mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kupang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kupang. Papar semua catatan

Ahad, 1 September 2013

Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani


Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani. Kami amik kesempatan semua dah ada untuk satu friendly match boling kat sungai petani sebelah petangnya. Kesempatan di sungai petani jugak, kami terus ke kepala batas, rumah pak long li, abang kandung atuk kedah. Seronok jugak sebab depa pun full house. Semua ada... Read on...

Selasa, 20 Ogos 2013

Gempa Bumi Lemah Landa Baling


Gempa Bumi Lemah Landa Baling. Pergghhh... Bio betui. Ada orang share apa yang aku masukkan kat atas tu lam FB. Tak puas hati. Sekali tengok lam sinar harian ada berita la pulak. Apa lagi. Call kampung. Dah kena la pulak tu. Sekolah yang pakat depa pi tu sekolah adik aku. Dia kata dia kat tingkat bawah memang tak rasa. Cikgu yang dok kat tingkat ataih sekali ja yang rasa. Alhamdulillah tadak pa. Apa pun dia kata memang penuh la sekolah dia tadi, ngan orang rtm la, orang paper la.

Gempa Bumi Di Baling, Kedah; Guru & Pelajar Rasai Gegaran

Gempa bumi lemah berukuran 3.8 pada skala Ricther yang melanda daerah ini pagi tadi turut dirasai guru dan pelajar di Sekolah Kebangsaan Kampung Bandar, Siong dekat sini. Guru Besar sekolah itu, Muhd Fadzli Shaari berkata guru dan pelajar yang berada di tingkat satu bangunan sekolah merasai gegaran kecil yang berlaku dalam beberapa ketika sehingga menyebabkan mereka berasa loya.

Beliau berkata Jabatan Meteorologi Malaysia turut menghubungi pihak sekolah berkenaan untuk mengesahkan gegaran itu selepas kira-kira 10 minit kejadian.

Seorang guru, Lydia Zephaniah berkata dia merasai gegaran ketika sedang mengajar, namun tidak mengesyaki ia disebabkan gempa bumi sehingga pihak sekolah menerima panggilan daripada Jabatan Meteorologi. "Saya hanya duduk di kerusi dan melihat pelajar saya setelah merasai kelainan yang tidak pernah saya alami selama ini," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi hari ini, gempa bumi yang melanda Kupang di sini pada 8.26 pagi, berpusat di 11km selatan Baling dan kesan gegaran boleh dirasai di sekitarnya. - Sinar Harian

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 9 Disember 2011

Pekan hari Kupang



Gi lagi. Misi, belashannn...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Khamis, 9 Disember 2010

Asyraf : SK Kg. Sadek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 8 Disember 2010
Masa : 12.40 tengahari
Tempat : SK Kampung Sadek
Mood : Best gi sekolah sekolah lama nih

Nenek kedah mintak sistem jadual itu hari. Memang dari dulu aku suka bekal sistem kat nenek kedah pun. Kebetulan ada pulak sistem yang lebih mudah untuk buat jadual, so bagi ajer lah kat nenek kedah.

Lepas balik ja dari dari pasar tani tadi, terus balik rumah, amik nenek kedah; keluar balik menuju ke kupang. Ikut jalan potong kat pulai, rentas highway grik - kota bahru dua kali. Dah sampai.. Sempat ngoder nasi beriyani dua kawah untuk kenduri asyraf nanti. lepas install gerak ke billion untuk beli barang tambahan untuk buat kek nanti. Klik cerita penuh untuk detail.



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Langit memang cun tul pagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Membuatkan aku teruja nak amik banyak gambo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah masuk ke bilik mak kat sekolah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni atuk kedah yang amik nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best tak bilik nenenk kedah en. ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Check komp sistem jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masukkan sistem kat pc nenek kedah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara tu nenek kedah dok bincang pasal hal pejabat kat luar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aikk.. nampak aku dari luar bilik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nenek kedah dah hias pejabat sama cam kat rumah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak tu yang dibincang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa kes sampai kerut dahi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sign atas meja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terang kat nenek kedah apa nak kena buat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat memantau kat luar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal ziqri nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing lagi kat bawah sebelum gerak keluar

Enjoice...Sharing is power!!!