mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kursus. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kursus. Papar semua catatan

Rabu, 19 Ogos 2015

KK Bandar Penawar anjur Kursus Olah Foto & Cipta Custom Album

KK Bandar Penawar anjur Kursus Olah Foto & Cipta Custom Album


Kolej Komuniti Bandar Penawar akan menganjurkan kursus fotografi yang diberi nama BENGKEL OLAH FOTO DAN CIPTA CUSTOM ALBUM pada ketetapan berikut:

Tarikh : 5 September 2015
Tempat : Kolej Komuniti Bandar Penawar, Kota Tinggi
Yuran : RM50 sahaja (Yuran dan sijil penyertaan serta makan tengahari disediakan)

Kursus ini bertujuan untuk membantu dalam kerja suntingan foto serta mencipta custom album foto ikut gaya masing-masing. Perisian Adobe Photoshop dan Lightroom akan digunakan dalam bengkel ini. Dengan teknik-teknik yang mudah dan pantas, anda boleh menyiapkan custom album dalam masa 1 jam.

"Teknik-teknik ini mampu meningkat kemampuan dan kreativiti anda!"

Apa yang bakal diperolehi oleh peserta:

- PERCUMA template custom album
- PERCUMA KONSULTASI pengiraan kos perkhidmatan foto dan custom album.
- PERCUMA DEMOSTRASI custom album yang telah siap dihasilkan.

Cara daftar
1. SMS/Whatsapp : "CustomAlbum" + "Nama" ke 0197227072
2. Buat Pembayaran : No akaun akan diberi selepas daftar
4. Lampirkan bukti pembayaran ke azhar@kkbpenawar.edu.my.
3. Hadir ke kelas dan belajar

TERHAD KEPADA 20 ORANG PESERTA SAHAJA.

DEPOSIT HANYA RM20 SELEBIHNYA SEMASA HARI KURSUS BERLANGSUNG.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 24 Januari 2015

Kursus Kepimpinan Pengawas Dan Pembimbing Rakan Sebaya SK Taman Nusa Perintis

Kursus Kepimpinan Pengawas Dan Pembimbing Rakan Sebaya SK Taman Nusa Perintis. Ngantor iqa ke sekolah jap pagi ni. Ada kursus. Good luck!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 13 Mac 2013

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013 part deux

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013 part deux

Tempoh : 11 - 13 Mac 2013
Lokasi : BTPN Johor, Skudai

Sesi : Hari Ketiga
Topik : Query melalui MS Access, Utiliti Semak Ralat, Penyata Emis, Pembinaan Report

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013 part deux

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013 part deux

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013

Tempoh : 11 - 13 Mac 2013
Lokasi : BTPN Johor, Skudai

Sesi : Hari Kedua
Topik : Pengurusan Fail, JPMS, Basic Query melalui MS Access

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013

Kursus Guru Data Baru Negeri Johor Bil 1 2013

Rabu, 21 November 2012

Setelkan beberapa perkara penting

Pagi ni banyak perkara penting perlu disetelkan. Alhamdulillah... semua setel..

isi minyak dulu sebelah pagi

attend kursus ft johor bahru

right on

hantar proposal ke btp

yang last lupa aku nak capture... quantum gis


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 14 Jun 2012

Kursus Asas PHP

Penceramah PHP berposing sakan
Penceramah PHP berposing sakan
Kursus semalam. Saja masuk nak refresh balik ilmu aku yang tak seberapa. Lagi satu, bila lagi nak belajar ngan orang yang menaip program macam dia bercakap sahaja kan...
ps : apasal la aku nyer Blogger App masih problem nih... Susah aku cenggini, dengan ziqri yang demam; nak dipeluk ajer ni..

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 30 Mei 2012

Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan Warga Jabatan Pelajaran Johor

Petang tadi ada ldp kat dewan auditorium. Cerita berkisar tentang keselamatan berkaitan api. Ni aku nak share serba sedikit berkenaan apa yang aku dapat tadi.

Api ada dua jenis.
Jenis pertama Api terang.
Ni jenis biasa, bakar kayu n what so ever. Senang dipadam - kaedah kasi lapar, kasi lemas, kasi pisah
Jenis kedua Api elektrik
Ni bahaya, sebab 3 kaedah di atas tak leh guna; kena guna pemadam api. Selalu disebabkan litar pintas.
So, diterangkan.. Kalau nak tutup elektrik pastikan pakai sandal dan pakai kayu untuk tutup main switch. Pastikan benda ni sentiasa ada berdekatan main switch.

Untuk call bomba Pakai handphone dail 112 lebih cepat dari 999.

Seterusnya diceritakan pasal kereta mudah terbakar. Ada 2 sebab utama...
1. Bateri - pastikan skru besi yang tak kasi bateri bergerak tu ketat, kalau tak takut takut bergoncang terkena besi bonet dan hasilkan percikan api /plastik cover terminal pastikan ada
2. Minyak - paling mudah terbakar ron 95/97
So pastikan sekiranya ada pemadam api lam keter, simpan bawah seat sebelah copilot. Kalau simpan kat bonet tak guna. Beli pemadam api yang ada ventilation hole untuk memastikan ianya sukar panas, sebab kita simpan lam keter maaa...

Antara api ngan asap, Asap lagi bahaya
Kelajuan asap tinggi, lebih awal tiba berbanding api - highly toxic. 3 min akan pengsan, 5 min kemudian mati sesak nafas
Keracunan - sumber dari plastik & getah lebih beracun
Suhu asap - 350 celcius
jadi... Pastikan Kaca mata/contact lens kena keluarkan dulu.
Sebelum keluar rasa tombol. Pastu rasa celahan
Tombol sejuk, celahan panas ... Asap dah merebak, guna kain yang dibasahkan sekat celahan bahagian bawah.

Pemadam api ada 4 tempat yang perlu dilihat sebelum beli
1. Ada lubang ventilation sebelah kanan
2. Fire test rating 8a 34b / a tu area dia cover, b liter yang diguna
    X 0.65
3. Working preasure 14 bar
4. tahap kemurnian 70%

Penggera api
Paling tinggi rm70 10 tahun jangka hayat
Paling tinggi rm139 30 tahun jangka hayat
Pastikan beli yang pakai bateri, bukan pakai letrik

kalau area jb, boleh check syarikat Universal fpo, 073595229
Dia memang pakai British standard

Tu antara isi dia. Hmmm... Aku agak berminat ngan penggera api tu, pasni nak survey pasal tu. Aku tertarik debgan ayat terakhir dia...
Walaupun bezamasa yang kita ada hanya 2 minit, tapi 2 minit tu lah yang menentukan hidup atau matinya kita. Cegah sebelum parah.

Via tab7jer

Khamis, 10 Mei 2012

Kursus Peningkatan Profesionalisme Emis Online Negeri Johor 2012 - Penutup

Semalam hari last untuk semua JU negeri di Kolej Matrik ni.Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Lepas ni boleh la buat kursus untuk guru data di daerah masing masing.



Bangunan utama



Bilik kuliah di tingkat 3, actually



Taklimat terakhir



Isi borang borang berkaitan




Lepas ni ada kuiz... pop kuiz




Sesi menjawab kuiz




Ni geng JB nih.. nampaknya ada 3 bunga ja lam JU negeri..




Penyampaian sijil penghargaan pada team eprd kl. Apasal aku nampak so chubby.. hehehr




Team JU EMiS negeri




Jumpa lagi di Pasir Gudang, hari ini.


Posted via Blogger PC edisen

Selasa, 8 Mei 2012

Kursus Peningkatan Profesionalisme Emis Online Negeri Johor 2012

Pagi ni, selepas semua urusan dengan pengarah; langsung aku ke sini. Nak tengok suasana kursus dan tempat. Bukannya apa, sekali tetiba esok ada aral, sekurang-kurangnya aku dah jengah la jugak kan tempat ni. So far so good. Cuma dari tempat penginapan a bit down to student's life balik la kan. Ye lah. Apa yang dapat you expect dari kolej yang baru tukar dari sekolah teknik sebelum ni kan. For sure la kan.



Nice place actually, for me la. Dengan langit cemerlang pulak tu hari ni.



Cik Azlin dan Encik Rahim dari EPRD sebagai penceramah.



Asrama yang menimbulkan a bit kontroversi.



Kursus untuk sesi petang diteruskan lagi.


Posted via Blogger PC edisen

Isnin, 31 Oktober 2011

Kursus SKPM

Bertempat di dewan seminar jpn johor dari 8.30 hingga 4.30 petang. Peserta terdiri dari pegawai jabatan, ppd, pengetua dan guru besar.


Published with Blogger-droid v2.0

Khamis, 29 September 2011

Taklimat pun bermula

Yeay...
Cuma yang tak best, berpusing pusing lam muao carik hotel
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 7 Ogos 2010

Kursus Prosedur Kualiti MS ISO 9001:2008

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi ni kat pejabat ada kursus. Kursus yang aku tunggu-tunggu selama ni. Yelah.. sebelum betulkan orang, diri kita sendiri perlula betul dulu ye tak. Alhamdulillah, makin nampak apa yang sepatutnya aku buat lepas ni. InsyaAllah.. aku akan perbaiki diri ini setingkat lagi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 17 Januari 2010

Aktiviti Sabtu

Pagi Sabtu ni macam packed la pulak. Yang pertamanya, Iqa nak sangat masuk Taekwando. Dari Nuri lagi dia dah mintak. Tapi pasal tadak sapa nak antor dia gi training, so tunda aje la. Sekarang ni dia dah masuk sekolah, dan sekolah pun ada training Taekwando; jadi ni dah jadi peluang keemasan la untuk dia.

Sepatutnya dah start dari Sabtu minggu lepas. Cuma dia lupa nak bagitau aku. Jadi, minggu ni baru first time Iqa gi belajar. OK lah kan, pasal aku pun train bebudak takraw aku setiap Sabtu, jadi bender ni kira ngam-ngam la dengan jadual aku.

So pepagi lagi dah kuar dari rumah. Pasal baju sukan tak dapat lagi, Iqa kenala pakai baju sukan Nuri dia. Takpe la. Rumah pun rumah kuning gak ikut aku. Sampai jer kat sekolah aku gi tengok bebudak aku kat gelanggang dulu. OK. Bagi bola takraw. Buat sepak bulat.

Next, aku gi nengok Kursus Pengawas Pusat Sumber. OK. Ngam. Yang slack, LCD taknak hidup. Aku turun ambik kabel laptop aku, pasal dia ada lampu bila ada karen. So, test; sah takde karen plug satu row. Bukak bilik PPSMI and setting LCD kat situ lak. Jadi kursus pengawas pusat sumber dah jadi kat dua tempat. Memula kat PSS, untuk taklimat kat bilik PPSMI. Janji jalan kan..

Dah settle tu aku gi lepak balik ngan bebudak takraw aku. Pastu Cikgu Faris pun sampai. Dah boleh daftar Iqa kata dia. Aku pun daftar dan tinggalkan Iqa ngan cikgu taekwando dia. Nampak suka hati tul si Iqa. Pastu sambung balik training Takraw. Lam kul 10 gitu, kasi bebudak gi rehat dulu. Hazim lak sampai ngan Usop. Nak mula projek buat padang lompat jauh. Waa.. best tu.. Aku layan balik takraw sampai la PK Koko turun.

Rul.. Pinjam bebudak jap.
Buek apo..
Nak angkat meja.
Alamak.. pergi la semua sekali..

Lepak jap ngan Cikgu Maarof kat padang. Best gak. Naik atas nengok bebudak angkat meja.. Meja tahap gajah ni. Sian bebudak. Belanja diaorang minum dulu.. PAstu sambung balik takraw. Lam kul 12.30 aku pun suruh bebudak kemas. Dah weiii.. Jom balik. Nanti kita sambung Sabtu lain pulak.. Iqa masa ni sibuk dok membaca buku dah. Dia punya training pun dah lama settle. Dan lagi beli 3 giant Slurpee kat seven-e. Dan aku jamin mesin dia akan rosak lagi sebelah malamnya.. Hahahaha.. aku pasti..



Posted by Picasa

Sabtu, 25 April 2009

Kursus Latihan dalam Perkhidmatan

Photobucket

Kursus Latihan dalam Perkhidmatan

Tarikh : 25 April 2009
Masa : 7.30 pagi - 1.00 petang
Tempat : Makmal Komputer 1

Pendaftaran

Photobucket
Photobucket


Penceramah

Photobucket
Photobucket


Peserta

Photobucket
Photobucket


Bacaan doa oleh Ustaz Sajuli

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Ucapan Guru Besar

Photobucket


Kursus bermula

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Slideshow