mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Pasar Tani Baling. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pasar Tani Baling. Papar semua catatan

Ahad, 20 Julai 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Finale : ninth day full report


Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Finale : ninth day full report. Last. 6.6.2014. Pergghhh... Lama tul baru naik ini report. Kurang kurang ada jugak kan. Last day kami lepak kat bangi ajer. sebelum balik ke JB. Beli sarap. Mandi manda lam kolam angin. Masa nak balik sempat bawak ikhwan seround. Tak nak keluar dia. hehehe.

Sabtu, 12 Julai 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - From Baling to Bangi : eighth day full report


Jelajah Lungsuri Akar 2014 - From Baling to Bangi : eighth day full report. Punya la lama, baru sambung balik. OK lah kan dari tak sambung langsung kan. So. Hari ke lapan dah tiba masa untuk kami pulang semula ke Johor. Sesambil tu singgah singgah la ke merata tempat sebelum balik. Putrajaya, Bangi. Lepak kat rumah Mak Yang jap.

Jumaat, 20 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Pasar Tani Baling : seventh day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Pasar Tani Baling : seventh day full report. Hari wajib jelajah pasar. Hari Rabu. Segala orang turun ke pasar. Masa ni la boleh cari semua benda kelengkapan yang dikehendaki. Dan yang paling best pada hari Rabu adalah lebih banyak kedai tudung dari hari hari lain. So...

saja lepak kat brader ni jap. seronok tengok dia menyiang ikan

Jumaat, 8 Jun 2012

Pasar Tani Baling

Cari mama yang tersembunyi.. Sapa jumpa dapat 5 duit..
Hari Rabu, hari biasa la untuk orang pompuan kuar ke pasar. Hari penuh ngan gerai jual tudung. Tu yang aku pun kena pastikan, kalau nak balik ke Baling; hari rabu mesti ada dalam tentatif. Kalau tak melepas la mama nak beli tudung.

So, hari rabu ni; dalam hujan pun kami redah jugak. Dapat la beberapa helai tudung buat aset. Helai tu merujuk kepada beberapa plastik yang penuh yer.. Kekeke... Semua untuk sendirian berhad jer.

Pas setel bab tudung, baru nak cari makan. Sekali tengok kopok lekor. Punyala ramai orang beratur. Wahlaoweiii... Aku beratur dekat setengah jam tu just untuk dapat kepok lekor RM3. Kira jadi la kan.

Sekali pastu... hujan mencurah curah. Nak tak nak aku harung jer. Amik keter. Terus gerak amik mama ngan ziqri. Alhamdulillah.. Selamat. Sekali dengar mama citer... Khemah semua dah terbang beb... Sib baik selamat...

Via Blogger PC Edisen

Ni jelas kelihatan mama tu
Ni pun tersembunyi jugak
Ni memang sah sah mama kat belakang aku..

Sempat beli kuih nak melantok
Satu barang singgit.. Pilih jer
Ni perkara biasa la.. Penjual mesti jadi model

Tu aku nyer rm3 nyer kepok la tu
Dah kurang sikit dah.. Time aku tadi punyala ramai..
Susu kerbau anyone???
Beli sotong sikit, nak buat goreng tepung..