yang total, lalu, bayo jer la kan. Terus ke Lotus Desaru. Orang sangat ramai kat lobby, tak sempat amik sebab Q panjang disebabkan hujan; nanti marah pulak keter belakang sebab aku lalu just nak amik gambo kan. Lagi satu... kami sampai awal. Checkin around 3pm. Sooooo... Kita keluaq makan dulu. Read on...

Selasa, 8 Jun 2010

Damai Beach Resort Desaru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarOrang lain start jer cuti, aku dah start kerja semula. Tapi jauh sikit meeting aku kali ni. Kat Desaru sana. Tempatnya cantik, tapi kurang sikit masa untuk enjoy kat situ. Lebih menumpu ke meeting. Nak buat camner kan. Masuk penuh orang. Maklum saja la, cuti sekolah. Masa keluar, tinggal kami jer. Ada la beberapa pelancong lagi kan.

Tempat dia boleh tahan la. Nice and selesa. Kalau bawak keluarga tu kira enjoy la. Kolam renang dia ngeri sikit, sebab dia ada papan lompat-lompat tu. Memula meniti jer kot tepi-tepi tu. Ukur jarak.. Memang kat tempat terjun tu dah 12 meter.. perrghhh.. dari 4.. naik 5.. 7.. pastu terus 12.. Takut tu.. Berpaut kat tepi try jejak lantai.. memang 2 kali ganda dari aku tuh..

::Klik untuk cerita penuh::




©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Banyak bilik dia nih.. Masa aku masuk ituhari leh kata penuh gak la. Ada dua hari keluarga dibuat kat sini.. Orang ramai tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Nak amik gambo pantai jer, tapi tak leh.. Ombak kecik-kecik jer.. Tahun lepas jer yang bergulung-gulung.. Maybe tiba at the right time kot..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ni ler bilik kitaorang.. Leh tahan gak la. Mat Nor nak lepak-lepak.. tapi nak gak nengok kamera..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Pandangan ke luar.. Setiap bilik ada balcony. Nice..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Control panel semua suiz kat bilik.. Yang kelako aku dok sibuk cari kat dinding.. Apala aku nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Air cond jer yang diasingkan.. OK ler.. Memula dok pikir apasal tak sejuk-sejuk.. Ropernya aku tak tukau-tukau 26 jer dari mula masuk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Team teknikal at work..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Matahari pagi.. Tu jer slack kat sini.. Takdernya harapan nak nengok sunset.. huhuhu.. Pagi pun jadi la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 22 November 2009

Program Penggalakan Sains dan Teknologi Sekolah Menengah peringkat Kebangsaan 2009



At last, the most challenging task given to me has completed. First to make this video presentation in a tiny-miny time. About some hours, editing and rendering to to the perfectness. Even when the other presenter, presenting their performance; me, still looking at the time as the video are still in rendering mode. Why??? Coz i'm rendering it in HD quality.

Secondly, the burning sensation. As the participant enjoying the show, their entuaism are building high to take one copy each. So the second challenging task for us is to burn for about almost a hundreds copy DVD for the participant. The best part is no DVD tower, just 3 laptop with burner. Waaa... we dont sleep lo in the last day.

And lastly, the most irritating experience with Streamyx, as it was in a very bad condition in past two days. I almost uploading this video for almost 20 times. And at last I convert it into almost every types of video, and the last was a successfull with the sizes only at 97mb. So small aa.. at least we all can see it now on the web.
Compared the latest with the one I've made before that sizes up to 1.4Gb

Enjoice...