mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label printer. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label printer. Papar semua catatan

Sabtu, 6 April 2013

All the thing has come

All the thing has come, except... boleh pulak album gambar mat nor tercicir. hampeh tul. terus call vprint. haiya... tak reti tengok emel ka. kan dah aku kena tunggu lagi. just untuk album mat nor aje. bengkerk tul. tapi, alhamdulillah. yang lain semua setel. ni jam yang aku order. leh tahan gak la. kalau boleh yang mama pun aku nak ada 3 dial cam yang aku, tapi jam pompuan memang jarang ada mender cenggitu.

Sabtu, 11 Februari 2012

Brother MFC-J415W 4 in 1 color printer



Petang semalam aku beli jugak printer ni. Harga pun dah dapat terbaeekkk!!!! untuk siap modified kan. RM599. Apa yang best tentang printer ni adalah dia ada semua fungsi yang aku nak, scanner, copier, direct print dari memory card, print dari wireless device dan ada fax beb. Petang tu terus pasang dan test semua fungsi. Dan semuanya success.. Terbaeekkk!!!!Yang best pasal ink modified ni adalah, dia direct terus. Takde kabel kabel lagi.

Untuk fungsi wireless printing, for notebook; korang memang kena install driver guna cd yang dibekalkan. Kat situ ada pilihan samada printer disambung secara usb atau wireless. Yang lain semua dia set sendiri. Untuk mobile device, cam aku pakai tab, kena download app brother iPrint & Scan. Boleh gunakan semua function secara terus kecuali fax dan copier. Nanti aku sental lagi apa yang android boleh buat.



Key.. Ni box dia. Sampai ja rumah terus unboxing.



Bukaan pertama. Semua tersusun kemas lam kotak dia



4 kabel dibekalkan. 1 usb, 1 line sambungan telefon, 2 power kabel, 1 jer yang kita pakai. Satu lagi kepala lain. Dia actually prepare kotak ni untuk worldwide. Tu yang sampai dua jenis kepala tu.



Basic user guide, dan 1 set kertas photo..



Ni yang main. 1 cd Installer, 1 cd bahan bacaan dalam bentuk ebook dan starter manual. Ikut jer satu per satu, pastu dah boleh pakai sepenuhnya.



Dah bukak dah printernya.



Dia punya ink sebenar. Aku tak pakai pun sebab aku akan pasang ink modified.



Dah siap pasang, kecuali ink. Untuk ink, ikut sahaja arahan pada lcd panel dia tu. Memang tak tercicir punyalah..



Anybody want this?? Still functioning with E05 error. Tu pasal aku beli baru pasal aku nak satu sistem yang lebih mantap dia nyer pengurusan ink.

Khamis, 19 Januari 2012

Last before the storm



Last. Tak jadi jugak. And now... Bincang nak beli baru ke apa... Laser printer color??? Fax??? Printer with fax???



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Printer MP145ku



Kalau ikut kertas yang dah hampir kusam ni, beli tahun 2009. Tambah ciss, servis lam tahun yang sama jugak. Bila kuar error, setel sendiri. Cuma minggu ni, aku dah tak dapat setel lagi error yang satu ni. Hmmmm... Nak convert baru or nak try solve lagi.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Isnin, 20 April 2009

Finally my Canon PIXMA MP145 come with CISS system

Photobucket

Dah lama sebenornya nak pasang CISS system ni
Tapi kat Johor ni kat mana aku nak buat
Jaman dok loyat toksah citer ler
Habis satu sekolah aku CISSkan

Sampai ke opis sampailer ke cecikgu
sapa nak wat aku anto jer ke loyat sana nun
Sebelum tu
apekebende CISS tu
CISS stand for Continuous Ink Supply System
Ink tak abis-abis ler tu
Mana tak abis
kerin sikit tuang jer ink lam tank tu
memang la tak abis-abis

So bila Cytech pun dah wat CISS ni
Aku pun anto jer ler aku nyer Canon ni
Hasil leh tahan la
Cuma hasil printing dia biasa la aku ni memang susah nak puas hati
Dah dekat 10 kepin gambo dah aku print
Aku beger dia nyer setting

Photobucket

satu-satu
pastu aku print pakai window nyer print
photoshop
picassa
sampai ker canon print
susah tul aku nak puas hati ngan warna ni
cerewet kan main
anak sapa la ni kan
last last aku rasa aku puas hati ngan canon nyer software dulu
nanti aku nak sambung pakai software lain lak
sampai bini aku pun dah sound
haa.. print jer lagi sampai kering tank tu
Eleh baru baper sen beli ink baru kan..

Photobucket

Tak pueh hati lagi ni
Ni hasil pakai window nyer print ngan setting vivid
Gila merah