mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ron95. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ron95. Papar semua catatan

Selasa, 31 Januari 2017

Harga runcit Ron95 & Ron97 Naik 20 Sen, Diesel Naik 10 Sen bagi Februari 2017

Harga Runcit Petrol RON95, RON97 Dan Diesel Turun Mulai Esok

Harga runcit Ron95 & Ron97 Naik 20 Sen, Diesel Naik 10 Sen bagi Februari 2017. Harga baharu RON95, RON97 dan Diesel berkuatkuatkuasa mulai tengah malam ini.

Harga baharu bagi RON95 ialah RM2.30 seliter, RON97 pada RM2.60 seliter dan Diesel pada RM2.15 seliter.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 1 Ogos 2015

Harga Runcit Ron95, Ron97 Dan Diesel Turun 10 Sen Bagi Ogos

Harga Runcit Ron95, Ron97 Dan Diesel Turun 10 Sen Bagi Ogos


KUALA LUMPUR, 31 Julai (Bernama) -- Harga runcit petrol RON95, RON97 dan diesel turun 10 sen seliter bagi Ogos 2015 berkuat kuasa tengah malam ini (1 Ogos).

Harga baharu RON95 ialah RM2.05 seliter, RON97 pula RM2.45 seliter selepas Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST), dan diesel RM1.95 seliter.

"Harga tersebut berkuat kuasa mulai 12.01 pagi, 1 Ogos ini," kata Timbalan Presiden Persatuan Penjual Pengusaha Stesen Minyak Malaysia Datuk Zulkifli Mokti ketika dihubungi Bernama.

Makluman ini sekali gus menafikan penyebaran tidak bertanggungjawap di media sosial oleh pihak tertentu yang mendakwa kerajaan telah menaikkan harga ketiga-tiga bahan api setinggi 35 sen seliter.

Dakwaan itu menggunakan "Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan" sebagai sumber maklumat tersebut.

-- BERNAMA

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 3 Jun 2015

Pengisian terkini Ron95 Nissan Grand Livina Jun 2015


Pengisian terkini Ron95 Nissan Grand Livina Jun 2015. Semalam baru berkesempatan untuk membuat pengisian semula Ron95. Nampaknya dah naik RM5 untuk tangki penuh. Untuk aku, penggunaan dari rumah ke tempat kerja, melalui lebuhraya around 25km dan jalan persekutuan around 5km; penggunaan tangki penuh mencapai 550km untuk setiap kali isian.

Sabtu, 28 Februari 2015

Harga baharu RON95, RON97 dan Diesel naik 25 sen seliter mulai 1 Mac 2015


Harga baharu RON95, RON97 dan Diesel naik 25 sen seliter mulai 1 Mac 2015. Harga runcit dinaikkan 25 sen, berkuatkuasa 1 Mac 2015.

Harga baru :
Ron95 - RM1.95
Ron97 - RM2.25
Diesel - RM1.95

***what is the best part..? Tak sampai sebulan tu. Baru 28 hari. Harga turun, harga barang Jamin kekal. Ni agak agak naik ke idak harga barang nih... seharusnya lah



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 31 Januari 2015

Harga baharu RON95, RON97 dan Diesel Turun Mulai 1 Februari 2015


Harga baharu RON95, RON97 dan Diesel Turun Mulai 1 Februari 2015. Harga runcit petrol RON95 diturunkan 21 sen seliter kepada RM1.70 seliter, RON97 diturunkan sebanyak 11 sen seliter kepada RM2 seliter dan diesel diturunkan sebanyak 23 sen seliter kepada RM1.70 seliter, berkuatkuasa 1 Feb 2015.

Harga baru :
Ron95 - RM 1.70
Ron97 - RM 2.00
Diesel - RM 1.70

***what is the best part..? Harga turun, harga barang Jamin kekal. Bila naik semula, of coz naik sebelum harga minyak tu Naik lagi pun.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 31 Disember 2014

Harga RON95, RON97 dan Diesel Turun Mulai 1 Januari 2015

Harga RON95, RON97 dan Diesel Turun Mulai 1 Januari 2015


Kerajaan dijangka mengumumkan harga baharu minyak RON95 dan RON97, pada kadar yang lebih rendah berikutan kejatuhan harga minyak global, pada 31 Dis.

Timbalan Menteri Kewangan 1, Datuk Ahmad Maslan membayangkan perkara ini melalui twitternya dimana harga dijangka antara RM1.90 hingga RM1.95. Walaubagaimanapun pengumuman rasmi akan dibuat oleh KPDNKK.

Selasa, 7 Oktober 2014

Pengisian pertama kali minyak selepas penurunan subsidi


Pengisian pertama kali minyak selepas penurunan subsidi. First of all. Aku dah join team petronas semula. Hasil perbincangan sesama member. Hehehe. So. Masa mula dikurangkan aku kat Putrajaya. Naik kenderaan jabatan. So, tak la rasa bahang kehangatan tu. Hari ni baru aku isi semula setelah 523.6km ditempuhi. So. Lepas isi. Kena lah aku RM86.67 untuk minyak 37.68l. Hmmm... Macam ada pertambahan sikit untuk aku. Biasanya aku isi pun around RM80 - RM82. Nak kata OK pun tak. Nak kata tak OK pun tak. Nak tak nak kena isi jugak. Kita tengok lama mana bertahan ni.

Ahad, 29 Ogos 2010

Aku betul-betul tak paham

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 Ogos 2010
Masa : 1 petang
Tempat : Petronas Nusa Perintis
Mood : Blank tahap dewa

Kerajaan dah kata, stesen minyak tak dibenar jual minyak Ron95 pada orang luar. Seingat aku stesen minyak gelang patah ni memang takde minyak Ron97, pasal orang luar memang boleh beli sebanyak mana minyak asalkan ianya Ron97. Seingat aku jugak takde plet motor atau keter malaysia ngan nombor starting F. Jadi macamana brader nih boleh isi minyak Ron95 kat stesen minyak nih.. Adakah kerana dia bayar pakai Singaporean dollar?? Atau pasal kredit card dia lagi hebat dari kredit card malaysia.. Aku betul-betul tak paham.. Apa yang pasti, dia dah pakai stock minyak aku..

Enjoice...Sharing is power!!!