mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hospital. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hospital. Papar semua catatan

Isnin, 4 Julai 2016

My last second batch medicine


My last second batch medicine. Sekali lagi tiba ke ubat terakhir. Kalau ikut plan asal dr. Lim, sepatutnya aku nyer MC sampai hari ni. Tapi... aku dah dua kali tawaf blok A kat opis aku tu. Semalam siap melilau, meeting sana sini. Tu ler masalah beso aku ni bila dapat kaki semula. Ish ish ish. Apapun. Harap lepas ni keadaan kaki aku akan dapat maintain. InsyaAllah.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Ahad, 3 Julai 2016

Gelang Tagging akhirnya diurai


Gelang Tagging akhirnya diurai. Dah lama dok pakai sampai terlupa nak bukak. At last dah nak kerja baru reti nak bukak. Kang glamer pulak ada pesakit wad terlepas kat opis. Kekekeke.

Sabtu, 25 Jun 2016

Pengalaman MRI scanning di Hospital Pakar Puteri


Pengalaman MRI scanning di Hospital Pakar Puteri. Sambung semula cerita lama ye. Berikutan dr. Lim tak puas hati dengan diagnostik awal, makanya pelbagai ujian aku kena buat petang Jumaat tu jugak.

Adoila. Ni semua yang aku takut selama ni. Bermula dengan ujian darah, air kencing dan sambung dengan ujian MRI. Siap dua lokasi. Satu kat lutut kanan, satu kat tulang belakang.

Paginya. Lepas sahur lagi ada dah browse internet. Mana tahu kena MRI. Sekali memang kena. Adoi. Semua yang aku baca mula bermain di kepala. Habis la aku petang ni.

Darah setel, air kencing setel. Perit, perit. Sambung ngan MRI. Aku diminta tukar baju. Semua benda besi takleh ada. Baju, henpon semua disimpan di tempat khas.

Pintu dibuka. Nampak pesakit sebelumnya. Cuak beb. Giliran aku. Aku dibaringkan atas katil khas tu. Kemudiannya dipakaikan hedfon. Dan terus dimasukkan. Eh. Takde pun minum air bagai. Cucuk pun idak. Ok ler tu kan.

Masuk. Ingat tadi dia kata akan dengar pelbagai bunyi. Memang agak bingit. Tapi dengan adanya lagu yang dimainkan maka tenang la sikit kan. Cuba buka mata. Eh. Tak masuk penuh rupanya. Dagu aku ke bawah je kat dalam mesin. Ok ler tu.

Pejamkan mata semula dan hadapi dengan tenang. Rasa bergegar satu badan disamping terketar kesejukan yang amat. Sekali rasa katil mula gerak keluar. Gembira dah rasa ni. Sekali ada suara kat hedfon. Sabar ye cik. Masih ada ujian lagi.

Sekali tangan aku dipegang. Alamak. Kena cucuk jugak akhirnya. Huhuhu. Dan masuk balik. Adoila. Kena jugak akhirnya.

Lama jugak la aku dalam tu. Paling kurang setengah jam. Setel je kat situ terus aku ditolak ke wad. Nurse dah tunggu. Kita nak cucuk ubat ni. Alamak. Ubat apa nurse. Ubat tahan sakit. Tahan sakit. Takpe lah nurse. Saya tahan je. Maka terselamat la tangan aku dari dipasang jarum tu. Buat hari pertama. Yeay!!

Aku cuba jalan. Hmmm. Cam ok sikit. Leh gerak better dari sebelum kena suntik ngan dr lim tadi. So. Aki suruh je mama balik. Gi melawat iqa. Esok baru datang semula. Lupa nak cerita. Dalam pada nak tunggu setiap ujian tu insuran ada call untuk beritahu status semasa. Dan akhirnya dalam jam 6.30 dapat satu mesej GL aku dah lepas. Tq tq.

Buka puasa. Layan tv. Melantak ubat yang nurse bagi. Layan tv lagi. Kekadang rasa perit kat kaki. Sesekali dok nengok tangan yang dah berlubang sana sini. Huhuhu. What's next? Tungguu...

Sabtu, 10 Januari 2015

Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital


Fiqri in susulan @ Columbia Asia Hospital. Sebelah petang semalam. Kami ke spital lagi. Untuk susulan. Just bersama dr. Rohaini aje. Yang Fiqri, dah berulang banyak kali kat spital gomen. Hehehehe. Layannn...

Jumaat, 28 November 2014

Hari Jumaat yang packed


Hari Jumaat yang packed. Patutnya. Hari ni nak gi beli baju baby kat Jusco. Tapi. Sebab schedule doktor pun dah lari, menyebabkan kami pun terpaksa mengubah plan. Gi sarap dulu sebelah paginya. A bit late than usual sebab paginya hanya check darah sahaja. Setel around 9.30 am di hospital. Jusco of coz la masih lum bukak. Terus shoot ke Danga City Mall. Beli gedebak gedebuk. Siap henpon pun dapat accessories. Balik rumah. Lepas jumaat keluar semula ke hospital. Then. Ke Danga City Mall semula. Kebetulan nak tukar cover henpon yang tak ngam tadi dan jumpa kawan lama dari selangor. Singgah rumah ucu jap sebelum balik. Dah full satu hari aku...

Jumaat, 24 Oktober 2014

Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up


Columbia Asia Hospital Nusajaya pregnancy check-up. Dah jadi rutin. Setiap bulan. Hari Jumaat. Memang ke sini. Wat check-up. Ini ja la masa yang ada bersama. So. Bila dah set tarikh. Seboleh-bolehnya kena pastikan takde benda lain yang bertindan. So. Cam biasa. Kena datang awal untuk rebut nombor. Yes. Rebut nombor. Boleh aje datang lewat. Lewat la masa check-upnya. Lum citer doktor tetiba emergency lagi tu. Read on.

Jumaat, 19 September 2014

The rescheduled appointment at Columbia Asia


The rescheduled appointment at Columbia Asia. So. Petangnya kami return semula. Pagi tadi dah tukar petang kan. Masa nak kuar boleh pulak hujan lebat. Tapi sampai sana dah OK dah. Kami nombor dua. Check semua OK. Alhamdulillah. Return back juga ke KIP Mart. Beli barang and makan-makan. Lama tul tak pekena Yee Mee. Belasah sama cili padi memang satu nikmat yang tak terkata. Terbaeekkk!!!!

Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat


Merayap ke Columbia Asia Hospital di pagi Jumaat. Rutin jemaat sekali setiap bulan sekarang adalah check-up mama di Columbia Asia. Awal pagi dah terpacak. Nak kejo nombor. Pagi ni lewat sikit bangun. Biasanya lepas subuh aku akan lepak depan PC. Tapi pagi ni aku leh baring balik. Udahnya terlajak. Isi minyak lagi. Bla bla bla. 7.30 pagi baru bertolak ke sana. Dapat la giliran ketiga. Takpe la. Sarap dulu. Pastu lepak balik nunggu doktor. Sekali nurse datang masa dok lelepak layan Kompleks Bunga Raya nyer upacara. Doktor akan lewat. So dah kena ubah schedule ke petang. Lepas Jemaat. Langsung gerak ke KIP Mart. Kekonon nak beli peralatan Iqa. Tapi malang. Kedai semua lum bukak. Balik ajer la cenggini. Tunggu...

Jumaat, 22 Ogos 2014

22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya


22 August appointment at Colombia Asia Hospital, Nusajaya. Pagi tadi keluar awal. Nak kejar masa beb. Walau dah buat appointment. Itu just untuk doktor tahu berapa patient dia kena attend jer. Nombor tetap kena kejar untuk hari tersebut. Sesampai ja. Hanto mama. Pastu park and senap senap la dulu. Terus beratur. Aku yang kedua. Sekali mama text. Cer pandang belakang. Pergghhh. Dah berderet beb. Setel daftar. Konon nak makan. Sekali teringat. Gi check in dulu ke nurse. Pastu baru gi makan. Nasi goreng dia sedap. Sambal dia actually. After that gi tunggu doktor.

Sekali nurse datang. Ada emergency la pulak. Yeah.. nunggu lagi ler kami ni. Hehehe. Ini hari, hari orang. Kasi ajer la. Sempat jumpa rakan lama kat sini. Setel. Mama ajak gi jusco. Pasal sepelaung ja. Apa salahnya singgah kan. Layan Shell jap. Senap senap jer lak tu. Pastu pow belon. Mama kata aku memang muka tak malu tul. Ekekeke. Pastu singgah jap KFC. Sian kat kebudaks. Aku memang tak kasi langsung diaorang makan fast food dalam dua bulan ni. Kali ni aku saja kasi. Hmmm... Jumpa rakan sekolah jap. Borak borak jap sesambil nunggu aku pow pendrive kat cashier tu.

Sabtu, 26 Julai 2014

Seharian di Colombia Asia Hospital


Seharian di Colombia Asia Hospital. Satu hari aku kat sini semalam. Ye lah. Doktor ada 3 kes. Dua kelahiran normal, satu cesarean. Memula sampai. Tunggu jugak sampai jam 12. Sekali tanya nurse, doktor ada kes. OK. Fine. So, balik dulu, lepas sembahyang jemaat baru datang balik. Semasa tunggu, tetiba ada kes lagi. OK. Tunggu lagi. Doakan permudahkan kelahiran tu. Hari ni hari orang, hari kita belum tau. Harap semua berjalan baik. Then doktor masuk balik. Alhamdulillah. Baby semua ok. InsyaAllah. Doc kata maybe boy. Tapi bulan depan baru leh confirm. Lebih ke situ la katanya. Balik singgah pulai jaya jap n ronda pasar ramadan jap. Gerai pun dah tak banyak. Tu yang aku suka kot. Hehehe...

Khamis, 24 Februari 2011

Semoga semua selamat

Klik untuk gambar yang lebih besar
Foto dishared dari http://goatmilkblog.com/, tunggu dari pak yang sampai ke la tarak lagi nih
Ahad lepas, jam 8.15 pagi, lahirla sepupu si Ziqri nih. Anak sulung lelaki mak yang ni namanya Muhammad Ikhwan Hakimi, lahir di sepital Kajang(??!, tang ni aku lupa la pulak); seberat 1.75 kilo. Kena bedah pasal adik aku.. welll.. almost like me, ada darah tinggi. So, baby pun dah tak membesar kat dalam jadi doktor suggest kena keluarkan hari Ahad itu hari. Maka lahir la dia ke dunia pagi ahad tu.

Hari ni dapat pulak mesej dari atuk kedah. Ikhwan masuk ICU la pulak. Sudah.. Tapi call petang tadi katanya dah ok. Ada sikit kuning dan ada masalah berat badan. Semoga semua selamat.. Emmm.. bila la nak dapat gi sana..


Enjoice...Sharing is power!!!