mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label happy birthday. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label happy birthday. Papar semua catatan

Ahad, 27 Disember 2015

Muhammad Haziq Fiqri turns one

Muhammad Haziq Fiqri turns one. Selamat Hari Jadi! Semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya.

Muhammad Haziq Fiqri turns one

Jumaat, 22 Jun 2012

Happy 6th Birthday Syafinaz

mknace unlimited | Syafinaz dan Ziqri posing with Birthday Card
Suka si ziqri dapat posing ngan kakak dia
Kakak dia lukis kad birthday khas untuk syafinaz. Masa nak ambik gambar si Ziqri pun sibuk nak mengendeng. Senyum cantik lak tu.. Layannzzz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
mknace unlimited | Syafinaz dan Ziqri posing with Birthday Card
Mata dah sibuk layan movie la pulak...

Ahad, 17 Jun 2012

Dua Sambutan Serentak

mknace unlimited™ | Happy Father's Day 2012

Kepada semua kaum Adam diluar sana yang bergelar bapa, Selamat Hari Bapa. 
Jasa, pengorbanan dan kasih sayang kalian amat dihargai.

ps : Hari ni aku menerima dua sambutan.
Kebetulan hari ni juga hari lahir aku.
Terima kasih atas ucapan anda.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 16 Mac 2011

Besday boy Encik Ziqri

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah setahun dah umur saya
Ahad lepas, encik ziqri dah genab setahun. Tak buat majlis harijadi ke apa. Just makan donut sushi big apple. Sekali tu ajer kot beli. Manis terlebih. Len kali beli donut biasa dia ajer la. Malam tu makan makan, pastu amik gambo kenangan setahun. Nanti bebeso leh nengok balik dan ketawa reramai.. Kikiki.. Sorry, lambat haplod. Memang bizi sangat pasal kena handle e-operasi di saat saat getir. Apa pun.. hepi besday untuk encik ziqri...

Browse untuk lihat lagi 16 foto>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bersama kak ngah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni jer yang tinggal.. satu jer.. aku lagi cepat ambik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kak ngah nak bawak saya gi mana ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing bersama geng geng pompuan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
our famili.. macam dah chubby dah kan si baju oren tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lagi posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kak long baru masuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
abah pun join

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ngantuk la pulak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni kan saya yang punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apasal mama kasi kat kak ngah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kak long asyik makan yang cekelat jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
saya makan strawberri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hmmm.. manishh tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan yang kak ngah punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aaaa....


Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 23 Februari 2010

Happy Birthday Iqa & Mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHappy birthday mama, happy belated birthday iqa. Malam ni sampai jugak kek yang aku tempah di secret recipe itu hari. Hmmm.. iqa yang pilih recipe dia. Iqa ambik cheese choc tak silap aku. Mama ngan iqa cakap sedap. Aku?? Dijamin tak sentuh nyer, pasal aku memang tak makan cheese cake.

Apa-apa pun dah makin meningkat umur masing-masing. Semoga hidup dalam keredhaan Tuhan seadanya. Malam ni memang sambut lebih kurang jer. Besday girl dedua baru kebah dari sakit. Adik masih sakit sikit-sikit lagi. Tengok-tengok la apa yang ada jer yerk.

Aini datang lepas maghrib tadi hantar kek ni. Iqa ngan adik dah tak sabar-sabar nak tengok kek besday dia. Lepas pasang lilin, tiup, terus jer makan. Kurang meriah sikit la tahun ni sebab suasana tak mengizinkan la.. sedih tul.. Harap-harap tahun depan semua sihat walafiat hendaknya..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yea yea.. kek dah sampai. Iqa dah tak menyempat nak buka kotak kek tu. Adik pun menguatkan diri dia untuk turut sama bukak dengan kakak dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sabo.. haaa.. cantik tak.. Yeaa.. iqa suka. nanti adik punya pun buat camni jugak tau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ingat.. satu lilin satu tempat letak tau.. iqa 7 mama hmm hmmm

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah dik.. gi la tukar baju tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Eleh.. malu-malu lak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing iqa ngan adik dulu sementara mama bersiap ala kadar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Besday girls ngan adik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jap.. jap.. bapak dia pun nak amik gambo gak...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the besday gegirls..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ngan adik yang kurang sihat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ngan adik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the gegirls

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Acara koyak kek.. kira la berapa umur iqa n mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa suap mama.. sedap tak...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak tak..?

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik sambung baring balik. Tak makan pun kek tu.. sian dia..


Slideshow penuh


Isnin, 15 Februari 2010

Happy 7th Birthday Nur Balqis Syafiqah

©2010mknaceunlimitedSelamat Harijadi yang ketujuh Nur Balqis Syafiqah.

Dah besar dah anak abah sorang ni. Semoga iqa akan jadi anak yang solehah, rajin dan bijak.

ps : Hari ni kita pergi la makan besar kat KFC macam yang iqa nak sangat tu.


Khamis, 3 September 2009

Happy Birthday Nenek Kedah



Selamat Hari Jadi yang ke-56 untuk nenek Kedah.
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki sentiasa.
Amin..



Selasa, 23 Jun 2009

Happy Birthday Adik...

Hari ni genaplah usia adik 3 tahun. Dah besar dah adik ni. Perangai jer masih macam baby. Maklumla masih takde adik kan.
So, malam ni buat majlis potong kek cam biasa. Sebab aku pun sama gak birthday bulan ni, so kek tu kira share la.

Adik suka betul dapat potong kek ni. Kek ni tempah khas kat Secret Recipe. Mama tukang order ngan bayo, ucu tukang design. Slack dia tulisan la pulak kecik. Apa la design ucu ni. Tapi apa-apapun TQ pada semua..

Photobucket Photobucket

Hepi besday untuk aku dan adik...

Photobucket



Chiaoooo...
_________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com