mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label secret recipe. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label secret recipe. Papar semua catatan

Selasa, 8 Februari 2011

Design kek Iqa dan Mama 2011 edisen

Klik untuk gambar yang lebih besar
Princess lagi
Cam biasa.. tiba bulan dua, mula la kuar design baru untuk kek iqa ngan mama. Sama ja cam dulu, princess lagi kata mama dia. Iqa pulak kata kan iqa dah suruh abah tambah lagi princess tu, dulu mana ada tiana ngan rapunzel. Yang ni ada.. Apa apa je la iqa. Buat ajer design dia. Mama tukang pilih kek kat secret recipe. Aku setelkan design ja. Ucu lak tukang ngoder. Cukup time gi amik.. epi besday!!! Opppsss... lum lagi daa.. ni baru design dulu da..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 16 Februari 2010

Design Besday Cake Iqa & Mama

©2010mknaceunlimitedSiap jugak buat design untuk kek besday untuk iqa ngan mama dia.. Ada 7 design princess yang iqa suka. Aku suruh la iqa pilih. Tapi apa yang jadi.. Last-last aku yang pujuk dia amik yang ni. Pastu tacap lebih kurang sikit. Kalau ikut design asal ada princess tu aje.. Aku taruk background kaler pink cam yang iqa suka, taruk overlay star sesikit. Taruk text..

Ucu, dah confirm ke kek tu.
Dah. Nak yang mana..

Pilih balik.. Last-last amik yang bulat jer. Amik yang besar bukan habis pun. Pastu amik recipe cheese choc.. Tahun lepas amik strawberry choc langsung tak habis.. Dekat suku kek buang.. Tahun ni amik ngam-ngam jer la. Dah settle sumer tanya ucu balik.

So, amacam.. nak emel design ke mana ni..
Amik ni alamat emel dia..

Waa.. bukan malaysia rupernyer.. sekali singapore daa.. OK ler.. Patut cakap leh siap senayan ni. Kalau ikut polisi 7 hari untuk luar lembah kelang, sekali dia hantar singapore daaa..



Pilih-pilih kek untuk Iqa & Mama

©2010mknaceunlimitedUcu dah hand over dah brosur Secret Recipe pagi tadi. Waaa.. Iqa dah terlopong dah. Apa taknya, dah ada kek yang berbentuk idaman hati dia.

Iqa nak kek ni jugak..
Besar tu kek tu
Iqa nak kek princess ni jugak
Kek ni 5 kilo tau, setakat sekilo pun tak habis makan
Iqa nak kek princess ni..
Nanti abah scanned cam tahun lepas jer la
Kek ni cantik
Kek cantik tapi tak best buat apa
Kek ni kek princess
Nak kek sedap ker nak kek cantik
Alaaa...

Tu la antara intipati penting dari pagi tadi ngan iqa. Tapi aku memang akan scan gambo cam biasa. Design sendiri cam tahun lepas jugak. Gambo princess pun aku dah ada, tinggal nak reka design tulisan dia ajer.. Yang penting kek sedap kan. Walaupun aku sendiri tak makan cheese cake ni..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Design premade tinggal Ben 10 jer.. sian bebudak pompuan.. Bodo-bodo tahun lepas ada powerpuff girl ngan Looney tunes..

©2010mknaceunlimited
Ni ler sebabnya kenapa dah takde lagi dua design tu.. Dah tambah 3D design, tapi kek biasa la.. Cuba teka mana yang buat iqa terlopong..

©2010mknaceunlimited
Mana lagi kalau bukan kek princess ni.. Aku tak kisah sangat pasal harga dia.. Tapi masalahnya banyak sangat.. Dekat 6 kilo tu.. Habis ker iqa makan nanti.. Ni setakat untuk famili jer..

Selasa, 17 November 2009

Secret Recipe Bukit Bntang



We went to Low Yat plaza to buy the newest game on title Call of Duty : Modern Warfare 2. As the rain continues to pour heavily, we just sat down at Secret Recipe Bukit Bintang, in a building facing Berjaya Time Square.

The services there are totally out. Slow but not steady.. Maybe it'll be the last we drop there to take a snack.