mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label SJ4000. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SJ4000. Papar semua catatan

Jumaat, 14 Ogos 2015

Gerbang Kota Darul Ehsan - my SJCAM view


Gerbang Kota Darul Ehsan - my SJCAM view. Tahun ni dekat 3 kali dok lalu sini. Banyak nor meeting through this gerbang. Snap jangan tak snap.

Isnin, 24 November 2014

Pengalaman ngeri membangun video time lapse menggunakan SJ4000


Pengalaman ngeri membangun video time lapse menggunakan SJ4000. Hehehe. Ngeri bukan pasal apa. Tapi pasal tak prepare. Dah lama tak buat video sendiri. Masa memula pakai terus haplod ke youtube je. Pastu. Guna youtube video editor. Tu video biasa. Kira ok ler kan. Sekali masa nak buat video time lapse. Waduuuhhh.. Aku takde editor. Nak pakai youtube. Takde function tu. Maka sepetang jugak la aku godak godak cari software. Yang tu tak kena. Yang ni tak kena. Last last. Pakai vegas semula. Dan di sini la mimpi ngeri aku bermula. Sebab. Rupanya fail mov akan menyebabkan vegas crash dengan berbahagia sekali. Bukak kali kedua. Crash lagi. Still tak mengalah. Bukak lagi. Crash lagi. Waduh. Baru terasa nak google. Memang betul. Mov akan menyebabkan vegas crash. Terpaksa la pulak aku godak cari video converter pulak. Dapat. So. Pengajaran. Bila nak guna mov dalam vegas. Wajib la convert dulu ke mana-mana format selain tu ler. Cam aku. Aku prefer wmv aje. Nak pakai avi gedabak besonyer. Tapi. Yang penting. Hasil terbaeekkk!!!! Berbaloi rasa buat kerja berkali kali berjam jam nih

Bokeh on action figure using SJ4000


Bokeh on action figure using SJ4000. Just sesuka amik gambo model model ni using SJ4000. Boleh tahan la. Bukan bokeh pun sebenarnya yang nak dilihat, tapi fokusing.

Rabu, 12 November 2014

Seharian menguji SJ4000


Seharian menguji SJ4000. Dari awal pagi. Aku bawak je kamera ni ke mana sahaja. Kebetulan hari ni banyak membuat analisa data. Jadi. Jap merayap sana. Jap merayap sini. Mana aku gi. Kat situ SJ4000 bertapak. Kalau lama. Abis la video mode mengganas. Amik gambo cuaca. Tunggu la kemunculan bideo bideo cuaca ni nanti.

Jumaat, 24 Oktober 2014

DIY film protector and soft case for SJ4000


DIY film protector and soft case for SJ4000. Ni ler gunanya mender yang aku beli kat daiso pagi tadi. All for the SJ4000 yang aku suka bawak gitu ja sekarang ni. Tapi ni kerja amatur lah kan. Siap ada bubble gitu. kui kui kui... will improve next! maybe.

Rabu, 22 Oktober 2014

First set of picas on my SJ4000 testover


First set of picas on my SJ4000 testover. Semalam baru aku ada mood nak ngetest. Snap snap snap. Malam baru transfer. Pagi ni baru hapdet. Tersimpan jam aku nyer galaxy camera. Sebab. Aku dah lama main ultra wide dedulu. Pas jual aku nyer cam. Dah main normal lens ja. So. Bila dapat balik ultra wide, dia macam jadi gian lama berulang semula la. Snap sana. Snap sini. Quite ok camera dia. Of coz la tok leh lawan dslr. What do you expect from an action cam kan. Low light pun biasa biasa ajer la. Apa. Tapi bab 170degree tu memang mengembalikan nostalgia lama aku ler. Ekekeke. Abis kebudak sektor jadi bahan snappan aku pagi tu. Hehehehe. Tunggu hasil gi putrajaya pulak. Enjoice!!!

Isnin, 20 Oktober 2014

Unboxing xBase SJ4000 Helmet Sports Camera Camcorder DV1080P Full HD 12MP Waterproof


Unboxing xBase SJ4000 Helmet Sports Camera Camcorder DV1080P Full HD 12MP Waterproof. Akhirnya. Sampai jugak akhirnya. Cuma mood aku masih tarak lagi untuk terus test. Nanti aku cerita la masa aku dah mula snap nanti. La ni. Mood aku hanya untuk unboxing saja dulu.

Rasanya. Orang yang rapat ngan aku semua tau peel aku bila aku nak beli kamera. Aku akan amik masa yang lama untuk study apa yang aku akan beli. Kadang-kadang sampai dua tiga bulan. Just study mender tu ngan pesaing-pesaingnya. Ramai yang tanya apasal aku tak beli gopro ajer. Jawap dia. Aku boleh dapat mender yang hampir sama level just dengan harga 1/5 dari gopro. lagi pun aku nak guna ni untuk jenjalan lasak ngan mandi manda ja. So, apa salahnya aku beli yang ni ajer kan. Apa pun nanti aku akan buat review khas pasal mender ni nanti. La ni. Yok kita tengok apa yang ada dulu.