mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Nusa Bestari. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Nusa Bestari. Papar semua catatan

Jumaat, 16 Januari 2015

Proses penukaran cermin nissan grand livina di Dr Cermin Nusa Bestari


Proses penukaran cermin nissan grand livina di Dr Cermin Nusa Bestari. Petang tadi lepak sejam kat dr cermin nusa bestari. kes tukar cermin depan livina aku lah. apa lagi kan. leh tahan jugak cepatnya diaorang ni wat kije. dalam sejam tu aku rasa 20 minit just untuk dokumentasi ja. tanda snap tanda snap. ngan aku pun sama. tapi snap snap snap la kan. ye lah. kes claim insuran la katakan. apapun dah setel. alhamdulillah.

Khamis, 15 Januari 2015

Claim Insuran cermin di Dr Cermin Nusa Bestari


Claim Insuran cermin di Dr Cermin Nusa Bestari. Hari ni lepak jap kat Dr Cermin Nusa Bestari. Nak claim cermin yang sepatutnya dah lama aku buat. Takpe lah kan. Kurang-kurang sampai jugak aku ke sini. So. Ada beberapa dokumen yang diperlukan sebelum dapat teruskan. Dokumen itu adalah :

  • Geran kereta (both side)
  • IC Owner (both side)
  • Lesen owner (both side)
  • Polisi insuran (of coz la kan dan pastikan yang korang memang cover insuran cermin)

Nak jadi cerita... dokumen aku tak lengkap. Kurang satu. Jeng jeng jeng... geran. So, apapun towkey tetap teruskan proceed the pre process. Semak ngan insuran gedebak gedebuk. Setel. Cuma aku kena bawak geran. So, buat new appointment esoknya. Balik. Cari geran. Sampai aku baru sedar yang aku tak pernah pegang pun geran nih. Pergghhh!!!! Call bank. Dia akan fax. Sib baik aku ada fax kat rumah. Banyak ni jasa fax aku nih. Cayang bucuk muah muah. Setel. Tinggal nak gi tukau cermin ja esok. Terbaeekkk!!!!

Ahad, 29 September 2013

Mencari pengganti di hari Sabtu


Mencari pengganti di hari Sabtu. Hari yang sangat memenatkan. Tetambah, bila benda yang dicari tak ketemuan. Huhuhu. Nak cari mesin basuh, nak cari mesin basuh. Berjalan ke Tesco, beli susu dan pampers yang tengah sale. Sesambil ngusyar mesin basuh. Tak dapat. Singgah Pizza Hut lunch. Cari lagi, tak jumpa jugak. At last, sampai ke malam mencari. Ponek bertingkek tingkek, ponek bertingkek tingkek. Tapi, dapat la apa yang dicari. Pastu sesaja main kamera amik gambo malam. Read on...

Khamis, 15 November 2012

Jengjalan cari katil

Sepetang meronda. Carik katil. Nak katil bertiang. Nak jadi princess katakan. Last last kat gelang patah ajer yang dibeli. Sempat beli pizza hut gitu..














Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 28 November 2011

Pizza Hut Nusa Bestari

Lama tak gi Pizza Hut Nusa Bestari ni. Dulu, ni la pizza hut yang aku pergi bila nak makan pizza. Masa tu aku kerja kat bukit indah. Bila dah pindah tuta, langsung kat tuta aje la.

Bagi ziqri, ni first time dia makan pizza kat sini. Tapi semalam, memang kerja buat havoc ja kerja dia. Poning pale nengokkan.


Published with Blogger-droid v2.0.1