mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label poliklinik gelang patah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label poliklinik gelang patah. Papar semua catatan

Isnin, 18 Jun 2012

Hatrik ke Poliklinik Gelang Patah

mknace unlimited™ | Doktor Manisha Poliklinik Gelang Patah
Iqa sedang diperiksa oleh doktor
Tengahari tadi, masa aku sedang dalam perbincangan kecil dengan KU Sekolah Rendah dan PP Maklumat tetiba henpon aku berdering. Pelik nombor nih. Tak kisah.

Hello, boleh saya cakap dengan bapa Balqis?
  Balqis yang mana ya?
Ni bukan bapa Balqis ya?
  Bukan, anak saya Balqis ada dua, yang mana satu?
Oooo.. Balqis Kelas 3A.
  Ha'ah. Kenapa yeerr..
Dia sakit perut dalam kelas tadi, muntah-muntah lagi. Sekarang ni ada dekat bilik guru. Encik nak datang ambil dia tak?

Alamak. Terus blank jap. Kairul tengok jer muka aku yang aku tak tau camner lagi dah. Maybe jarang air muka aku cenggitu kot. So, apalagi. Terus tangguh bincang, minta kebenaran KS. Terus gerak ke sekolah dia. Isi segala dokumen. Terus gerak ke klinik.

Ni yang best pasal klinik. Kalau korang perasan. 2 Minggu ni ajer dah 3 kali aku kat sini kan. Kalau perasan la. Tak kisah la pasal tu. Yang penting check dulu. Apa pun, alhamdulillah. Tak serius sangat. Doktor kasi ubat angin, ubat sakit perut dan lagi satu tak ingat ubat apa. Makan bubur sama sup dulu. Tengok perkembangan dia. Harap-harap ok la kan.

ps : paling aku tensen semasa menunggu hari ni pasal nombor dia turun naik. Aku datang 58, pastu turun jadi 48, pastu naik 56, pastu turun balik jadi 31. Adooyaiii... Aku kat sini dari 12.30 pm sampai dekat jam 2.30 pm. Penat weehhhh!!!

pss : Memang banyak ujian yang Tuhan bagi untuk aku sepanjang bulan Rejab ni. Ada hikmahnya, pasti ada.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life
mknace unlimited™ | Nombor giliran di poliklinik gelang patah
Nombor giliranku

mknace unlimited™ | Suasana di poliklinik gelang patah
Nombor semasa aku datang, keluar, masuk semula

mknace unlimited™ | pesakit di poliklinik gelang patah
Iqa yang tengah lepak layan pening

mknace unlimited™ | Suasana di poliklinik gelang patah
Haikkk... turun ka??

mknace unlimited™ | Suasana di poliklinik gelang patah
Masa ni aku dah tensen tahap gaban dah ni

mknace unlimited™ | Pintu utama ke bilik doktor di poliklinik gelang patah
Bila la aku nak dapat masuk jumpa doktor nih

Khamis, 14 Jun 2012

Cuti dua hari tambahan

mknace unlimited™ | orang yang sentiasa memenuhi ruang menunggu di klinik
Orang memang ramai kat sini... setiap hari...
 Pagi tadi nak tak nak aku gi jugak klinik. Ziqri asyik merengek sakit mulut. Tak sedap la pulak rasa hati ni. Tapi leh kata 5 minit gak aku nak putuskan samada nak masuk atau tak poliklinik gelang patah nih. Tu yang agak tak masuk akal jugak la kan. Patutnya, terus jer la masuk kan.

Pasalnya... Memang aku dah nampak barisan panjang tuh. Dapat nombor giliran yang ke 19. Pergghh.. Kat monitor baru giliran ke 5. Layan ajer la. Si Ziqri cam biasa merengek. Nak tak nak, kuar jap jengjalan kat luar. Bukan sekali, bukan dua kali. Sampai nombor aku dipanggil, 3 kali aku keluar masuk klinik nih. Tu lum kira berdiri saja mendokong super manja Ziqri nih. Layan ajer la.

Sekali lagi dalam dilema kat dalam. Ada jangkitan la pulak kat dalam mulut Ziqri. Doktor Manisha suruh aku buat keputusan. Nak refer ke pakar atau nak try tukar ubat dulu. Aku pilih try tukar ubat dulu, aku pantau lam 24 jam. Tu yang terus call opis, sambung cuti lagi sari. Nak buat cemana kan. Yang pasti semua ubat bertukar. Antibiotik, ubat demam, ubat sakit mulut. Malam ni nampak dah surut sikit bengkak mulut ziqri. Alhamdulillah.. Harap esok bertambah pulih la kan. InsyaAllah.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!


mknace unlimited™ | Ziqri bersama ration untuk mulutnya
Ziqri bersama ration untuk dia. Only at Mydin

ps : Setel jer kat klinik, langsung aku ke Mydin. Cari ration cam yang dicadangkan oleh doktor tadi. Yang penting katanya kasi benda benda yang sejuk. Tu yang langsung beli sumi, aiskrim vanilla. Dettol jangan cerita la, antiseptik, sabun, cuci lantai. Semua sekali ditapau. Tak sedap dengar yang virus ni hampir menyerupai penyakit ehem ehem dan mulut tu...

Khamis, 18 Februari 2010

Rombongan ke Poliklinik Gelang Patah

©2010mknaceunlimitedMusim-musim cenggini, nak tak nak; memang kena jugak la berulang ke klinik. Tetambah mama dengan hidung berdarah lak semalam kan. Pagi tadi masih ada lagi yang keluar. Adik ngan Iqa lak tak habis-habis lagi ngan batuk dan selsema dia. Mama macam biasa akan call klinik dulu..

Hello..
Hello.. Poliklinik Gelang Patah sini..
Sapa doktor yang ada sekarang ni..
Doktor Manisha..
OK, sekarang jugak saya datang..

Dah standard dah kat sini. Kalau Doktor Manisha yang ada mesti ramai yang pergi. Kalau yang lain tu, tengok keadaan jugak la. Kalau dah teruk tu nak tak nak kena la jugak pergi kan. Doktor manisha ni lain sikit. Memang cool dan baik. Dia memang seorang doktor yang baik. Tu kalau time dia, orang memang beratur punya..

Sampai jer dapat nombor 59. Sekarang ni nombor 58. Wahhh.. Ini sudah bagus. Berkat hari raya agaknya. Kalau tak pun pasal sekarang ni kul 2 petang agaknya. Baru jer masuk. Habis periksa semua. Settle. Mama, macam aku cakap semalam. Panas. Iqa ngan adik batuk + selsema. Balik terus bagi bebudak ni makan. Iqa tak suka ubat dia. Adik siap muntah-muntah. Standard aaa.. Ubat selsema + batuk.. Mana ada sedap..