mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bandar bukit tinggi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bandar bukit tinggi. Papar semua catatan

Jumaat, 3 Disember 2010

KIK 2010 - The Journey

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 29 November 2010
Tempat : Dari Gelang Patah ke Bukit Tinggi
Mood : Belasah aje la

Hari ni, lam jam 7.30 dah siap semua dah. Kisahnya pasal nak gi ke Klang untuk Konvensyen Inovasi dan Kreatif. Sekali si azam la pulak call. Cancel kul 8 pagi. Kita tukar jam 9. Alamek. Apa kes lak ni. Rupanya is ada taklimat apa ntah pagi ni. Tapi last-last tak gi jugak pasal jam teruk. Semua pakat kumpul last kat rumah dia kat Nusa Idaman.

Apa pun aku jalan ja ke rumah mat nor. Sekali dia goreng cucuq bawang peberet aku nih. Lantak la dulu, nak nunggu jam 9 la pulak kan. Tu pun dalam 8.45 kitaorang dah mula gerak ke nusa idaman. Sekali lam 9.15 si azam dah call balik.

Mana ni cik kerol?
Mana apa nyer..
Kata jam 9 dah sampai..
Ko cakap kul 9 aku kuar dari rumah mat nor.. Ni baru jam 9.15.. takkan aku dah sampai nusa idaman kot.. ko ingat aku bawak keter race ker aper..

Dah gitu la pulak. Azam ni memang saja la ni. Kan dah tak pasal-pasal la pulak. Ambik semua. Singgah makan dulu. Pasal diaorang tak makan lagi. Sian la pulak. Pastu baru meneruskan perjalanan.

Sekali sampai kat air keroh, sempat la pulak kitaorang gelakkan jam pasal sebijik lori bawak beras lead jalan. Tak sampai sedepa, kitaorang la pulak jam. Kah kah kah.. Dah kena balik kat kitaorang. Padan muka. Tapi tengok keadaan macam kes teruk abis nih.. Keter bomba ada, polis ada, plus ada.. Jalan penuh ngan debu putih. Siap ada bumper keter atas jalan.. sekali nengok ada lori terbalik kat divider.. Sib baik kuar lambat tadi.. Malang tak berbau kan.. Ni sama la kes cam kat kajang ituhari. Lori dari arah bertentangan dah terbabas.. Yang kena sebelah sini..Alhamdulillah kami semua dipanjangkan umur.

Pastu.. penuh ngan hujan.. Aku dah beku dah satu badan. Pastu sampai nilai terus belok masuk jalan lama. Hmmmm.. Leh tahan la. Cari kedai makan. Kat Teluk panglima garang baru dapat. Kesnya aku nak makan sebelah keter.. Biasa la kan.. Kira perjalanan kitaorang memang bantai jalan lama ja.. Dari nilai terus ke salak tinggi, pastu pi ke banting, terus sampai depan pintu hotel..

Lam kul 2.50 petang selamat semua sampai ke hotel. Ni pun penuh ngan gambo lam hotel ja. Ni la baru ada masa aku kuarkan kamera lam beg aku nih.. Layan la dulu pemandangan bilik hotel kitaorang nih.. Leh tahan la jugak kan..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bilik aku.. kalau ikut penyusunan hotel aku kena ngan peserta dari kluang.. tapi en.jamal dah deal supaya aku dan ngan dia kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Leh tahan la jugak.. mentang mentang hotel baru.. bulan 10 baru buka meehh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik aku sebenarnya untuk 3 person.. last-last mat nor pun tukar masuk sini. senang nak berbincang..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
antara pencahayaan hotel paling ok kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap tv taruk dinding tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada freezer lengkap ngan jajan, pepaham sendiri la kalau ambik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Malam nanti, kat sini la tempat kitaorang berbincang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik air la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh tahan.. cuma tarak tub ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah aja la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak tengok tingkap la pulak.. mengadap ke tesco dan giant. Jaman dedulu kat sini la aku belanja bulan ngan orang rumah.. masa tu iqa cenonet lagi.. suka tul kalau kata nak belanja kat tesco bukit tinggi. Pengurusan masa tu letak memacam benda untuk tarik budak. Salah satu dia, kuda yang leh gerak sendiri tu. So, iqa akan duduk ja atas kuda tu dari eskeletor sampai ke depan pintu tesco. Tak tau la sekarang camner.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni mesti ada punya.. sib baik aku bukan collector benda alah nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bilik kerja awal kitaorang.. sampai ja terus buat kerja-kerja printing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah aja la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lif yang sama cam cititel penang.. tarak kad kalu.. tarak naik.. ada kad kalu, ada naik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ruang depan lif

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bilik mat nor la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak disentuh sampai ke balik.. huhuhu

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 29 November 2010

Outstation seminggu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baju seminggu dah gosok, beg laptop, kamera dah kemas, charger, bateri semua dah in place, henpon, kunci semua dah sedia.. Seminggu outstation ke Klang. Hopefully dapat sentiasa hapdet keadaan terkini dari sana.

Dah setel program ni kena jadi juri pulak sebelum balik kampung tanam jagung.. eh eh.. pakcik nak kahwin daa..

Enjoice...Sharing is power!!!