mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label for. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label for. Papar semua catatan

Sabtu, 28 November 2015

Permanent Place For Apple TV

Permanent Place For Apple TV. Pagi tadi letak kat sini. Cam suka pulak kebudaks ni. Hmmm...

Permanent Place For Apple TV


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 5 Oktober 2015

Goper MFNS60LSST For Nissan Grand Livina


Goper MFNS60LSST For Nissan Grand Livina. Baru tadi dapat gi membeli bateri ni. Terus nukau. Alhamdulillah. Setel problem. Bateri Century lama dah kong.

Ahad, 1 Februari 2015

Peg-Perego Pliko P3 Compact for Fiqri


Peg-Perego Pliko P3 Compact for Fiqri. Rezeki Fiqri sebenarnya ni. Kebetulan jiran dapat dari bosnya yang dah pulang ke negara asal; langsung dia kasi kat Fiqri. Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak. A bit pening jugak memula nengok. Camner nak bukak ni. Sib baik ada makcik youtube. Setel. Pastu. Terus ceraikan untuk dicasuh dulu. Layannn...

Jumaat, 23 Januari 2015

TricoMax Silicon Wiper Blade for Livina


TricoMax Silicon Wiper Blade for Livina. Dah dekat setahun kot, baru aku reti nak tukar. Kalau tukar ituhari, alamat jahanam la wiper aku kan. Kes cermin depan retak. So, bertapa ajer ler ngan wiper lama yang makin lama makin teruk. Sampai aku tukar cermin. Kasi bertapa jap lam seminggu. Baru aku tukar wiper. Cam biasa. Beli kat kedai sparepart. Dapat la RM55 for both. Kira OK la tu. Kalau tapau kat brother dah sah sah la aku akan bayar harga tertera tu kan. Ekekeke...

Isnin, 29 Disember 2014

Lot of things to be done for the new born


Lot of things to be done for the new born. OK. Around 2 or 3 baru dapat discharge from the hospital. Cost around RM2.9k for normal delivery here at Columbia Asia Hospital. Selepas setelkan semua kos, discharge. Then ada sesi taklimat dari wad baby tentang penjagaan sebelum dibenarkan keluar. Balik. Lam kepala datang satu satu bender yang lum setel. Yang pertama, bab cuti untuk mama. Sib baik pagi tadi dah gi sekolah dia untuk maklum dan ambil borang untuk pengesahan doktor. Setel bab satu. Bab seterusnya adalah bila nak hantar semula.

Next bab adalah... jeng jeng jeng. Breast pump. Jenuh jugak mencari. Masa pagi lagi dah borak borak. Jam 10 pagi ja aku dah keluar ke Jusco nak mencari. Tu pun lepas dah frust dengan tenet. Call banyak yang tak dapat. Yang dapat pulak perlu masa 3-4 hari untuk sampai ke rumah. Nak tak nak kena explore cari la jugak. Target asal memang Philips Avent Comfort. Cost around RM900. Dalam tenet leh dapat serendah RM750. Tapi... cam aku cakap. Takes time. Kalau aku bertindak lebih awal rasanya tak la meragau cenggini time memerlukan. So. Pergi la ke Jusco. Yang tak best... philips avent ni tak banyak. Kat jusco abis. Teringat la pulak pasal pilihan kedua. Medela Swing. Cost around RM800. Kebetulan. Leh pulak jumpa kat satu kedai yang aku memang tak sangka pun. Memang Tuhan nak buka. Setel. Terus balik semula ke hospital and terus pakai. Tu takyah cerita la pasal aku mintak sales girl terang kat aku satu persatu kaedah penggunaan. Hehehe. Tapi memang dia jelaskan bit by bit, sampai aku sendiri naik malu. Pause for sesi bersama baby.

Setel dua part. Balik. Nak setel part ketiga. Lapor kelahiran kat klinik kesihatan. Gi. Punya la ramai orang hari ni. Tu pun nurse tu cakap. Biasa lagi ramai dari ni. Setel. Petang ni jugak misi sampai kat rumah buat checkup segala. Dah siap buat appointment untuk checkup di klinik. And, dijamin la aku kena amik cuti khas. Seharian kot katanya. Next baru leh gi sebelah petang.

Setel yang tu. Baru lah boleh kembali semula ke sekolah mama. Ni kejap ja. Pasal nak pulang balik borang yang dah lengkap aje kan. Setel sebelah siang. Pause jap for sesi bersama baby.

Apa yang penting. Bila dah ada baby baru, akan berlaku banyak perubahan pada rutin kita. Cam aku. Makin slow la sikit nak hapdet blog pasni. Malam ni aje dah tiga kali stop blogging just this entry untuk susukan baby dan tukar lampin. Masa pun kena set untuk sesi pemakanan dia. Aku set setiap 4 jam buat masa ni. Ni pun harap dapat setelkan entry ni. Hehehe. Tomorrow. Pendaftaran sijil lahir. See you then. Layannnzzz.

Isnin, 8 Disember 2014

One more practical student for SPMICT


One more practical student for SPMICT. Emmm.. Tak ingat sangat nama dia. Syazwani, Syazana. Cenggitu la. Jumpa sekali ja. Sampai hari ni aku tak berkesempatan nak jumpa lagi. Ish ish ish

Ahad, 26 Oktober 2014

A farewell party for a departing staff


A farewell party for a departing staff. Cewahhh! Tajuk BI tuh. Teringat satu ketika dulu yang mana aku pernah tulih blog lam english tu. Sampai ada orang kata. Tukar la balik. Tak best. Hehehe. Sesaja ja tulih tajuk cenggitu. Yang BMnya "Jamuan Budi Dikenang". Khusus untuk Puan Syikin yang dah bertukar ke PKG Parit Bunga. Tahniah dan terima kasih atas sumbangan selama ini di SPMICT JPN Johor. Ada jodoh bertemu lagi. Good luck di tempat baru.

Sabtu, 25 Oktober 2014

New shoes for the Balqis


New shoes for the Balqis. Balik. Sempat singgah ke kedai kasut di taman nusantara. Kasut si ayo dah uzur nor. Beli la sepasang. Pastu pakat merengek nak kasut berjalan yang baru. Layan ajer ler. Sian pulak kat kebudaks nih. Nak jalan ke jusco, mama dah tak larat.

Jumaat, 24 Oktober 2014

DIY film protector and soft case for SJ4000


DIY film protector and soft case for SJ4000. Ni ler gunanya mender yang aku beli kat daiso pagi tadi. All for the SJ4000 yang aku suka bawak gitu ja sekarang ni. Tapi ni kerja amatur lah kan. Siap ada bubble gitu. kui kui kui... will improve next! maybe.

Jumaat, 10 Oktober 2014

Final evaluation for Wana and Hakim


Final evaluation for Wana and Hakim. Semalam. Jumpa balik wana ngan hakim kat opis. Ada final evaluation ngan en firdaus. Sesambil dok nengok sistem. Sesambil dok amik gambo. Prappp... Huhuhu. Koyak la pulak aku nyer casing. Huhuhu...

Isnin, 6 Oktober 2014

Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed


Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed. Alhamdulillah. Setel jugak templet ni petang tadi. So. Esok dah boleh mula tumpu pada design interface pulak lah kan lepas ni. Apa yang menarik. Memang cabaran bagi aku yang last godak flash zaman macromedia. Of coz la AS2.0. Sekali buka Flash CS6 dah pakai AS3.0. Memula cabar diri jugak untuk AS3 tapi... masa tak mengizinkan untuk aku teruskan.

Projek dimulakan pada 25 Sept yang lepas. Dekat dua minggu jugak la scratch, design, applied, sampai dapat yang latest ni. So. Kalau tengok sekarang ni, data just baca dari txt file ajer. So. Mudah untuk update data yang sentiasa berubah ikut kala yang berbeza tu. Last file aku ni tertulis 3av25, means... Versi 3a dah boleh masuk versi 4 dah pun dengan perubahan ke 5. Belasah ajer la.. Bukan mudah nak hasilkan konsep. Satu gagal buat yang lain, sampai dapat cenggini. Nak nengok hasil akhir. Just tengok yang kat bawah ni.

Sabtu, 4 Januari 2014

CyanogenMod 11 for abam Samsung Galaxy Tab P1000

CyanogenMod 11 for abam Samsung Galaxy Tab P1000. Pasal KitKat 4.4 dah kuar. Abam P1000 pun nak la jugak ROM baru. Si kebudaks pun bising pasal Plants vs Zombies 2 tokleh install sebab tak cukup spec. Apa lagi. Terus cari dan donlod. Sapa mau leh pakat download kat sini yer:

http://download.cyanogenmod.org/?device=p1

Tunggguuuu... KitKat aku dataaannggg!!!

Sabtu, 21 Disember 2013

Akaun SSPNi for the kebudaks

Akaun SSPNi for the kebudaks is settled at last. Yang kakak kakak sampai lambat. Walau buat sama sama. Ziqri dapat 5 hari lebih awal. Tu yang jadi makin ternanti nanti tu. At last pagi ni dapat jugak kad ni dari posmen. Yeay... pasni nak wat potongan gaji ler puleks.

Jumaat, 13 Disember 2013

Hentian Rehat dan Rawat Pagoh

Berenti beli buah tangan. Jumpa geng geng gm yang baru balik dari putrajaya. Terbaeekkk!!!!

Selasa, 3 Disember 2013

My support team for the month

My support team for the month. Hmmm... ni ler support team untuk aku sepanjang bulan november n dah masuk sikit disember nih. Pil muscle relax, yang aku dah makin slowly kurangkan, dah masuk sebiji ja sehari. N for today aku dah cuba untuk tak makan pun. Pastu bandage untuk bagi samarata daya tekanan. Yang ni aku still pakai sepanjang masa. Ubat sapu, leh kata 3 kali sehari. Subuh, Zohor dan maghrib.
Tadi call my mother. Cerita pasal lain. Next week nyer vacation. Tapi dia nak bawak aku jumpa somebody untuk berubat cara alternative pulak, sama cam cadangan ppd sandakan itu hari. Try ajer la kan. Mana la tau.

Rabu, 21 Ogos 2013

Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100


Soft Case for Samsung Galaxy Camera EK-GC100. Petang tadi tengah dok syiok syiok luruihkan kaki kat katil, tetiba ada orang bagi salam. Sapa la pulak ni. Ropernyer poslaju maaa... anto parcel aku. Aku beli ni dari lelong minggu lepas. Ni baru sampai nih. Baru la syiok sikit pakai. Sedap tangan megangnya. Dah biasa pegang tab dalam casing sebelum ni, bila tukar gajet ke Galaxy Camera rasa lain la pulak. Tapi tu citer lain kali la, hari ni kita citer pasal soft case dia dulu... Read on...

Rabu, 29 Mei 2013

Gila Promo! .NET Domain for RM5.99 ONLY on 31st May 2013!



Gila Promo! .NET Domain for RM5.99  ONLY on 31st May 2013! Memang bebetul mengancam promo dia nih. Tapi kena ingat sehari sahaja, dan untuk 300 orang yang terawal mendaftar sahaja. Jangan lepaskan peluang ini. Good Luck!


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 15 November 2012

New rom for my x8 sonysx

Hari Deepavalli ituhari, sepagi aku habiskan masa untuk cari custom rom baru untuk x8 aku. Saja nak tukar angin sikit. Ni la yang best bila ko dah fully root your smartphone. Total control. So, aku rasa sonysx rom ni amat sesuai untuk aku. Terus install yang baru..

ps : tak risau pasal nombor phone, sebab aku fully utilies google account aku.









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 12 Ogos 2012

rapid plastering continued

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
Sambung lagi pagi ni
So, pagi ni sambung lagi plaster. Nanti senang sikit sebab bahagian atas ni dah tak nyempat nyempat nak dipasangnya awning. Kita tunggu dan lihat...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

pagi ahad pun kena datang, kalau tak nanti lagi pening

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
yang penting bahagian atas kena setel diplaster

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
status setakat pagi ahad

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
usaha diteruskan

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
licinkan...

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
tunggu punya tunggu, sampai setel dinding sisi ni di plaster

New lampu and new kipas for new living room

mknace unlimited™ | the new lampu and new kipas for new living room
the new lampu
Petang semalam sempat singgah ke kedai lampu kat area kip mart tu. ala yang kat tepi jalan tu maaa... mau beli lampu and kipas untuk the new living room maaa...

So, kami pun masukla ke dalam. Punyala ramai manusia itu kedai punya dalam. Tapi yang melayu mau laya punya ada la dalam 5 keluarga maaa... Tak kisah la sapa mau laya kan. Kami pun terus cari kipas dulu maa.. beli kipas yang sama macam kat rumah di pulai perdana. Harga pun sudah naik maaa... Dulu, 4 tahun dulu, beli baru RM120 saja maa... Sikalang aaa.. sudah naik RM165 oooo... Takpa, masih mulah maaa... kasi angkat saja leeiii...

Next is the lampu. Punya cari, last last angkat yang sebelah kiri ni maaa... Harga RM398, diskaun 30% lagi, jadi RM278. OK ler tu. Ada 3 mode, mode LED (cam gambo kiri tu), mode lampu atas saja, mode lampu bawah saja dan mode semua mentol atas bawah except LED. OK! Setel. Jom kelik jom.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

orang toksah cerita la... cam sardin